Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Είναι ανθέλληνας ο Λουτσέσκου; Απάντηση με κούπα και Δώνη - Τί έγινε με Λύρατζη, Τσιγγάρα, Κούτσια
| 2022-08-08 15:32:00

"Κατηγορίες" σε Λουτσέσκου για Έλληνες - Απάντηση με κούπα και Δώνη - Τί έγινε με Τσιγγάρα, Κούτσια

του Λάζαρου Γεωργίδη
"Κατηγορίες" σε Λουτσέσκου για Έλληνες - Απάντηση με κούπα και Δώνη - Τί έγινε με Τσιγγάρα, Κούτσια

Είναι τελικά... ανθέλληνας ο Ραζβάν ή απλά έχει διαφορετικό πλάνο; Πότε ο Ρουμάνος έδρασε αφού... κάηκε και έκανε κίνηση απελπισίας. Η υπόθεση που πρέπει να προβληματίσει οπωσδήποτε τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Europa Conference League, μετά από δύο ντροπιαστηκές ήττες από τη Λέφσκι Σόφιας και όπως ήταν φυσικό, όλος ο οργανισμός έχει περάσει στην εσωστρέφεια. Σε τέτοιες καταστάσεις άπαντες ψάχνουν τον φταίχτη, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης. Ένα από τα θέματα που «βασανίζουν» τα παοκτσήδικα μυαλά είναι, γιατί ο Ρουμάνος δεν εμπιστεύεται Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως ο Λύραντζης, ο Τσιγγάρας και ο Κούτσιας, ενώ στο παρελθόν υπήρξαν ανάλογα παραδείγματα, με κυριότερο αυτό του Λάμπρου.

Τελικά είναι... ανθέλληνας ο Λουτσέσκου, όπως τον κατηγορεί, ο μετρ της εναλλακτικής ποδοσφαιρικής ανάλυσης, Κωστής Ραπτόπουλος; Το Sportdog βάζει κάτω μία-μία τις περιπτώσεις και βγάζει ετυμηγορία για τον Ρουμάνο τεχνικό.

Λύρατζης-Τσιγγάρας: Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας την περασμένη σεζόν έκανε 30 συμμετοχές σε Super League 1 και 2, play offs, Κύπελλο και Conference League, ενώ ο Λευτέρης Λύραντζής είχε 4 λιγότερες στις ίδιες διοργανώσεις. Ο 21χρονος μέσος και ο 22χρονος δεξιός μπακ ακολούθησαν πέρσι μία κοινή πορεία. Ο Λουτσέσκου τους είχε ξεχάσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021!

Εκείνη την περίοδο τους ενεργοποίησε και άρχισε να τους υπολογίζει, αφού είχε «καεί» από τις επιλογές του και είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από τον Τύπο και τον κόσμο. Στην ουσία ήταν μία κίνηση περισσότερο απελπισίας που επιβεβαίωνε, ότι ο πνιγμένος από τα μυαλά του πιάνεται.

Έγραφε το Sportdog.gr σε ρεπορτάζ στις 13 Δεκεμβρίου 2021 αμέσως μετά τη νίκη επί της Λαμίας: «Άλλωστε, εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν… φωνές πέριξ του Δικεφάλου για αξιοποίηση των νεαρών Ελλήνων, όμως ο Λουτσέσκου επέμενε πως δεν ήταν η ώρα τους. Τώρα λοιπόν που λόγω των πάρα πολλών απουσιών χρειάστηκε τους μικρούς, τους έδωσε φανέλα βασικού και εκτέθηκε.

Οι Λύρατζης και Τσιγγάρας ήταν οι κορυφαίοι κόντρα στη Λαμία και είναι βέβαιο πως αξίζουν να παίζουν, τουλάχιστον, στον φετινό ΠΑΟΚ. Πρόκειται για δύο παιδιά με τεράστιο ταλέντο, τα οποία αποτελούν το μέλλον του συλλόγου και δεν πρέπει να χαθούν. Αμφότεροι ήταν πολύ καλοί και θα είναι… εγκληματικοί να μην παραμείνουν στα πλάνα του Λουτσέσκου και μετά τις επιστροφές».

Γιώργος Κούτσιας: Δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που έπρεπε

Πέρσι έκανε μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα στη Super League. Ήταν στο ισόπαλο 1-1 με τον Ιωνικό, όπου μπήκε για 8 λεπτά. Φέτος ξεκίνησε βασικός για 71 λεπτά στη Σόφια, ενώ στη ρεβάνς της Τούμπας προτίμησε να πάει χωρίς φορ, βάζοντας τον Νάρεϊ στην κορυφή και όλοι είδαμε, ότι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν πέτυχε την ανατροπή του 2-0, αλλά “έφαγε” μία ξεγυρισμένη 4άρα στο κεφάλι. Ο 18χρονος λοιπόν είναι μία από τις περιπτώσεις που μπορούν να καταλογιστούν στον Ρουμάνο, ότι αν όχι δεν τον χρησιμοποίησε, δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που έπρεπε, με βάση την άποψη που είχαν άπαντες για το ταλέντο του ποδοσφαιριστή.

Λάζαρος Λάμπρου: Δεν θα τον έπαιρνε ποτέ ο ΠΑΟΚ

Ο Λάζαρος Λάμπρου είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή που αποκτήθηκε το 2017. Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί δανεικός σε Πανιώνιο, Φορτούνα Σιτάρντ, Τβέντε και ΟΦΗ. Πέρσι με την ομάδα του Ηρακλείου, συμπλήρωσε 31 συμμετοχές με 5 γκολ και 2 ασίστ, όταν συνολικά με τον ΠΑΟΚ μετρά μόνο 19 εμφανίσεις και 2 γκολ. Στην αρχή της προετοιμασίας των «ασπρόμαυρων» το ρεπορτάζ ανέφερε, ότι στις σκέψεις του Λουτσέσκου (σε συνεννόηση με τον Μπότο) είναι να τον κρατήσει στην ομάδα και να πάρει ευκαιρίες, παρότι ο ΟΦΗ ήθελε να τον κρατήσει για μία ακόμα σεζόν. Μάλιστα απέδιδαν την πρόθεση του προπονητή στο γεγονός, ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πάρει νεαρούς σε ηλικία εξτρέμ, όπως ο Κουαλιάτα και ο Ρικάρντο που ενδεχομένως χρειαστούν χρόνο για να ανεβάσουν στροφές.

Ο ατζέντης του, Τάσος Παπαδόπουλος που εκπροσωπεί επίσης Μπίσεσβαρ και Ινγκασον είχε βρεθεί σε φιλικό στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Ο Λάμπρου όμως δεν έπαιξε καθόλου στα δύο ευρωπαϊκά ματς.Το συμβόλαιο του 24χρονου παίκτη λήγει το επόλεμο καλοκαίρι. Υπάρχει η άποψη που λέει, ότι μπορεί ο Λάμπρου να έχει παράπονο, για τις ευκαιρίες που δεν πήρε, αλλά και στις ομάδες που δόθηκε δανεικός δεν έκανε τη σεζόν που θα δικαιολογούσε να μείνει στον ΠΑΟΚ.

«Πάει ή δεν πάει» τους Έλληνες ο Λουτσέσκου;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή και αποστομωτική. Ο Λουτσέσκου πήρε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2018-2019 με Πασχαλάκη, Πέλκα, Λημνιό και τον Γιαννούλη από το δεύτερο μισό της σεζόν και μετά. Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι φέτος το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει με τον Τάσο Δώνη (για δανεισμό με οψιόν αγοράς αλλά η αντίδραση μερίδας του κόσμου “χάλασε” τη μεταγραφή). Μάλιστα ο Λουτσέσκου είχε κάνει δύο κλήσεις στο Skype με τον παίκτη, στον οποίο εξήγησε πως ήθελε να παίξει. Οπότε ο μύθος, ότι ο Ρουμάνος είναι ανθέλληνας καταρρίπτεται!

Ίσως το ερώτημα χρειάζεται επαναδιατύπωση. «Προτιμά φτασμένους Έλληνες παίκτες ή ταλέντα»; Εκεί βρίσκεται το ζουμί της υπόθεσης. Ο Λουτσέσκου χρησιμοποιεί παίκτες που ξέρει και εμπιστεύεται. Η ηλικία και η εμπειρία είναι σημαντικά χαρακτηριστικά σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και δεν έχει την πολυτέλεια απωλειών. Οπότε τα πειράματα δεν είναι λέξη που χρησιμοποιεί συχνά στο ποδοσφαιρικό του λεξιλόγιο.

Συνεπώς ο Ρουμάνος είναι μία περίπτωση προπονητή που πηγαίνει εκ του ασφαλούς. Σίγουρα θα πρέπει να γκρεμίσει κάποιες εμμονές που έχει και να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε νέα παιδιά. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν ενεργεί από εμπάθεια. Ίσως η περίπτωση του Κούτσια θα πρέπει να απασχολήσει γενικά τον ΠΑΟΚ υπό το πρίσμα της αξιοποίησης των ποδοσφαιριστών που έρχονται στις Ακαδημίες και πως αυτοί μπορούν να του αποφέρουν χρήματα μέσω μεταγραφών.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags