Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: "Πάτησε το κουμπί" ο Αλαφούζος, για αυτό τα… έσκασε τώρα - Φέρνει παικταρά τώρα και στα εξτρέμ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-29 20:54:00

"Πάτησε το κουμπί" ο Αλαφούζος, για αυτό τα… έσκασε τώρα - Φέρνει παικταρά άμεσα και στα εξτρέμ!

"Πάτησε το κουμπί" ο Αλαφούζος, για αυτό τα… έσκασε τώρα - Φέρνει παικταρά άμεσα και στα εξτρέμ!

Η επόμενη μεγάλη κίνηση μετά τους Βέρμπιτς-Σπόραρ και η απόφαση να επενδύσει πολλά χρήματα το φετινό καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να αλλάξει επίπεδο ανεξαρτήτως πρόκρισης με την Σλάβια Πράγας.
 

Ό,τι δεν έκανε επί εβδομάδες ο Παναθηναϊκός, το πραγματοποίησε μέσα σε λίγες ημέρες με την απόκτηση τόσο του Σποράρ, όσο και την επικείμενη του Βέρμπιτς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναβαθμίζεται απίστευτα μεσοεπιθετικά, με δύο παίκτες που μπορούν με το... καλημέρα να τον αλλάξουν επίπεδο.

Σε ένα blog του Sportdog όπου ασκούσαμε κριτική για την αργοπορία των μεταγραφών, επισημαίναμε μεταξύ άλλων το εξής: «Η κριτική από τον κόσμο είναι δικαιολογημένη. Ακόμα και η παρόρμηση που τη συνοδεύει. Ο Παναθηναϊκός θα είναι καλός και ανταγωνιστικός φέτος. Και θα ενισχυθεί. Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν μάταια αν χαθεί το "τρένο" της Ευρώπης». Ήταν δεδομένο ότι οι Πράσινοι θα αποκτούσαν τους ποδοσφαιριστές που έπρεπε, έστω και αργά. Το αν όπως σημειώναμε θα του στοιχίσει με τη Σλάβια, είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

Σε πολλούς υπάρχει η ερώτηση γιατί καθυστέρησε ο Παναθηναϊκός να υπογράψει τέτοιους παίκτες, ενώ ήξερε τη δύσκολη αποστολή που είχε στην Πράγα. Ο πρώτος λόγος, ήταν ότι περιπτώσεις όπως του Σποράρ και του Βέρμπιτς μόνο εύκολες δεν λογίζονται. Για τέτοιους ποδοσφαιριστές πρέπει να περιμένεις το κατάλληλο timing για να... χτυπήσεις. Το δεύτερο και πιο σημαντικό στοιχείο, όμως, είναι το εξής: Στο σύλλογο φέτος είχαν πάρει την απόφαση να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα με μεταγραφές αντάξιες του μεγέθους του Τριφυλλιού.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός δεν εξαρτούσε ποτέ την απόκτηση ποδοσφαιριστών σαν του Σποράρ και Βέρμπιτς, από την πρόκριση ή μη στους ομίλους του Conference! Γι' αυτό και ό,τι κι αν γίνει με τη Σλάβια, και οι υπόλοιπες μεταγραφές που απομένουν (σ.σ. δεκάρι, οκτάρι και ακόμα ένας εξτρέμ) θα είναι επίσης δυνατές κινήσεις.

Φαβορί και για Βιτίνιο

Η μεταγραφή του Βέρμπιτς ολοκληρώθηκε ήδη για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν επηρεάζει καθόλου την υπόθεση Βιτίνιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Πράσινοι είναι το φαβορί για την απόκτηση και του Βραζιλιάνου εξτρέμ, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο!

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Τριφυλλιού είναι ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος φαίνεται να έχει «ψηθεί» με την προοπτική του Παναθηναϊκού, γι' αυτό πιέζει ώστε να κλείσει το deal. Σε αυτό, βοηθάει και το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος μένει ελεύθερος σε λίγους μήνες κι έτσι, μοιραία, η Φλαμένγκο θα τον χάσει έτσι κι αλλιώς νομοτελειακά προσεχώς. Κι όλα αυτά, φυσικά, από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν θέλει να συνεχίσει εκεί την καριέρα του και το έχει ξεκαθαρίσει.

Στη Βραζιλία το θέμα απασχολεί πολύ τα ΜΜΕ της χώρας, αναφέροντας μάλιστα πως ο Βιτίνιο για να πιέσει την Φλαμένγκο, φέρεται να διατεθειμένος να θέσει εαυτόν εκτός ομάδας μέχρι να βρεθεί η χρυσή τομή για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! Όπως και να' χει το θέμα δεν αναμένεται να τραβήξει πολύ χρονικά, καθώς από το Τριφύλλι θέλουν να προχωρήσουν μετά τον Βιτίνιο και σε απόκτηση ενός παίκτη στο "10" και ακόμης ενός στο "8", ολοκληρώνοντας έτσι εντυπωσιακά τις φετινές του κινήσεις.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντετοκούνμπο για Ολυμπιακό, Σίνγκλετον και Μπέικον για ΠΑΟ - Ψάχνει και στο NBA ο Ράντονιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags