Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Άφαντοι" Κουαλιάτα-Ντάντας, τραγωδία τα μπακ - Άγρια "κατσάδα" Λουτσέσκου - Έξαλλος Ίνγκασον!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-21 22:43:00

"Άφαντοι" Κουαλιάτα-Ντάντας, τραγωδία τα μπακ - Άγρια "κατσάδα" Λουτσέσκου - Έξαλλος Ίνγκασον!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Άφαντοι" Κουαλιάτα-Ντάντας, τραγωδία τα μπακ - Άγρια "κατσάδα" Λουτσέσκου - Έξαλλος Ίνγκασον!

Ποιοι θα πρέπει να γίνουν... άνδρες και οι φωνές εν ώρα αγώνα στη Σόφια. Γιατί ο Ρουμάνος προπονητής καλείται άμεσα να αλλάξει πλάνο για να πάρει την πρόκριση ο Δικέφαλος σε μία εβδομάδα κόντρα στη Λέφσκι, ποιοι απογοήτευσαν στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς και ποιος ξεχώρισε.

Ένας εμφανώς ανέτοιμος και επιπόλαιος ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 2-0 από τη Λέφσκι Σόφιας και κινδυνεύει να αποχαιρετήσει την Ευρώπη πριν ακόμα μπει ο Αύγουστος. Τα καλοκαιρινά παιχνίδια -ακόμα κι αν είσαι το απόλυτο φαβορί- κρύβουν παγίδες, γι' αυτό και το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα. Διότι δεν... φτάνει στον Δικέφαλο το γεγονός ότι ακόμα βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, θα πρέπει μεσα σε μία εβδομάδα να εμφανίσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο για ανατρέψει το εις βάρος του σκορ στην Τούμπα. Τεράστια πίεση με το καλημέρα λοιπόν!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Θεσσαλονικείς προέβησαν σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ και μάλιστα επένδυσαν κυρίως σε νεαρούς παίκτες, δίχως ιδιαίτερη εμπειρία. Ποδοσφαιριστές όπως οι Κουαλιάτα, Ντάντας, Κάργας, Κούτσιας, Ράφα Σοάρες και Κοτάρσκι, που φάνηκαν να είναι τρακαρισμένοι στη Σόφια, καλούνται να... ανδρωθούν μέσα σε μία εβδομάδα. Κάτι που μοιάζει ακατόρθωτο, συνεπώς ο Λουτσέσκου μάλλον θα πρέπει να ποντάρει στους πιο έμπειρους παίκτες του ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ρίσκαρε αφήνοντας στον πάγκο τον Κούρτιτς και έχασε τον Βιεϊρίνια λόγω τραυματισμού πριν τη σέντρα, είδε τους νεοαποκτηθέντες παίκτες του να μην πατούν καλά στο γήπεδο και την ομάδα του να στερείται προσωπικότητας. Ο Κάργας έκανε το κρίσιμο λάθος που άφησε τον Δικέφαλο πίσω στο σκορ πριν το πρώτο λεπτό, ενώ κάποια λάθη του στη συνέχεια προκάλεσαν την "έκρηξη" και τις έντονες παρατηρήσεις του Ίνγκασον.



Τα δύο πλάγια μπακ, Ράφα Σοάρες και Σάστρε, προβλημάτισαν αφού σχεδόν σε ολόκληρο το ματς έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των δαιμόνιων εξτρέμ της Λέφσκι, που τους ταλαιπώρησαν αφάνταστα. Ο Ντάντας είχε ελάχιστη συμμετοχή στο παιχνίδι και δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει επάξια τον Κούρτιτς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στον άξονα γιατί και ο Αουγκούστο βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση. Ο Κουαλιάτα... δεν υπήρχε στο γήπεδο και ο Κούτσιας προσπάθησε, αλλά θέλει δουλειά ακόμα για να μπορέσει να κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Λουτσέσκου έβαλε τις φωνές κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου σε Κούτσια και Ντάντας επειδή παρέμεναν στατικοί και δεν βοηθούσαν καθόλου στην ανάπτυξη του Δικεφάλου.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Δικέφαλος έφτασε να παίζει το πρώτο μεν αλλά πολύ κρίσιμο δε, ματς της χρονιάς με Κούτσια και Κάργα, που σε καμία περίπτωση δεν λογίζονταν ως βασικοί όταν αποκτήθηκαν. Σύμφωνοι, υπήρξε η ατυχία με τον Ολιβέιρα, αλλά ο Τόμας αποκτήθηκε αργά και δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί, ενώ η καθυστέρηση στην άφιξη του Νάσμπεργκ μετέτρεψε τον Κάργα σε βασικό στόπερ.

Αν υπάρχει κάτι θετικό για τους Θεσσαλονικείς από το "ναυάγιο" της Σόφιας, αυτό είναι η καλή παρουσία του Κάλεντ Νάρεϊ, ο οποίος μπήκε στο ματς με διάθεση, δεν δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Προφανώς και δεν... έβγαλε μάτια, αλλά ο Γερμανός ήταν μια κλάση πάνω από τον Κουαλιάτα και δείχνει πως είναι ένας "κανονικός" εξτρέμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νταϊλίκια στη διοίκηση για Κάργα - Από… μπάτσελορ Σβαμπ και Αουγκούστο - Είναι άδικο για Νάρεϊ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags