Στο 0-0 έμεινε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν, έχοντας καλή σε γενικές γραμμές απόδοση κόντρα σε μια εξόχως ποιοτική ομάδα.

Για τους Πράσινους έκανε ντεμπούτο, μπαίνοντας ως αλλαγή, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ενώ ξεχώρισε ο γκολκίπερ Γιούρι Λοντίγκιν χάρη σε μια εντυπωσιακή διπλή απόκρουση που πραγματοποίησε στο 76'.

Αρκετά καλοί ήταν στο πρώτο μέρος οι Παλάσιος και Βαγιαννίδης, ως δίδυμο στο δεξί άκρο του Τριφυλλιού. Από εκεί και πέρα ο Ιωαννίδης έκανε ό,τι ήθελε τον πανάκριβο και πανύψηλο στόπερ Ταμπσόμπα, με το Τριφύλλι να μετράει αντίστροφα πλέον για τα ματς που θα δώσει για το Conference στις 4 Αυγούστου, περιμένοντας και το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα, βάζοντας και νεαρά παιδιά, όπως ο Ηλιάδης.

Το ματς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του ενάντια στην Μπάγερ Λεβερκούζεν με σύστημα 4-3-3. Ο Μπρινιόλι ξεκίνησε στο τέρμα, με τους Βαγιαννίδη, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Γκάνεα στην ευθεία στην άμυνα. Ρούμπεν, Τσέριν και Αλεξανδρόπουλος ήταν οι βασικοί στον άξονα, ο Παλάσιος στην δεξιά πλευρά, ο Αϊτόρ στην αριστερή, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε μια ακόμη αναμέτρηση έχοντας στο νου του το πρεσάρισμα στους αντιπάλους του από το σημείο που έχτιζαν το παιχνίδι τους. Το Τριφύλλι το εκμεταλλεύτηκε αυτό και είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, παρότι αντιμετώπιζε μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, η πρώτη φάση άνηκε στους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μιας και στο 5΄ μια λάθος εκτίμηση του γκολκίπερ Χραντέσκι παραλίγο να στοιχίσει στην ομάδα, αλλά ο Παλάσιος δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με τη μπάλα για να σκοράρει. Στο 11΄ οι πράσινοι επιχείρησαν να βγάλουν μια γρήγορη αντεπίθεση, με τον Παλάσιος να κάνει το επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, αλλά να μην υπάρχει συμπαίκτης του να κάνει την προβολή. Η πρώτη ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν ήρθε στο 19΄, με τον Σένκεφελντ να δρα άμεσα και να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Φριμπόνγκ.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με το Τριφύλλι να βρίσκει νέα ευκαιρία με τη συμπλήρωση του πρώτου μισαώρου, μιας και ο Αλεξανδρόπουλος έκλεψε όμορφα την μπάλα και πάσαρε ταχύτατα στον Αϊτόρ, το σουτ του οποίου κατέληξε πάνω στον Κοσουνού. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια μεγάλη φάση, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει μια αρκετά ικανοποιητική εικόνα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, αφού δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, ελέγχοντας τον ρυθμό ενάντια σε μια πολύ πιο ποιοτική ομάδα. Μάλιστα, στο πρώτο μέρος ξεχώρισαν πιο πολύ οι συνεργασίες ανάμεσα σε Βαγιαννίδη και Παλάσιος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές για τους δύο συλλόγους, με τους Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Σάρλια και Χουάνκαρ να μπαίνουν στο ματς για τον Παναθηναϊκό και την Λεβερκούζεν να αλλάζει... όλη της την 11άδα, πλην του Παλάσιος. Οι Γερμανοί μπήκαν πιο δυναμικά, μιας και 3΄ μετά την έναρξη του δεύτερου 45΄ ο Χινσάπιε σέντραρε προς τον Πονγιάπαλο, ο οποίος έστειλε την μπάλα οριακά άουτ. Στη συνέχεια αυξήθηκε η ένταση του ματς, μιας και οι Σάρλια και Αλεξανδρόπουλος κιτρινίστηκαν μέσα σε 2΄ και ενώ ο διαιτητής αγνοήσε να κιτρινίσει σε όλο το πρώτο μέρος τον προκλητικό Ταμπσόμπα.

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν στο 62΄ για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, μιας και μπήκαν οι Κουρμπέλης, Καμπετσής και Μάγκνουσον (στο άτυπο ντεμπούτο του), στη θέση των Πέρεθ, Παλάσιος και Σένκεφελντ.

Στο 64΄ ένα σουτ του Μπράβο δεν δυσκόλεψε τον Λοντίγκιν. Στο 66΄ ο Καρλίτος μπήκε αντί του Αλεξανδρόπουλου, ενώ στο 72΄ οι Ηλιάδης, Σαρδέλης αντικατέστησαν τους Ιωαννίδη και Τσέριν. Η τελευταία αλλαγή έγινε λίγο μετά με τον Κρυπαράκο να αντικαθιστά τον Αϊτόρ.

Στο 76΄ ο Λοντίγκιν απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι θέλει τη φανέλα του βασικού, μιας και έδιωξε αρχικά ασταθώς το σουτ Μπράβο από το ύψος της περιοχής, αλλά στη συνέχεια έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά σε σουτ του Πογιάνπαλο, στο ριμπάουντ που πήρε ο Φινλανδός φορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (62’ Μάγκνουσον), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Πέρεθ (62’ Κουρμπέλης), Αλεξανδρόπουλος (66’ Καρλίτος), Τσέριν (72’ Ηλιάδης), Παλάσιος (62’ Καμπετσής), Ιωαννίδης (72’ Σαρδέλης), Αϊτόρ (79’ Κρυπαράκος).  

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Χεράρντο Σεοάνε / 4-2-3-1): Χραντέτσκι (46’ Λούνεφ), Φρίμπονγκ (46’ Φοσού-Μενσά), Ταπσόμπα (46’ Ταχ), Κοσουνού (46’ Μοναμέι), Μπάκερ (46’ Χίνκαπι), Ντεμιρμπάι, Ε. Παλάσιος, Αζμούν (46’ Μπράβο), Αουρίρ (46’ Αζχίλ), Ντιαμπί (46’ Χλόζεκ), Σικ (46’ Πογιάνπαλο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καβάνι για Ολυμπιακό και ΠΑΟ - Θα έβαζε γκολ και… εκατομμύρια σε ΠΑΟΚ - Τρομερός Ζερβίνιο"