Facebook Pixel Απίθανη εξέλιξη: Έφυγε από την ΑΕΚ και τώρα παίρνει έξι εκατομμύρια συμβόλαιο!
| 2022-07-05 17:55:00

Απίθανη εξέλιξη: Έφυγε από την ΑΕΚ και τώρα παίρνει έξι εκατομμύρια συμβόλαιο!

Απίθανη εξέλιξη: Έφυγε από την ΑΕΚ και τώρα παίρνει έξι εκατομμύρια συμβόλαιο!

Ελάχιστοι περίμεναν αυτή την πορεία στην καριέρα του πρώην ποδοσφαιριστή της Ένωσης. Υπέγραψε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και έχει γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Μια από τις κινήσεις Ελλήνων παικτών που συζητήθηκαν έντονα το τελευταίο διάστημα ήταν και αυτή του Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος αποφάσισε στα καλύτερα του χρόνια να γίνει κάτοικος Αμερικής, όχι για να κυνηγήσει το... όνειρό του, αλλά για να λάβει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που κέρδισε, χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Ραπίντ Βιέννης.

Εξάλλου, οι άνθρωποι της DC United τον πιστεύουν αρκετά και για αυτό τον λόγο αποφάσισαν να τον κάνουν τον πιο ακριβοπληρωμένο Έλληνα ποδοσφαιριστή! Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Φούντας προβλέπεται να λάβει για το τριετές του συμβόλαιο 6.3 εκατ. ευρώ συνολικά! Ουσιαστικά δηλαδή παίρνει τα... δεκαπλάσια χρήματα από αυτά που έπαιρνε στην Αυστρία!

Κάπως έτσι επιλέχθηκε για να γίνει και Designated Player της συγκεκριμένης ομάδας. Ουσιαστικά κάθε ομάδα του MLS έχει δυνατότητα να έχει 3 τέτοιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, με το πρακτικό αντίκρισμα να συνίσταται στο ότι γι' αυτούς υπάρχει εξαίρεση στο (απαράβατο σε κάθε επαγγελματικό αμερικανικό πρωτάθλημα οποιουδήποτε σπορ) salary cap, το οποίο κατά μέσο όρο περιορίζει τις απολαβές των ποδοσφαιριστών στις ΗΠΑ στις 600.000 ευρώ. Για τους Designated Players όμως δεν υπάρχει κανένα όριο.

Όπως και να έχει ο πρώην άσος ΑΕΚ και Πανιωνίου βρίσκεται στην Αμερική από τις 21 Μαρτίου και οι εμφανίσεις του δικαιώνουν πλήρως όσους επέλεξαν να τον φέρουν για να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι. ο Έλληνας άσος έχει πάρει τη φναέλα του βασικού... σπίτι του και από την 8 αγωνιστική που ξεκίνησε να παίζει έχει προλάβει να βάλει 9 γκολ και να μοιράσει μια ασίστ. Το ντεμπούτο του δεν ήταν ιδανικό, μιας και μπήκε ως αλλαγή με την ομάδα του να χάνει με 3-2, ωστόσο στο δεύτερο ματς που ξεκίνησε ως βασικός έκανε... όργια, μιας και είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, στη νίκη με 3-2 επί της Νιου Ίνγκλαντ, παίζοντας μόλις 60΄. Γενικά, η ομάδα του από την 9η αγωνιστική μέχρι την 20η έχει κάνει μόλις 3 νίκες, ωστόσο και οι 3 είναι με υπογραφή Φούντα! Στη δεύτερη νίκη είχε κερδίσει το Χιούστον με 2-0, χάρη σε δύο δικά του γκολ, ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης έκανε χατ τρικ μέσα σε 59΄, για να κερδίσει η DC United την Ορλάντο με 5-3! Όπως καταλαβάινετε λοιπόν ο Φούντας σκοράρει κατά ριπάς και είναι η βασική ελπίδα του κλαμπ του για μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ συμφωνία για Κουλούρη - Ιαπωνία και Αραβία πριν τη Λίντσερ - "Όχι" σε μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags