Facebook Pixel ΑΕΚ - Γενς Γιόνσον: Θα τον λατρέψουν οι φανατικοί! Επαγγελματίας, παίζει μόνο για την ομάδα – Λειτουργεί ως γέφυρα
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-08 20:43:00

Θα τον λατρέψουν οι ΑΕΚτζήδες - Αφοσιωμένος και ψύχραιμος - Θα είναι η... γέφυρα του Αλμέιδα!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θα τον λατρέψουν οι ΑΕΚτζήδες - Αφοσιωμένος και ψύχραιμος - Θα είναι η... γέφυρα του Αλμέιδα!

Γιατί όλοι οι προπονητές θέλουν τον Γιόνσον και ποιος ο ρόλος του; Τούρκος δημοσιογράφος σκιαγραφεί στο Sportdog το προφίλ της δεύτερης μεταγραφής της Ένωσης, καθώς είχε φορέσει για μία τετραετία τη φανέλα της Κόνιασπορ.

ΑΕΚ - Γενς Γιόνσον: Θα τον λατρέψουν οι φανατικοί! Επαγγελματίας, παίζει μόνο για την ομάδα – Λειτουργεί ως γέφυρα - Τούρκος δημοσιογράφος σκιαγραφεί στο Sportdog το προφίλ της δεύτερης μεταγραφής της Ένωσης, Γενς Γιόνσον, ο οποίος είχε φορέσει για μία τετραετία τη φανέλα της Κόνιασπορ.

Στα τέλη του Ιουνίου φέρεται να ήρθε στην Αθήνα μαζί με τον μάνατζερ και τη σύζυγό του προκειμένου να... κόψουν κίνηση, πριν πάρουν οριστική απόφαση για τη μετακόμιση στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Την υπογραφή του Γενς Γιόνσον πάντως ο Ράντοσλαφ Κουχάρσκι, την απέσπασε στη Δανία την Παρασκευή 1 Ιουλίου, όταν ήταν και επισήμως ελεύθερος από την Κάντιθ, ενώ η μεταγραφή του ανακοινώθηκε λίγες ημέρες αργότερα (6/7), με φωτογραφίες μέσα από την OPAP ARENA, οι οποίες είχαν και μία σημειολογία που δεν περνά απαρατήρητη. Είναι η πρώτη κιτρινόμαυρη άφιξη που ανακοινώνεται με φόντο το εσωτερικό του γηπέδου με τον αγωνιστικό χώρο πρασινισμένο, αφού πρόσφατα είχε ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης του χλοοτάπητα.

Είναι η πρώτη κιτρινόμαυρη άφιξη που ανακοινώνεται με φόντο το εσωτερικό του γηπέδου με τον αγωνιστικό χώρο πρασινισμένο, αφού πρόσφατα είχε ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης του χλοοτάπητα.

Ο Δανός χαφ ήρθε στην Ένωση, μετά από μία σεζόν με 22 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο Ισπανίας, έχοντας παρουσία δύο ετών στη ιβηρική χερσόνησο, με 61 παιχνίδια στα πόδια του. Η πιο επιτυχημένη περίοδος της επαγγελματικής του καριέρας ήταν χωρίς αμφιβολία η τετραετία στην Τουρκία, όταν από το 2016 μέχρι το 2020, φόρεσε τη φανέλα της Κόνιασπορ. Με την ομάδα του Ικονίου έχει καταφέρει τις σημαντικότερες επιτυχίες στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία.

Κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας τη σεζόν 2016-2017, το σούπερ καπ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και συμμετείχε σε 4 παιχνίδια των ομίλων του Europa League (απέναντι σε Σαχτάρ, δύο με Γάνδη, Μπράγκα). Μπορεί από την εποχή που αγωνιζόταν στη μεγαλύτερη επαρχία της Τουρκίας να έχουν περάσει κάποια χρόνια, ωστόσο η τετραετία στην Κόνιασπορ αποτελεί μία σημαντική και συνάμα γεμάτη περίοδος της καριέρας του, από την οποία θα μπορούσε να εξάγει κανείς χρήσιμα συμπεράσματα για το ποδοσφαιρικό και προσωπικό προφίλ του ποδοσφαιριστή.

Επαγγελματίας και ομαδικός παίκτης

Γι'αυτό το Sportdog.gr απευθύνθηκε στο δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας, «Fanatik», Εσάτ Σοϊνταμπιρτζάν (φώτο δεξιά), o οποίος είναι γνώστης του ρεπορτάζ της Κόνιασπορ, προκειμένου να εμπλουτήσει με τις πληροφορίες του την εικόνα που υπάρχει για τον Δανό παίκτη. Ο Τούρκος συνάδελφος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δεύτερη φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ και εμφανίστηκε σίγουρος, ότι οι οπαδοί θα τον αγαπήσουν.

«Η Κόνιασπορ για να τον αποκτήσει από την Άαρχους πλήρωσε 335.000 Ευρώ. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είναι καταπληκτικός επαγγελματίας. Φροντίζει τον εαυτό του. Αγωνίζεται πραγματικά στο γήπεδο. Είναι αφοσιωμένος στο ομαδικό παιχνίδι. Προτεραιότητά του είναι η ομάδα. Έχει επίσης εμπειρία από ευρωπαϊκά κύπελλα. Συμπεριφέρεται ψύχραιμα σε στιγμές κρίσης στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην Κόνιασπορ, ήταν ένας από τους απαραίτητους και αγαπημένους παίκτες της ομάδας. Κερδίζει επίσης τον θαυμασμό των οπαδών με τον αγώνα του στο γήπεδο. Είναι το είδος του παίκτη που κάθε προπονητής θα ήθελε να δει στην ομάδα του. Οι παθιασμένοι οπαδοί της ΑΕΚ θα τον αγαπήσουν πάρα πολύ», ήταν το γενικό σχόλιο του ρεπόρτερ για τον Γιόνσον, για τον οποίο θεωρεί, ότι έφυγε γεμάτος από την Τουρκία.

«Συνολικά με τη φανέλα της Κόνιασπορ είχε 118 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, το τουρκικό Κύπελλο και το Europa League, σημειώνοντας 6 γκολ και 2 ασίστ», αναφέρει.

Γέφυρα σύνδεσης άμυνας και επίθεσης

Γιατί έφυγε από την Κόνιασπορ; «Ο Γιόνσον στην Κόνιασπορ έπαιρνε ετησίως 400.000 Ευρώ. Παρότι του έγινε πρόταση να λαμβάνει περισσότερα χρήματα ο παίκτης ήθελε να παίξει στην Ευρώπη. Έτσι πήγε στην Κάντιθ», απαντά ο Σοϊνταμπιρτζάν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο παίκτης έπαιρνε 800.000 τον χρόνο στην ισπανική ομάδα, ενώ με την ΑΕΚ με την οποία συμφώνησε μέχρι το 2026, θα λαμβάνει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, λίγο πάνω από 1.000.000 για κάθε χρόνο συμβολαίου.

Ο παίκτης μπορεί να δώσει επίσης λύσεις κατά συνθήκη στο κέντρο της άμυνας. Κατά τον Τούρκο δημοσιογράφο ο ρόλος του είναι καθαρά αμυντικός. Τον χαρακτηρίζει όμως ως «γέγυρα» που χρησιμεύει στη σύνδεση άμυνας και επίθεσης. Είναι με απλά λόγια ο παίκτης που θέλει ο Αλμέιδα στον άξονα. Ένα εξάρι που θα λειτουργεί σαν υπολογιστής, θα παίρνει τη μπάλα, θα τη μοιράζει και δεν θα αμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ο Γιόνσον συνεργάστηκε με τέσσερις προπονητές στην Κόνιασπορ. Με τον Αϊκούτ Κοτζαμάν κέρδισε το Κύπελλο Τουρκίας. Την επόμενη χρονιά ήρθε ο Ρεσίτ Ακτσάι με τον οποίο κατακτήθηκε το Σούπερ Καπ. Στη συνέχεια είχε συνεργασία με τους Μεχμέτ Οζντιλέκ και Σεργκέν Γιαλτσίν.

Η ΑΕΚ πήρε έναν ώριμο ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ δημιουργική ηλικία και η εμπειρία του μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της. Γιατί έχει παραστάσεις από τουρκικό πρωτάθλημα που έχει κοινά στοιχεία με το ελληνικό, αλλά και το ισπανικό που είναι εκ των κορυφαίων παγκοσμίως. Συν τοις άλλοις βρίσκεται σε μία σταθερά ανοδική περίοδο στην ποδοσφαιρική του σταδιορομία, αν κρίνουμε από τη χρηματιστηριακή του αξία η οποία έχει εκτιναχθεί από το 1,5 εκατ.Ευρώ τον Αύγουστο του 2020 στα 4 σήμερα. 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ "έκοψαν" τον Μάγκνουσον

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags