Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Κορμπεράν: Η πρώτη… μεταγραφή Κορμπεράν στον Ολυμπιακό - Τα αλλάζει όλα στου Ρέντη - Βρήκε πολυεργαλείο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-09 10:00:00

Η πρώτη… μεταγραφή Κορμπεράν στον Ολυμπιακό - Τα αλλάζει όλα στου Ρέντη - Βρήκε πολυεργαλείο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Η πρώτη… μεταγραφή Κορμπεράν στον Ολυμπιακό - Τα αλλάζει όλα στου Ρέντη - Βρήκε πολυεργαλείο!

Ο Ισπανός κόουτς προχωράει σε αλλαγές και στην 11αδα των Πειραιωτών! Ποιος είναι ο παίκτης που θέλει να... μεταμορφώσει από τις πρώτες του κιόλας μέρες στην Ελλάδα, γιατί τον πιστεύει τόσο πολύ και τα καθήκοντά του.

Ένας παίκτης που αισθάνεται άνετα με την πρόσληψη του Κάρλος Κορμπεράν στον Ολυμπιακό είναι σίγουρα ο Γκονζάλο Άβιλα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τον Ισπανό τεχνικό.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν με επιτυχία στη Χάντερσφιλντ και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Κορμπεράν "έφτιαξε" τη μεταγραφή του Άβιλα στους Πειραιώτες, αφού ο 24χρονος μπακ κέντρισε το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας εξαιτίας των καλών του εμφανίσεων στην αγγλική ομάδα.

Ο Άβιλα αναμένεται να αποτελέσει σημαντική μονάδα για τον προπονητή του και στον Πειραιά. Άλλωστε γνωρίζει αποδεδειγμένα τα "κουμπιά" του παίκτη και τον τρόπο να τον αξιοποιήσει σωστά βάσει των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του.

Ένα από τα γνωρίσματα που κατέστησαν τον Ισπανό άσο ιδιαιτέρως χρήσιμο για τον Κορμπεράν στη Χάντερσφιλντ είναι η ικανότητά του να καλύπτει παραπάνω από μία θέσεις στο γήπεδο. Μπορεί ο Άβιλα να αποκτήθηκε ως δεξιός μπακ από τον Ολυμπιακό, με σκοπό να αποτελέσει back up του Σίμε Βρσάλικο, αλλά στην Αγγλία έδειξε ότι μπορεί να αγωνιστεί και αλλού.


Συγκεκριμένα, ο Κορμπεράν χρησιμοποίησε αρκετές φορές τον 24χρονο άσο ως δεξιό χαφ, ενώ κλήθηκε να παίξει και αριστερά κατά συνθήκη, είτε ως μπακ είτε ως χαφ. Πρόκειται άλλωστε για ποδοσφαιριστή με έφεση στο επιθετικό παιχνίδι, κάτι που έχει προλάβει ήδη να δείξει στο μικρό διάστημα παρουσίας του στο Λιμάνι. Ναι μεν αγωνίστηκε μόνο ως πλάγιος μπακ υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά από τα φιλικά ματς κατέστη σαφές ότι έχει την τάση να προωθείται πολύ συχνά.

Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν ότι η χημεία μεταξύ παίκτη και προπονητή θα βγάλει στο γήπεδο το καλό αγωνιστικό πρόσωπο του Άβιλα, ενώ ο ίδιος ο Κορμπεράν γνωρίζει πως έχει στα χέρια του ένα "πολυεργαλείο" που θα του προσφέρει λύσεις σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ψωνίζει εξτρέμ ο Κορμπεράν - Λίστα με ακραίο 5.5 εκατ. και άσο της Γιουνάιτεντ - Έκπληξη με 21χρονο

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags