Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Κορμπεράν: "Αυτή είναι η φιλοσοφία Κορμπεράν - Οι τρεις πρώτες του μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Του είπα ότι..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-01 13:00:00

"Αυτή είναι η φιλοσοφία Κορμπεράν - Οι τρεις πρώτες του μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Του είπα ότι..."

του Γιώργου Κτενά
"Αυτή είναι η φιλοσοφία Κορμπεράν - Οι τρεις πρώτες του μεταγραφές στον Ολυμπιακό - Του είπα ότι..."

Τι αλλάζει άμεσα στην ομάδα και οι παίκτες που έρχονται για την 11αδα! Δημοσιογράφος από την Κύπρο που γνωρίζει πολύ καλά τον Ισπανό προπονητή, παρουσιάζει το προφίλ του Sportdog.gr και αποκαλύπτει όσα είπαν οι δυο τους τηλεφωνικά την Παρασκευή, μόλις έγινε γνωστό το θέμα για τους Πειραιώτες!
 

Ολυμπιακός - Κάρλος Κορμπεράν: Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται ότι θα είναι ο νέος προπονητής των Πειραιωτών, μετά την αποχώρηση του Πέδρο Μαρτίνς, και το sportdog επικοινώνησε με τον Σάββα Μαγκαφά, πρώην συνεργάτη του την περίοδο που ο Κορμπεράν ήταν στην τεχνική ηγεσία του Ερμή.

"Ενεργητικός σε αποδυτήρια και προπόνηση - Συγκεκριμένη φιλοσοφία - Δουλεύει πολύ με τους παίκτες του"

"Έχω επικοινωνία ακόμα μαζί του, δεν είναι άνθρωπος που δουλέψαμε μια περίοδο και έπειτα χαθήκαμε. Μιλάμε τακτικά, χαίρομαι που πηγαίνει καλά, το πίστευα ότι θα πάει καλά γιατί είναι καλός προπονητής. Έχει ξεκάθαρη φιλοσοφία στο τι θέλει, είναι γνώστης των συστημάτων 3-4-3 και 4-3-3 που θέλει να εφαρμόσει. Είναι πολύ ενεργητικός προπονητής και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο την ώρα της προπόνησης", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο καλός προπονητής από την Κύπρο.

Το νεαρό της ηλικίας του είναι πρόβλημα;

"Όχι, γιατί είναι προπονητής που ξεκίνησε πολύ μικρός, γαλουχήθηκε στην Ισπανία και τη Βιγιαρεάλ, οι δουλειές που έχει κάνει από εκεί και πέρα σε Κύπρο, Αγγλία, Εμιράτα δείχνουν ότι έχει στο μυαλό του μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την ενεργητικότητα, δουλεύει πολύ με τους παίκτες του σε προσωπικό επίπεδο, δίνει πολύ χρόνο για του παίκτες ώστε να μάθουν την φιλοσοφία του".

"Έτσι του αρέσει να παίζει - Πρωτοβουλία οι παίκτες του - Δύσκολο του Ολυμπιακού"

Πώς του αρέσει να παίζει;

"Του αρέσει να έχει κατοχή της μπάλας η ομάδα, να χτίζει τις επιθέσεις του από την άμυνα, θέλει οι παίκτες να είναι ενεργοί την ώρα της ανάπτυξης. Το 3-4-3 και 4-3-3 είναι η φιλοσοφία του, το ξέρει καλά και το δουλεύει καλά. Θέλει οι γραμμές να είναι πολύ κοντά, συμπαγείς, να περιορίσει τους χώρους. Αφήνει τους παίκτες να έχουν πρωτοβουλία με βάση αυτά που έχει δουλέψει και ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι η γρήγορη κόντρα επίθεση που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα".

Μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό;

"Θεωρώ ότι τον βολεύει πολύ η ομάδα του Ολυμπιακού γιατί είναι επιθετική και θέλει να είναι κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο. Είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και η χρονική περίοδος της αλλαγής, αλλά μέσα από τη δουλειά του και τη φιλοσοφία του θα τα καταφέρει. Θέλει τη στήριξη του κόσμου, παικτών και διοικησης ώστε να χτίσουν το μοντέλο παιχνιδιού που και ο ίδιος θέλει. Από το πρώτο παιχνίδι θα δώσει κάποια δείγματα που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα".

"Αυτά θα αλλάξει στον Ολυμπιακό - Ποιους παίκτες θα φέρει - Αυτά τα είπα την Παρασκευή"

Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει στον Ολυμπιακό;

"Θα υπάρχει συμμετοχή όλων των παικτών στην ανάπτυξη, θα έχει κατοχή μπάλας η ομάδα, θα χτίζει την επίθεση από την άμυνα και θα εφαρμόσει, πιστεύω, να είναι πιο συμπαγής ο Ολυμπιακός και να περιορίζει την μπάλα όταν την χάνει".

Ο Ολυμπιακός του Κορμπεράν τι παίκτες θα πρέπει να έχει στο ρόστερ του;

"Παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό που έχω δει στα τελευταία δύο παιχνίδια στον Ολυμπιακό, ειναι ότι θέλει βελτίωση στον χώρο τού κέντρου και σίγουρα να φέρει έναν winger και έναν στόπερ πωτοκλασάτο. Μια τριάδα παικτών θεωρώ ότι χρειάζεται ως ενίσχυση, μαζί με έναν χαφ. Σίγουρα ο Κορμπεράν θέλει να είναι ενεργοί επιθετικά όλοι οι παίκτες και να μπορούν να μεταφέρουν μπάλα και να παίξουν στο 1 με 1".

Νωρίτερα αναφέρατε ότι είχατε επικοινωνία μαζί του - Τι του είπατε;

"Μιλήσαμε την Παρασκευή, είναι χαρά αυτός ο προπονητής και μακάρι να ανέβει κι άλλο. Θα τον λατρέψουν όσοι συνεργαστούν μαζί του και θα κερδίσει τον κόσμο. Του ευχήθηκα ο,τι καλύτερο και να ανέβει πιο ψηλά και θα τον απολαμβάνω, θα τον βλέπω".
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εκλεκτός Μπιέλσα-Γκουαρντιόλα κάνει τον Ολυμπιακό... Μπάγερν - Ο λόγος που δεν ήρθε ο Μπίλιτς!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags