Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ιβάν Σαββίδης: "Έγκλημα" στον ΠΑΟΚ - Έφεραν παίκτη που δεν ήθελε ο Λουτσέσκου - Θα... τραβήξει χειρόφρενο ο Σαββίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-26 10:00:00

"Έγκλημα" στον ΠΑΟΚ - Έφεραν παίκτη που δεν ήθελε ο Λουτσέσκου - Θα... τραβήξει χειρόφρενο ο Ιβάν!

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Έγκλημα" στον ΠΑΟΚ - Έφεραν παίκτη που δεν ήθελε ο Λουτσέσκου - Θα... τραβήξει χειρόφρενο ο Ιβάν!

Οι δύο μεταγραφές, ποιοι φεύγουν μετά τη Λέφσκι και το εφιαλτικό σενάριο για τον Δικέφαλο. Γιατί ένας πιθανός ευρωπαϊκός αποκλεισμός θα αλλάξει όλο τον σχεδιασμό της ομάδας, οι δύο προσθήκες που έχει ζητήσει ο Ρουμάνος, το τεράστιο λάθος που έγινε το καλοκαίρι και ο ποδοσφαιριστής που ήρθε για να δώσει λύσεις, αλλά δεν ταιριάζει στα πλάνα του προπονητή!
 

Πολλά είναι τα μέτωπα που έχει να διαχειριστεί τον τελευταίο καιρό ο Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ με την κατάσταση, μετά την ήττα από την Λέφσκι στη Σόφια, να είναι πολύ πιεστική στο εσωτερικό της ομάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά μετά το… κάζο της Βουλγαρίας καλείται τέλος Ιουλίου να δώσει έναν αγώνα – τελικό που θα καθορίσει όχι μόνο την συνέχεια της παρουσίας του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και τις μεταγραφές κάτι που μπορεί, αν τελικά δεν γίνουν, να κοστίσουν ολόκληρη την χρονιά.

Η απόφαση από τα ψηλά κλιμάκια που έχει γίνει γνωστή τόσο στον Ρουμάνο τεχνικό όσο και στον Ζοσέ Μπότο αναφέρει πως αν τελικά η ομάδα προκριθεί θα προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός, ώστε να αποκτηθούν ένα 10αρι, ένας μεσοεπιθετικός και ανάλογα με την κατάληξη της περίπτωσης Κούρτιτς θα υπάρξουν και οι κατάλληλες κινήσεις.

Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι ο Δικέφαλος… πονάει στην θέση του 10αριου και παρουσίασε, ιδιαίτερα με τη Λέφσκι, μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία κάτι που σίγουρα να δεν υπάρξει η αγορά του κατάλληλου παίκτη μπορεί να κοστίσει στην ομάδα ακόμα και στις εγχώριες υποχρεώσεις της. Από την άλλη στην ΠΑΕ ξέρουν ότι ο Σαββίδης μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, με τους παίκτες να είναι όλοι προτάσεις Μπότο και μετά από το ΟΚ του Λουτσέσκου και σίγουρα αν δεν υπάρξουν έσοδα από την Ευρώπη το ρόστερ όσον αφορά τις αγορές θα παραμείνουν όπως έχουν. Παράλληλα αυτό που είναι γνωστό εδώ και καιρό είναι το γεγονός πως ο Ζαμπά, που αγνοείται αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία, Μούργκ και Τέιλορ θα αποχωρήσουν μιας και δεν υπολογίζονται.

Την ίδια στιγμή πάντως αυτό που φαίνεται με… γυμνό μάτι είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στην επιθετική γραμμή, όμως παρόλα αυτά δύσκολα θα αγοραστεί κι άλλος φορ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως σε έναν αρκετά κρίσιμο αγώνα, όπως αυτό με την Λέφσκι, τα λάθη έφεραν τον Λουτσέσκου να επιλέξει για την κορυφή τον Κούτσια, που μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της ομάδας, όμως από 2021 έχει παίξει μόλις 258΄λεπτά χωρίς να βρει δίχτυα. Φυσικά για την κατάσταση αυτή ο μόνος που δεν φταίει είναι ο 18χρονος, αλλά ο σχεδιασμός της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με τον Κούτσια διαθέσιμο μιας και όταν ο Ολιβέιρα χτύπησε, χωρίς να έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων οι άνθρωποι της ΠΑΕ αποφάσισαν να πουλήσουν τον Τσόλακ, ενώ την ίδια στιγμή ήρθε ο Μπράντον που ήταν ανέτοιμος. Ο Ισπανός μπορεί την περασμένη χρονιά να έπαιξε 40 φορές στην La Liga 2, όμως ήρθε στην Τούμπα χωρίς προετοιμασία και έπεσε στα… βαθιά χωρίς να μπορεί να βοηθήσει.

Άλλωστε ο ίδιος ο Λουτσέσκου δήλωσε ότι ο 27χρονος είναι ανέτοιμος και χρειάζεται χρόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά τα γεγονός ότι ο Τόμας δεν δείχνει να ταιριάζει με το στυλ επιθετικού που θέλει να έχει στην ομάδα του ο Λουτσέσκου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ρουμάνος θέλει φορ ψηλά, τα οποία να δημιουργούν χώρους και για τα εξτρέμ, να παίζουν με την πλάτη αλλά να έχουν και εκτελεστική δυνατότητα. Αξίζει απλά να θυμηθούμε τους επιθετικούς που είχε ο ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου στο… τιμόνι για να καταλάβουμε ότι κάτι πήγε λάθος με τον Ισπανό. Φυσικά ανάλογα με το πώς θα πάει ο αγώνας με τη Λέφσκι δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση η παρουσία του Ισπανού στην ενδεκάδα, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι η παρουσία του θα είναι μαζί με τον Κούτσια και σε καμία περίπτωση μόνος του.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία Μπότο με μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα - Στην Τούμπα για μεταγραφή ο μάνατζερ του Ουάρντα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags