Facebook Pixel Ολυμπιακός: Ο εκλεκτός Μπιέλσα-Γκουαρντιόλα κάνει τον Ολυμπιακό... Μπάγερν - Ο λόγος που δεν ήρθε ο Μπίλιτς!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-31 22:33:00

Ο εκλεκτός Μπιέλσα-Γκουαρντιόλα κάνει τον Ολυμπιακό... Μπάγερν - Ο λόγος που δεν ήρθε ο Μπίλιτς!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Ο εκλεκτός Μπιέλσα-Γκουαρντιόλα κάνει τον Ολυμπιακό... Μπάγερν - Ο λόγος που δεν ήρθε ο Μπίλιτς!

Το στυλ παιχνιδιού, τι ζητά στο χορτάρι και το "όχι" στην Premier! Ο Ισπανός που σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 23 του για την προπονητική. Η δουλειά του με τον Loco και αυτά που έχει... κλέψει. Οι ευκαιρίες που του έδωσε ο Γκουραρντιόλα και τον έβγαλε... ασπροπρόσωπο.

Ολυμπιακός: Κύβος… ερρίφθη στον Ολυμιπακό, λοιπόν, με τον Κάρλος Κορμπεράν να είναι ο εκλεκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον πάγκο της ομάδας και ο ιδανικός που θα αντικαταστήσει τον Πέδρο Μαρτίνς, μετά από 4 χρόνια στον σύλλογο.

Φυσικά για να φτάσουμε σε αυτή την απόφαση πέρασαν μέρες από την ήττα – σοκ και τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα, με τον Ισπανό να είναι από την επόμενη κι όλας μέρα το φαβορί, αλλά τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι πολλά και σίγουρα με μεγαλύτερη εμπειρία από τον 39χρονο, όπως αυτά των Χαβιέρ Καγιέχα, Μάρκο Νίκολιτς αλλά και του Σλάβεν Μπίλιτς. Ο Κροάτης μάλιστα το πρωί της Κυριακής (31/7) φαινόταν από δημοσιεύματα της πατρίδας του ότι έχει κλείσει, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν αληθές. Το όνομα του πρώην εκλέκτορα της εθνικής Κροοατίας μπορεί να έπεσε στο τραπέζι (ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ταξίδεψε και στην Αθήνα!), να συζητήθηκε και να υπήρχαν επαφές μαζί όμως τα πράγματα δεν προχώρησαν. Ο λόγος ήταν ότι το προφίλ του, η προπονητική του φιλοσοφία, το στιλ ποδοσφαίρου που πρεσβεύει, δεν θεωρήθηκε ότι ταιριάζουν σε αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός, με την συγκεκριμένη περίπτωση να… καίγεται από πολύ νωρίς.

Το who is who του Κάρλος Κορμπεράν

Ο 39χρονος Ισπανός ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την μικρή του καριέρα σαν τερματοφύλκας στη Βαλέθια, με τον ίδιο να αγωνίζεται στην Β’ ομάδα κάτι που τον έκανε να σταματήσει στην ηλικία μόλις 23 ετών και να ρίξει βάρος στην προπονητική. Οι πρώτες του εικόνες ήρθαν σαν γυμναστής φυσικής κατάστασης  στις ακαδημίες της γειτονικής Βιγιαρεάλ για να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα το 2010. Η… καψούρα του όμως ήταν και είναι η προπονητική, με το μεγάλο του ίνδαλμα τον Πεπ Γκουαρντιόλα όπου μάλιστα διατηρούν άριστες σχέσεις.

Ο Κορμπαλάν ανέλαβε τις ακαδημίες της Αλκορκόν (2013-14), ενώ το 2014, μετά από πρόταση του Καταλανού τεχνικού της Σίτι ο Ραούλ Κανέδα τον έκανε βοηθό του και τον πήρε μαζί του στην Αλ-Νασρ, όπου θα παραμείνει μέχρι και το 2016, όπου και θα μετακομίσει στην Κύπρο όπου θα αναλάβει αρχικά την Δόξα Κατωκοπιάς και στη συνέχεια τον Ερμή Αραδίπου. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα τον βοηθήσει να κάνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω με τον Ισπανό να αναλαμβάνει προπονητής της Λιντς Κ23. Έναν χρόνο μετά και την έλευση του Μαρσέλο Μπιέλσα στα Παγώνια ο 39χρονος θα αναλάβει χρέη βοηθού, διατηρώντας τη θέση στην Κ23, με την οποία κατάκτησε την PDL Northern League το 2018–19, ενώ στη συνέχεια πήρε και το εθνικό πρωτάθλημα, με την συνέχεια να έρχεται με τον τίτλο της Championship νικώντας στον τελικό την Μπέρμιγχαμ.

Ο Ισπανός θα παραμείνει βοηθός του Μπιέλσα και στην Premier League στις πρώτες μεγάλες επιτυχίες της Λιντς μέχρι το 2020 όταν και θα αποδεχθεί πρόταση της Χάντερσφιλντ να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της. Εκεί ο Κορμπαλάν στα δύο χρόνια που θα είναι στο τιμόνι θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους πάντες, με αποκορύφωμα την περασμένη σεζόν, όταν έφτασε μέχρι τον τελικό ανόδου, όπου έχασε από την Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, έχοντας όμως το… παράσημο ότι η ομάδα του είχε το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας. Λίγο καιρό μετά θα παραιτηθεί από την Χάντερσφιλντ, κίνηση που θα προκαλέσει έκπληξη στον αγγλικό σύλλογο, με την Λιντς όμως να κοιτάει και πάλι την περίπτωσή του.

Μπορεί ο Μαρσέλο Μπιέλσα να είχε αποτελέσει παρελθόν από τα Παγώνια, όμως οι άνθρωποι του συλλόγου και ιδιαίτερα ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, Βίκτορ Όρτα τον ήθελε και πάλι στο Έλαντ Ρόουντ για είναι στο προπονητικό τιμ του Τζέσε Μαρς αυτή τη φορά. Μάλιστα ο ισχυρός άνδρας της Λιντς έχει αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό, πιστεύοντας πολύ στις δυνατότητές του, ενώ έχει τονίσει σε δηλώσεις του ότι το μέλλον για αυτόν είναι λαμπρό και έχει τις ικανότητες να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το προπονητικό στιλ του που εντυπωσίασε πολλούς

Όπως αναφέραμε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του Κορμπεράν ήταν το πέρασμά του από την Αγγλία, εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από τον Ισπανό στο Νησί, το σύστημα που φάνηκε να παίζει περισσότερο ήταν το 4-3-3, με πολλές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα να γυρίζει σε 3-4-3 με στόχο να μην δώσει στους αντιπάλους του την μεσαία γραμμή. Στην φιλοσοφία του έδειξε ότι θέλει παίκτες με δυναμικές κινήσεις και ένα ρευστό στυλ παιχνιδιού θέλοντας να εκμεταλλευτεί τους χώρους που δημιουργούνται. Μάλιστα ο 39χρονος δείχνει να μην έχει πρόβλημα να αλλάζει συστήματα ανάλογα με τον αντίπαλο, μιας και σε διάφορα παιχνίδια έπαιξε με 4-4-2, με τον ένα κεντρικό μέσο να έχει ρόλο box του box και να πατάει περιοχή θέλοντας να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, δημιουργώντας ανισορροπίες στην αντίπαλη άμυνα.

Αυτό που μπορούμε να καταλαβαίνουμε από τις αναλύσεις που έχουν γίνει για τον τρόπο παιχνιδιού του στην Αγγλία ο Ισπανός έχει πάρει πολλά στοιχεία από τον τρόπο ανάπτυξης των ομάδων του Μπιέλσα, με κοντινές πάσες και γρήγορες, ενώ παράλληλα αγαπάει να βρίσκει τους αντιπάλους του «ανοιχτούς» στην κόντρα, ενώ παράλληλα θέλει παίκτες οι οποίοι θα επιστρέφουν γρήγορα καταφέρνοντας να αλλάζουν θέσεις και να δημιουργούν υπεραριθμίες στην αντίπαλη άμυνα. Παράλληλα, με θεωρητικά μικρότερης δυναμικής ομάδες, του αρέσει το στυλ παιχνιδιού του Γκουαρντιόλα, αλλά και της Μπάγερν που θέλει να βλέπει από τους μέσους του να πατάνε περιοχή, να απειλούν και να ανοίγουν χώρους για τους συμπαίκτες του ώστε να φτάσουν στο γκολ. Το μόνο που μένει να δούμε πως θα… παντρευτεί όλο αυτό στον Ολυμπιακό, αλλά φυσικά και το τι αλλαγές θα ζητήσει να υπάρξουν στο ρόστερ. Ήδη άλλωστε κυκλοφόρησε πως η πρώτη του μεταγραφή θα είναι ο Ένις Μπάρντι!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο... νέος Πουγιόλ των 70 εκατ. για Ολυμπιακό - Γιατί τον διώχνει η Μπάρτσα - "Κόπηκε" στα ιατρικά!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags