Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Ευθύνες στον Λουτσέσκου - Δεν γίνεται να μην είδαν τον Ουέλτον - Γι’ αυτό μίλησε για τον Κούρτιτς"
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-23 13:25:00

"Ευθύνες στον Λουτσέσκου - Δεν γίνεται να μην είδαν τον Ουέλτον - Γι’ αυτό μίλησε για τον Κούρτιτς"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ευθύνες στον Λουτσέσκου - Δεν γίνεται να μην είδαν τον Ουέλτον - Γι’ αυτό μίλησε για τον Κούρτιτς"

Τι έδειξαν Κάργας, Νάρεϊ, Κουαλιάτα, Ντάντας και η κλειστή Θύρα 4 στη ρεβάνς. Ο Αντώνης Τσακαλέας στο Sportdog για την ήττα από τη Λέφσκι στη Σόφια. Ποιές παρατηρήσεις κάνει για το κοουτσάρισμα του Ρουμάνου και πώς σχολιάζει την απόδοση των μεταγραφών.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε εντελώς ανέτοιμος και ασύνδετος στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς! Η ήττα με 2-0 και η εμφάνιση απέναντι στη Λέφσκι, στη Σόφια προκάλεσε αρνητικό κλίμα στον «ασπρόμαυρο» οργανισμό. Το μαύρο κουτί του αρνητικού αποτελέσματος αναλύει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Ο δημοσιογράφος του «PAOK24.com», αναλυτής στο «Repress.gr» και επικεφαλής της εκπομπής «PAOKTODAY», η οποία έχει κάνει τρομερή επιτυχία στο Youtube, μίλησε στο Sportdog για την εικόνα που εμφάνισε η ομάδα της Θεσσαλονίκης στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Conference league, στη Βουλγαρία. Απέδωσε ευθύνες για την απώλεια στον Ραζβάν Λουτσέσκου και υποστήριξε, ότι δεν είναι δικαιολογία το γεγονός, ότι υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες. Από τις μεταγραφές που αγωνίστηκαν ξεχώρισε Κουαλιάτα και Νάρεϊ και εξήγησε τί μπορεί να «κρύβεται» πίσω από την αναφορά του Ρουμάνου στον Κούρτιτς. Όσον αφορά ο ρεπόρτερ των «ασπρόμαυρων» έδωσε το σύνθημα: «ΠΑΟΚ παίξε τη μπάλα της ζωής σου....»

Ποιός είναι ο υπεύθυνος για την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Λέφσκι;

«Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την ευθύνη με τις δηλώσεις του. Αυτό όφειλε να κάνει και ένα μεγάλο μερίδιο του αναλογούν. Περίμενα καλύτερη προετοιμασία στο ψυχολογικό τομέα. Ναι, το γκολ στο 44ο δευτερόλεπτο μπορεί να χαλάσει το μυαλό και μιας δεμένης ομάδας, πόσο δε μάλλον μιας ομάδας νέας όπως ήταν ο ΠΑΟΚ στη Σόφια. Η ομάδα του Repress δύο ημέρες πριν το παιχνίδι με τη Λέφσκι είχε δείξει βίντεο (δείτε το βίντεο από κάτω), που στεκόταν στον  Ουέλτον Φιλίπε «Τσιμπίνια» που ήταν ο σκόρερ του πρώτου γκολ. Ο τύπος έχει τις κινήσεις του και τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Είναι ο ποδοσφαιριστής που παίρνει αρκετές ατομικές ενέργειες. Η Λέφσκι περιμένει πολλά από τα πόδια του σε επίπεδο ντρίμπλας, δημιουργίας χώρου και γεμισμάτων. Ε δεν γίνεται αυτό το βίντεο να το έδειξε το Repress και να μην το έδειξε ο Λουτσέσκου στους παίκτες του».

Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ο ΠΑΟΚ είχε Λύρατζη και Βιεϊρίνια;

«Πάντα μετά από ήττες, οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν παίζουν. Την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες. Με βάση την εικόνα που έχουμε από Λύρατζη και Βιεϊρίνια, ο πρώτος έχει δείξει καλύτερα στοιχεία από τον Σάστρε. Η απουσία του Βιεϊρίνια είναι περισσότερο ψυχολογική. Κάτι θα έκανε ο Αντρέ μετά το 1-0».

Πώς σου φάνηκαν οι μεταγραφές που αγωνίστηκαν (Κάργας, Ντάντας, Κουαλιάτα, Σοάρες, Νάρεϊ, Μπράντον)

«Ο Κάργας προσπαθεί να προσαρμοστεί σε ομάδα που παίζει με τις γραμμές τις ψηλά. Ο Ντάντας έχει καλά στοιχεία αλλά δεν είναι αυτός που θα κουβαλήσει την ομάδα, τουλάχιστον όχι ακόμα. Ο Κουαλιάτα μου άρεσε. Ήταν ο μόνος που έπαιζε σωστά στο πρώτο ημίχρονο. Θα μου πεις, τι έκανε; Τα βασικά, την ώρα που οι περισσότεροι δεν έκαναν ούτε αυτά. Ο Σοάρες χάθηκε στη μετριότητα του συνόλου. Ο Νάρεϊ ήτας δραστήριος. Μπήκε και ζητούσε μπάλα. Ο Μπράντον έψαχνε βοήθειες και δεν τις είχε».

 

Ο Λουτσέσκου απέδωσε το αποτέλεσμα με τη Λέφσκι στο... φετινό καλοκαίρι, όπου ήρθαν νέοι παίκτες και κτίζεται κάτι καινούριο. Συμφωνείς ή διαφωνείς;

«Το ξέρουμε οτι χτίζεται κάτι καινούργιο και αυτό θα ισχύει και μετά τη ρεβάνς και στο επόμενο Ευρωπαϊκό παιχνίδι, και στο επόμενο εγχώριο παιχνίδι. Μπορεί οι νέοι παίκτες να μην ήξεραν ούτε το μικρό όνομα των ανθρώπων που έπαιζαν πάσες στην προετοιμασία. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία. Το θέμα είναι οτι ο ΠΑΟΚ έδειξε μηδενική πνευματική ετοιμότητα την ώρα που όλοι ξέραμε πως οι Βούλγαροι ήταν φτιαγμένοι γι' αυτό το ματς, γέμισαν το γήπεδό τους και το περίμεναν πως και πως».

Ποιό πρόβλημα μπορεί να υπάρχει με Κούρτιτς, όπως ανέφερε ο Ρουμάνος στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα;

«Ο Κούρτιτς έχει προτάσεις τις οποίες τις συζητά. Ο Λουτσέσκου προτίμησε να το βάλει στο τραπέζι, κάνοντας αναφορά σε ένα εσωτερικό θέμα του ΠΑΟΚ. Ίσως να το έκανε για να βγάλει από πάνω του το βάρος της μη παρουσίας του στο αρχικό σχήμα».

Τί μπορεί να αλλάξει στη ρεβάνς; Θετικό ή αρνητικό στοιχείο ότι θα μείνει κλειστή η Θύρα 4;

«Θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι το ματς της Πέμπτης. Ο ΠΑΟΚ έχει τα αγωνιστικά στοιχεία που χρειάζονται για να πάρει την πρόκριση. Στο μυαλό είναι όλα. Εκεί είναι το δύσκολο. Σε ένα γήπεδο 25.000 θέσεων, το να είναι κλειστή μια θύρα που χωρά 9.000 κόσμο είναι θέμα. Και ειδικά η συγκεκριμένη. Υπήρχαν φορές που βλέποντας αρνητικό κλίμα, είχα πει πως ίσως και να είναι καλύτερα που η 4 είναι κλειστή. Τώρα θα την ήθελα ανοικτή ακόμα και για το «ΠΑΟΚ παίξε τη μπάλα της ζωής σου....».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ελληνική ομάδα "έκοψε" τον Βίντα πριν την ΑΕΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags