Facebook Pixel Ολυμπιακός: Στατικός Ολυμπιακός, δεν τον σώνει... ούτε ο Μανωλάς - Σε άλλο γήπεδο ο Εμβιλά, έκπληξη Καμάτσο
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-11 23:44:00

Στατικός Ολυμπιακός, δεν τον σώνει... ούτε ο Μανωλάς - Σε άλλο γήπεδο ο Εμβιλά, έκπληξη Καμάτσο

του Παναγιώτη Νικολάου
Στατικός Ολυμπιακός, δεν τον σώνει... ούτε ο Μανωλάς - Σε άλλο γήπεδο ο Εμβιλά, έκπληξη Καμάτσο

Aπελπισία με Τικίνιο, απογοήτευση Ραντζέλοβιτς και πολλά προβλήματα. «Μαύρη τρύπα» στην άμυνα και η απουσία δημιουργίας χτυπάνε… καμπανάκια ενόψει προκριματικών με τη Μακάμπι για τους Πειραιώτες. Είναι άραγε φαβορί για την πρόκριση;

Ολυμπιακός - Άρης: Προετοιμασία τέλος για τον Ολυμπιακό μετά το τελευταίο φιλικό του στην Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τον Άρη και πλέον οι πάντες στους Ερυθρόλευκους στρέφουν την προσοχή τους στις διπλές αναμετρήσεις για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League με την Μακάμπι Χάιφα με τα… καμπανάκια να χτυπάνε για ακόμα μια φορά… ηχηρά!

Για ακόμα μια αναμέτρηση οι πρωταθλητές συνέχισαν να δείχνουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα, με τα προηγούμενα φιλικά, με το μεγαλύτερο να μην είναι άλλο από την μεγάλη δυσκολία τους στο να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία, όποιος και να είναι ο αντίπαλος. Οι παίκτες του Μαρτίνς, εκτός από ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, αν και είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν να την κυκλοφορήσουν με ευκολία ούτε κεντρικά, αλλά ούτε από τα πλάγια κάτι που έκανε την επιθετική γραμμή να περιμένει βαθιές μπαλιές για να προσπαθήσει να απειλήσει. Μπουχαλάκης και Εμβιλά δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να ανοίξουν το παιχνίδι προς τα μπροστά, ενώ ο Καρβάλιο που ήταν ο πιο κινητικός στο πρώτο ημίχρονο πιο πολύ κινούταν στο πλάι, παρά σαν κεντρικός μέσος.

Την ίδια στιγμή ο Τικίνιο έδειχνε να είναι εκτός γηπέδου, καθώς σε κανένα σημείο δεν έδειξε ούτε να απειλεί τον Κουέστα, παρά το γκολ που πέτυχε, αλλά ούτε να δημιουργεί χώρους για τον Καμαρά, που δείχνει παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνεται καλύτερος και να κάνει τον Πέδρο Μαρτίνς να πιστεύει ότι θα φανεί πολύ χρήσιμος την χρονιά που έρχεται. Ο Αφρικανός φορ δείχνει πως ο καιρός που περνάει στην ομάδα είναι… σύμμαχός του και τον βοηθάει να καταλάβει το παιχνίδι που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός, ενώ στο φιλικό με τον Άρη προσπάθησε και να γίνει απειλητικός, άλλο που δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Εκτός όμως από το κομμάτι της δημιουργίας, που είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι έχει πρόβλημα, για ακόμα μια φορά έδειξε να προβληματίζει και η αμυντική λειτουργεία των Πειραιωτών. Τόσο το δίδυμο Μανωλά, Μπα έδειξε να έχει πολλά θέματα, απέναντι στους ταχύτατους φορ του Άρη, με τον δεύτερο να κάνει ακόμα μια… γκάφα που στοίχησε.

Αυτός που σίγουρα συνεχίζει και προβληματίζει τον Πέδρο Μαρτίνς και είναι πιθανό να τον βάλει σε δεύτερες σκέψεις είναι σίγουρα ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος αν και προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά στην Ισπανία, με τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού να τον εμπιστεύεται και να του δίνει χρόνο δείχνει ότι δεν έχει ωριμάσει σε καμία περίπτωση, έχοντας στο μυαλό όχι πως θα βοηθήσει τους συμπαίκτες του αλλά το πώς θα σουτάρει. Ενδεικτικές είναι συνεχόμενες φάσεις στον αγώνα του Βικελίδης με τον Ραντζέλοβιτς να δοκιμάζει το… πόδι του σε 2 συνεχόμενες επιθέσεις, ενώ θα μπορούσε να έχει πασάρει. Είναι δεδομένο το ταλέντο το οποίο διαθέτει ο Σέρβος, όμως δεν πρέπει και ο ίδιος να θεωρεί πως οι ευκαιρίες από τον Μαρτίνς θα είναι απεριόριστες αν δεν υπάρχει κάποια βελτίωση στους τομείς που έχει πρόβλημα.

Θα πρέπει βέβαια να αναφερθούμε και στην απόδοση των γηπεδούχων. Το σύνολο του Μπούργκος δείχνει να έχει αρχίσει να παίρνει την μορφή που θέλει ο τεχνικός του, με τους παίκτες να πιέζουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ Γκρέι και Καμάτσο, ειδικά ο δεύτερος, να αφήνουν μεγάλες υποσχέσεις για την φετινή χρονιά. Ο νεαρός, δανεικός από την Ατλέτικο φορ, στο ντεμπούτο του ήταν εντυπωσιακός, καθώς εκτός από το γκολ που πέτυχε κατάφερε, σε λίγα λεπτά, να γίνει πολύ απειλητικός και όλα αυτά έχοντα μόλις λίγες ώρες στην Θεσσαλονίκη. Οι Κίτρινοι δείχνουν μέχρι στιγμής να έχουν κάνει πολύ προσεγμένες κινήσεις και σίγουρα να πηγαίνουν στους αγώνες με την Γκόμελ από την θέση του φαβορί και με όσα έχουμε δει να πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να αποκλειστούν.

 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασχαλάκης για Σαββίδη-ΠΑΟΚ: "Δεν έμενα με περισσότερα - Ποτέ στην ΑΕΚ" - Ανοιχτό για Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags