Facebook Pixel ΑΕΚ για χειροκρότημα! Θετικό το πρώτο τεστ Αλμέιδα - Έλαμψε ο Αθανασιάδης που έπιασε πέναλτι (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-16 18:53:00

ΑΕΚ για χειροκρότημα! Θετικό το πρώτο τεστ Αλμέιδα - Έλαμψε ο Αθανασιάδης που έπιασε πέναλτι (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
ΑΕΚ για χειροκρότημα! Θετικό το πρώτο τεστ Αλμέιδα - Έλαμψε ο Αθανασιάδης που έπιασε πέναλτι (Vid)

Η Ένωση επικράτησε 2-0 της Γκενκ σε φιλικό προετοιμασίας στο Βέλγιο απέναντι στη Γκενκ. Σκόραρε ο Μήτογλου. Έπαιξαν Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα.

Θετικό ήταν το πρώτο φιλικό τεστ στην προετοιμασία της ΑΕΚ στο Βέλγιο απέναντι στη Γκενκ! Η Ένωση επικράτησε 2-0 με τον Ματίας Αλμέιδα να δοκιμάζει δύο διαφορετικές ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα. Η Ένωση προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μουνιός και σημείωσε το δεύτερο γκολ με τον Μήτογλου, ενώ ο Αθανασιάδης απέκρουσε πέναλτι και ήταν από τους πρωταγωνιστές στα πρώτα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Υπενθυμίζεται, ότι η βελγική ομάδα βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας, καθώς στις 24 Ιουλίου ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, με εκτός έδρας ντέρμπι ενάντια στην Κλαμπ Μπριζ.

Είδαν τις μεταγραφές οι Ενωσίτες

Οι Ενωσίτες που ταξίδεψαν για να δούεν την ομάδα τους από κοντά είχαν την ευκαιρία να δούνε για πρώτη φορά τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς έπαιξαν στο πρώτο μέρος και έδειξαν την ποιότητά τους, αν και χρειάζονται ακόμα λίγο χρόνο για να δέσουν με το κιτρινόμαυρο σύνολο. Όπως ήταν φυσικό, η παρουσία του Πινέδα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο έκλεψε τις εντυπώσεις. Μπορεί να μην μετράει πολλές ημέρες στην Ένωση, αφού μόλις την Πέμπτη έφτασε στην Ολλανδία, ο Μεξικανός απέδειξε σε αυτό το ένα ημίχρονο που αγωνίστηκε, ότι διαθέτει όλα αυτά τα στοιχεία, για τα οποία τον ήθελε ο Αλμέιδα στην ομάδα, δηλαδη εξαιρετική τεχνική κατάσταση, ικανότητα να παίξει κάθετα, δυνατότητα, να διαβάζει το παιχνίδι και τις φάσεις. Ακόμα και ο τρόπος που αμύνεται φεύγοντας με ταχύτητα στο μαρκάρισμα φάνηκε σε αυτά τα 45 λεπτά που τον είδαμε να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Εκπλήξεις Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε ένα ιδιαίτερο σχήμα στο πρώτο φιλικό προετοιμασία της ΑΕΚ απέναντι στη Γκενκ. Ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε σύστημα 3-1-4-2. Ο Αθανασιάδης υπερασπίστηκε την εστία. Ο Σιμάνσκι οπισθοχώρησε σε ρόλο κεντρικού στόπερ με τον Μήτογλου στα δεξιά και τον Τζαβέλλα στα αριστερά. Ρότα και Τσούμπερ κάλυψαν τις δύο πλευρές ως μπακ-χαφ με τον Γιόνσον ανασταλτικό μέσο και τον Μάνταλο με τον Γκατσίνοβιτς να αγωνίζονται μπροστά του ως εσωτερικοί. Στην επίθεση αγωνίστηκαν ο Λιβάι Γκαρσία με τον Αραούχο.

Ο προπονητής της ομάδας του «Δικέφαλου αετού» άλλαξε όλη την ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος προκειμένου να δώσει ανάσες και να μοιράσει τον χρόνο, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» προέρχονται από εξαντλητικές προπονήσεις στην Ολλανδία, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Έτσι οι Ενωσίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Ορμπελίν Πινέδα για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα. Ο Αλμέιδα άλλαξε τη διάταξη σε 4-3-3 με τον Χατζηεμμανουήλ κάτω από τα δοκάρια, τους Μισελέν, Κορνέζο, Λάτσι, Μοχαμαντί στην άμυνα, Πινέδα, Μπότο, Μουστακόπουλο στα χαφ και Γιούση, Κοσίδη, Μαχαίρα στην επιθετική γραμμή.

Γκενκ (Β. Βράνκεν): Φάντεφορντ, ΜακΚένζι, Αρτεάγα, Ίτο, Χέινεν, Ντέσερς, Τρέζορ, Χροσόφσκι, Μουνιός, Οϊεν, Κουέστα.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μήτογλου , Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Ρότα, Γιόνσον, Τσούμπερ , Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Γκαρσία.

Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Χατζηεμμανουήλ, Μισλέν, Μοχαμάντι, Κορνέζος, Λάτσι, Μουστακόπουλος, Γιούσης, Μαχαίρας, Πινέδα, Μπότος, Κοσίδης έχουν περάσει στο ματς για την Ένωση.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς από πλευράς Ένωσης! Και αυτό γιατί κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ, στο 3', από αυτογκόλ του Μουνιός, το οποίο προήλθε από κεφαλιά του Μήτογλου στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως φάνηκε ότι είχαν μεγάλη ρέντα με το μέρος τους, αφού εννέα λεπτά αργότερα οι Βέλγοι κέρδισαν πέναλτι (λίγο αυστηρό) αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε την εκτέλεση του Ντέσερς, τον οποίο ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε στην κυριολεξία πελάτη, αφού στο 23' τον εξουδετέρωσε εκ νέου σε τετ α τετ (είχε και μία απόκρουση στο 44' σε κεφαλιά που εν τέλει ήταν οφσάιντ).

Η ΑΕΚ που είχε τα ηνία του παιχνιδιού αφού κατάφερε να μείνει αλώβητη αμυντικά, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει ξανά από στατική φάση. Στο 33' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα της Γκενκ, ο Αραούχο έδωσε στον Μήτογλου που από κοντά έκανε το 0-2. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μία ακόμα καλή στιγμή στο 45' με τον Λιβάι Γκαρσία να αστοχεί απέναντι από τον Φάντεφορντ, αφού η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος εξαιτίας των πολλών αλλαγών δεν είδαμε τόσες πολλές καλές στιγμές σε σχέση με το πρώτο. Καταγράφηκαν πάραυτα δύο καλές φάσεις από πλευράς της ελληνικής ομάδας. Στο 58' ο Μπότος βγήκε τετ α τετ με τον Φάντεφορντ, αλλά καθυστέρησε και τον ανέκοψε ο Αρτεάγα. Στο 71' ο Μαχαίρας έβγαλε παράλληλη μπαλιά από αριστερά, ο Κοσίδης όμως δεν πλάσαρε σωστά.

ΔΕΙΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags