Facebook Pixel Super League: "Πόλεμος" για Κλάτενμπεργκ - Νέα πρόταση Μαρινάκη - Επίθεση Αλαφούζου σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-12 17:12:00

"Πόλεμος" για Κλάτενμπεργκ - Νέα πρόταση Μαρινάκη - Επίθεση Αλαφούζου σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Sportdog Team
"Πόλεμος" για Κλάτενμπεργκ - Νέα πρόταση Μαρινάκη - Επίθεση Αλαφούζου σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ!

Αντιπαράθεση στη Super League για την παραμονή του Άγγλου αρχιδιαιτητή της ΕΠΟ. Τα δύο αντικρουόμενα μέτωπα και οι ατάκες-φωτιά από τους εκπροσώπους των "μεγάλων" ομάδων.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει συμβόλαιο με την ΚΕΔ μέχρι τις 31 Ιουλίου! Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Τρίτη (12/7), οι ομάδες της Super League κατά πλειοψηφία ψήφισαν την παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο ρόλο του Αρχιδιαιτητή. Βόλος, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είπαν «όχι» κι η Λαμία ψήφισε λευκό.

Συγκεκριμένα από την πλευρά της ΑΕΚ διατυπώθηκε το εξής: «Λέμε "όχι" στην παραμονή Κλάτενμπεργκ, που ολοκλήρωσε μία άκρως αποτυχημένη θητεία».

Επίσης, ψηφίστηκε η πρόσληψη του Άγγλου στο ρόλο του συμβούλου της Λίγκας για θέματα διαιτησίας, μετά από σχετική πρόταση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και προέδρου της Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο μεταξύ, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, καταφέρθηκε εναντίον ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τονίζοντας ότι ελέγχουν την ΕΠΟ.

«Μένω άναυδος με αυτά που ακούω. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ», τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος σχετικά με την πρόταση του Τάκη Μπαλτάκου και πρόσεθεσε: «Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο απο την ΕΠΟ; Λίγα λεπτά πριν το συμβούλιο; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος»

Υπενθυμίζεται ότι λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το ΔΣ, με δήλωσή του ο Τάκης Μπαλτάκος, ανακοίνωσε ότι προτείνει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για νέο αρχιδιατητή τον - ουσιαστικά - βοηθό του Κλάτενμπεργκ, Στεφεν Μπένετ.

Όπως και να έχει, πάντως, η θέση του αρχιδιατητή θα πρέπει να περάσει πρώτα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.



Η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων,

σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση».



Ποιος είναι ο Στέφεν Μπένετ

Πρόκειται για τον 61χρονο παλαίμαχο Βρετανό διαιτητή, ο οποίος ήταν διαιτητής επιπέδου FIFA από το 1995 μέχρι το 2006 (Από το 2001 ως κανονικός διαιτητής) και ήταν σε αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ από το 1993 μέχρι το 2010, έχοντας μια στάση ενδιάμεσα για να διαιτητεύσει σε χαμηλότερο επίπεδο. Αποσύρθηκε το 2006 όντας τότε 45 χρονών, ενώ από το 2010 έγινε... προπονητής διαιτητών, μιας και μοιραζόταν όσα ήξερε.

Το highlight της πορείας του ήταν ο τελικός του Κυπέλλου στο ανακαινισμένο «Γουέμπλεϊ» το 2007, όταν η Τσέλσι με γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά πήρε το τρόπαιο απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2009 είχε προκαλέσει την παρέμβαση της FA με όσα κατήγγειλε δημόσια για παίκτες που τον παρακαλούσαν να τους δείξει κάρτες ώστε να μην παίζουν στο φορτωμένο πρόγραμμα των Χριστουγέννων. «Στη ζωή της μάνας μου, σας λέω ότι έχει έρθει παίκτης στ' αποδυτήρια να μου πει ότι χρειάζεται ακόμα μια κίτρινη για να πάρει περισσότερες ελεύθερες μέρες στις γιορτές. "Άσε μας, είναι Χριστούγεννα και έχουμε τρία ματς" μου είχε πει» ήταν μερικά από τα λόγια του Μπένετ στην News of the World.

Έχει τύχει σε 3 αγώνες να δώσει από 3 κόκκινες, ενώ σε 3 αγώνες έχει μοιράσει και 10 κίτρινες κάρτες στο παρελθόν. Ο Στέφεν Μπένετ, ήταν μέχρι πρότινος στο πλευρό του κ. Κλάτενμπεργκ και υπεύθυνος για τους παρατηρητές διαιτησίας επί μία διετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα "μπαμ" που έκαναν την Ευρώπη να ασχοληθεί με την Ελλάδα - Καρεμπέ, Σισέ ή... Μπερμπάτοφ; (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags