Facebook Pixel Sportdog.gr | Με αυτόν είναι έξαλλος ο Αλαφούζος - Πήρε ανάποδες στον Παναθηναϊκό - 2 εκατ. ευρώ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-06-22 16:00:00

Με αυτόν είναι έξαλλος ο Αλαφούζος - Πήρε ανάποδες στον Παναθηναϊκό - 2 εκατ. ευρώ!

Οι Μιχείες
Με αυτόν είναι έξαλλος ο Αλαφούζος - Πήρε ανάποδες στον Παναθηναϊκό - 2 εκατ. ευρώ!

Μπορεί οι Πράσινοι να προέρχονται από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, καθώς κατέκτησαν το Κύπελλο και έχουν τη ευκαιρία να βρεθούν ξανά στον όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια... νεύρα στην ομάδα!

Παναθηναϊκός: Ακούω και διαβάζω πως βράζουν  στον Παναθηναϊκό με τον Γιώργο Δώνη, απο τον Γιάννη Αλαφούζο μέχρι και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς (με τον πρώτο ο Έλληνας κόουτς δεν έχει πλέον σχέση, με τον δεύτερο είχε καλή σχέση και επαφές), γιατί - όπως λένε - παίρνει τα μυαλά του Φράν Βέλεθ για να τον πάρει στην Σαουδική Αραβία και την Αλ Φατέχ!

Ουσιαστικά τον... κατηγορούν για τον τρόπο που κινήθηκε, δηλαδή παρακάμπτοντας το κλάμπ που ήταν παίκτης/προπονητής και τον φίλο/συναδελφό του Σερβο κόουτς, πηγαίνοντας απευθείας στον Ισπανό αμυντικό και εκδηλώνοντας του το ενδιαφέρον, βάζοντας του... μπροστά ένα σούπερ - για τον άσο - συμβόλαιο που δεν πρόκειται να βρει πουθενά αλλού κι ενω βρίσκεται προς το τέλος της καριέρας του (κλείνει τα 31 του χρόνια).

Απο τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, βγαίνει για...unfair του κόουτς Δώνη. Ακόμη και το γεγονός πως προσφέρει 2.000.000 ευρώ για 2ετες συμβόλαιο στον Φράν Βέλεθ και μόλις 200.000 ως transfer fee στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα κάποιοι θυμήθηκαν πως ο Δώνης είχε αντιδράσει στο κόστος του συμβολαίου του Βέλεθ, ίταν συμφώνησε μετον Τσάβι Ρόκα για να κατέβει στο "τριφύλι".

Πάμε να δούμε τα πράγματα απο μια... ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη πλευρά:

1ον) να κρατήσουμε μια μικρή επιφύλαξη για τα ποσά που... κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα χθες βράδυ κι αφορούν τις προσφορες των Σαουδάραβων. Γιατί το λέω; Έμαθα πως και στον ΠΑΟ τα λεφτά είναι πιο κοντά στα 300 και όχι στα 200 χιλιάρικα ενώ και στον Βέλεθ δεν είναι ακριβώς σεζόν και εκατομμύριο αλλά κάτω απο 900.000 οι ετήσιες αποδοχές που του προσφέρουν. Όπως και οτι στους ατζέντηδες του Βέλεθ έχει γίνει επίσημη προσφορά αλλά στον Παναθηναϊκό όχι,απλά ενημέρωση για τα χρήματα που μπορεί να δώσει η Αλ Φατέχ. Λεπτομέρειες θα μου πείτε, που δεν αλλάζουν την... μεγάλη/κεντρική εικόνα.

2ον) ο Δώνης ποτέ δεν είχε... ενστάσεις για την αξία του Βέλεθ. Για την ακρίβεια ήταν στην δική του λίστα, πριν την ...άφιξη του Τσάβι Ρόκα ως τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα ο Δώνης ως προπονητής του ΠΑΟ και ο Βέλεθ ως παίκτης του Άρη, είχαν μιλήσει εκτενώς προκειμένου να συνεργαστούν απο... Νοέμβρη μήνα του 2019. Είχαν φιξάρει και... ποσά (plus στο 200άρι χιλιάρικα), μάλιστα ο Δώνης μέχρι και ειδικό σχολείο είχε βρει στην Αθήνα για το παιδί του Βέλεθ...

3ον) ακολούθησε η τοποθέτηση του Τσάβι Ρόκα απο τον Αλαφούζο, στην θέση που είχε χηρέψει μετά το "φαγωμα" του Νταμπίζα. Με τον Ισπανό να παίρνει πρωτοβουλία τον Γενάρη του 2020 να διαπραγματευτεί με τον Βέλεθ και τους ατζέντηδες του χωρίς να ενημερώσει τον Δώνη (ήξερε βέβαια πως ο κόουτς γούσταρε τον παίκτη) και μόνο όταν ντίλαρε την συμφωνία του το ανακοίνωσε! Αλαφούζος και Ρόκα δηλαδή είχαν κρατήσει...βαθιά νυκτωμένο τον κόουτς, για μια υποθέση (Βέλεθ) που την είχε δουλέψει/κλείσει νωρίτερα ο ίδιος!

4ον) η διαχείριση της υπόθεσης Βέλεθ (πριν απο 2,5 χρόνια) και όχι η αποκτησή του απο τον Παναθηναϊκό, είναι αλήθεια πως έφερε την πρώτη μεγάλη ρωγμή στην σχέση του Δώνη με τον Τσαβι Ρόκα. Ο κόουτς κατάλαβε ο τι δεν μπορούσε να εμπιστευθεί τον τεχνικό διευθυντή, πως ο τελευταίος πλέον θα έμπαινε ανάμεσα σε αυτόν και τον Αλαφούζο και κάπως έτσι άρχισε και η αντίστροφη μετρηση για τον ίδιο στον "πάγκο" του τριφυλιού". Ο Δώνης βρήκε τότε αφορμή να αντιδράσει και να... επικοινωνήσει πως ο Τσάβι Ρόκα έκλεισε και φέρνει τον Βέλεθ με πολύ περισσότερα χρήματα (100 χιλιάρικα το χρόνο πάνω) απο όσα τον είχε συμφωνήσει ο ίδιος και σε σχέση με το κασέ του στον Άρη. Λόγω Βέλεθ είχε ρίξει ...σκιές!

5ον) τότε ο κόουτς Δώνης είχε ενοχληθεί επειδή - σε αντίθεση με τον Νταμπίζα - ο Τσάβι Ρόκα δεν τον ενημέρωνε για τις κινήσεις του, με την ... επαρκή δικαιολογία πως δίνοντας συμβόλαιο 330.000 το χρόνο  στον δεξιοπόδαρο στόπερ Βελέθ, δεν περίσσευαν  χρήματα στο σφικτό μπάτζετ Αλαφούζου για να αποκτηθεί και κλασικός αριστεροπόδαρος στόπερ. Ο Δώνης υποστήριζε πως δεν μπορούσαν ως διδυμο δυο κλασικοί δεξιοπόδαροι, Σέκεφελντ - Βέλεθ αφού κανένας απο τους δυο δεν ήταν εξίσου καλός ως αριστερός στόπερ. Κάτι που πέρσι, επι Γιοβάνοβιτς, "διαψεύστηκε' αφού Σέκεφελντ - Βέλεθ ήταν απο τα καλύτερα διδυμα στην Super League...

6ον) είναι λογικό ο Γιώργος Δώνης κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια, να μην έχει...χωνέψει την αδικία πο ένιωσε στο πετσί του απο την συμπεριφορά του Γιάννη Αλαφούζου προς το προσωπό του. Όχι μόνο δεν τον άφησε να συμπληρώσει το 3ετες πλάνο του αλλά τον απέλυσε κιόλας στέλνοντας του...γράμμα μέσω του οδηγού του!!! Για να μη επεκταθώ και σε κάτι ακόμη που κόστισε στον κόουτς Δώνη και είχε να κάνει με το οτι ο Αλαφούζος άλλα του έλεγε κι άλλα έκανε και σε σχέση με την ανανέωση του γιου του Χρήστου Δώνη. Τελικά το καλοκαίρι του 2020 αποχώρησαν και οι δυο απο τον Παναθηναϊκό...

7ον) υπάρχει η εκτίμηση οτι ο Γιάννης Αλαφούζος λόγω... Δώνη δεν πρόκειται ποτέ να δώσει/πουλήσει τον Βέλεθ στην Αλ Φατέχ! Ακόμη κι αν κάνει επίσημη προσφορά και σε αυτη  διπλασιάσει ή και τριπλασιάσει τα τωρινά χρήματα προς τον Παναθηναϊκό. Θα το κάνει όπως με την υπόθεση Χατζηγιοβάνη. Ακόμη και στην περίπτωση που ο Βέλεθ δεν δεχτεί την επέκταση του συμβολαίου του, με γενναία αναπροσαρμογή των αποδοχών του στον Παναθηναϊκό...

8ον) ο Βέλεθ είναι λογικό να έχει δελεαστεί απο την προσφορά του Δώνη και την προοπτική της Αλ Φατέχ. Γιατί άλλο στα 33 του χρόνια να έχει βγάλει 2.000.000 δολάρια κάνοντας μια 2ετία στην Σαουδική Αραβία κι άλλο για το ίδιο διάστημα να έχει καθαρίσει 850.000 ευρώ απο τον Παναθηναϊκό. Είναι τεράστια η διαφορά στο οικονομικό, για έναν 31χρονο ποδοσφαιριστή, πόσο μάλλον στην περίπτωση του Βέλεθ που έχει κι ένα λεπτό οικογενειακό θέμα...

9ον) ο Δώνης ακόμη κι αν δεν το λέει/ το φωνάζει θέλει να κάνει το... γούστο του στον Αλαφούζο με την υπόθεση Βέλεθ (κατά κάποιο τρόπο να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα)  Πόσο μάλλον όταν αγωνιστικά ο Ισπανός του κανει απόλυτα την δουλειά για την οποία τον προορίζει. Επίσης, άλλο στον μνημονιακό Παναθηναϊκό να υπολογίζει ακόμη και το... 10χίλιαρο και να γκρινιάζει γιατί έκλεισαν τον Βέλεθ με 330.000 ευρώ αντί για 220.000 κι άλλον πλέον στην Σαουδική Αραβία  με τα πετροδόλαρα να προσφερει 37 μηνες μετα  στον ίδιο παίκτη ένα μυθικό συμβόλαιο.

10ον) στο δια ταύτα το θέμα Βέλεθ δεν έκλεισε...χθες με το "όχι" του Παναθηναϊκού στην Αλ Φατέχ. Σίγουρα θα τραβήξει  για ημέρες ακόμη και μέχρι η ομάδα να φύγει για...Αυστρία. Δεν ξέρω αν μπορεί να λυθεί μέσω μιας επικοινωνίας του Δώνη με τον Γιοβάνοβιτς (εκτός απο προπονητές, φίλοι, πρώην κόουτς στον ΑΠΟΕΛ και οι δυο στις ομάδες τους λειτουργούν και σαν μάνατζερ). Θα μπορούσαν να δώσουν πάντως μια λύση. Το βέβαιο είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πλησιάσει τα χρήματα που προσφέρει η Αλ Φατέχ στον Βέλεθ, οπότε για να τον κρατήσει και να τον έχει ικανοποιημένο, θα πρέπει να πάει σε νέο 3ετες και όχι 2ετες συμβόλαιο ώστε να καλύψει την μεγάλη διαφορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτη κίνηση Γιαννακόπουλου - Φέρνει Μίτροβιτς στον Παναθηναϊκό; - Αποθέωση μέσα στο ΣΕΦ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags