Facebook Pixel Σούλης Παπαδόπουλος: Αυτός το κλειδί για την πρόκριση Άρη - Ατάκες Σούλη Παπαδόπουλου για το τι πρέπει να κάνουν οι Κίτρινοι
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-11 17:51:00

Αυτός το κλειδί για την πρόκριση Άρη - Ατάκες Σούλη Παπαδόπουλου για το τι πρέπει να κάνουν οι Κίτρινοι

Sportdog Team
Αυτός το κλειδί για την πρόκριση Άρη - Ατάκες Σούλη Παπαδόπουλου για το τι πρέπει να κάνουν οι Κίτρινοι

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο γνωστός Έλληνας τεχνικός όπου και αναφέρθηκε στην προσπάθεια των Κίτρινων να πάρουν την πρόκριση απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Σούλης Παπαδόπουλος: Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» μίλησε ο γνωστός προπονητής  που γνωρίζει πολύ καλά τι εστί Άρης (από την προηγούμενη θητεία του στους Κίτρινους) για το αποψινό μεγάλο παιχνίδι που θα γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

«Ο Άρης δεν πρέπει να δεχθεί πρώτος γκολ. Ένα γκολ θα το πάρει από τον κόσμο του, αυτό το πιστεύω. Ας έρθει και στο 70ο λεπτό το πρώτο γκολ για τον Άρη. Το να βάλεις ένα γκολ στο 10ο λεπτό και να δεχθείς την ισοφάριση στο 30ο τότε θα πέσεις ψυχολογικά. Ο Άρης δεν πρέπει να δεχθεί επιθέσεις. Να μην το πάει το ματς σε διαδικασία ροντέο. Όσο περισσότερη ώρα έχει την μπάλα στα πόδια του τόσο το καλύτερο. Είμαι βέβαιος πως θα τις βρει τις φάσεις. Αρκεί να μην δεχθεί γκολ ο Άρης. Η Μακάμπι είναι μία ομάδα πολύ καλή. Ευτυχώς είχε τον Κουέστα στο πρώτο παιχνίδι και τον γλύτωσε από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω ότι θα βρει τις φάσεις για το γκολ».

Το θέμα είναι πως θα λειτουργήσουν οι χαφ ή και οι επιθετικοί στην αμυντική λειτουργία της ομάδας;

«Η αμυντική λειτουργία ξεκινά από την κορυφή της επίθεσης. Ο προπονητής του Άρη θα έχει δουλέψει στο αμυντικό κομμάτι. Το θέμα είναι πως προσεγγίζεις ένα παιχνίδι. Ισως να μην περίμενε πως θα είναι τόσο επικίνδυνη η αντίπαλός του. Και ο Ιβιτς ξέρει τι να περιμένει».

Υπάρχουν συγκεκριμένοι παίκτες που είναι καθοριστικοί για την έκβαση του αγώνα;

«Τον είπατε, ο ένας είναι ο Μάνου Γκαρθία. Θα παίξει μεγάλο ρόλο σε τι κατάσταση θα είναι. Όλη η ομάδα του Άρη θα πρέπει να έχει κοντά τις γραμμές της. Ειδικά όταν είναι στην επίθεση. Αλλιώς θα έχει θέμα. Τα στόπερ του πρέπει να πιέζουν ψηλα. Στο Ισραήλ είχε σοβαρό θέμα και αυτό φάνηκε. Νόμιζες ότι έπαιζαν με 14 παίκτες αυτοί».

Το γκολ πως θα έρθει;

«Ο Άρης εάν πάει το παιχνίδι με υπομονή, θα κάνει φάσεις για το γκολ. Ο Μπούργος ξέρει ποιους παίκτες θα βάλει. Πολλές φορές αυτό δεν είναι και καλό. Στην Ρεάλ ξέρεις ότι είναι ο Μπενζεμά η λύση στην επίθεση. Πίσω από τον Μπενζεμά ποιος υπάρχει; Με τι θα παίξουμε δηλαδή, με τρία δεξιά μπακ; Πρέπει να έχεις ποιότητα. Πάντα ο Άρης είχε μπροστά, παίκτες με ποιότητα. 

Το να έχω πολλούς όμως δεν είναι η κατάλληλη λύση, εκεί μπερδεύεται και ο προπονητής. Από αυτή την ομάδα πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει η αμυντική λειτουργία. Ο Γκρέϊ έβαλε 4 γκολ. Είναι σεντερ φορ που σκοράρει, όμως ο Μαντσίνι δεν είναι εύκολος στο να βάλει γκολ. Δεν είναι το στοιχείο του. Ο Άρης θα πρέπει να πάρει γκολ από στατική φάση, από κόρνερ ή φάουλ. Κάποιος θα το βάλει. Ο Πάλμα έχει από την πλευρά του μία άγνοια, μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Ο Μαντσίνι είναι πολύ καλός τακτικά και στο αμυντικό κομμάτι. 

Όταν έχεις χάσει με 2-0 εκτός έδρας, είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσεις. Είπα πως ο Ιβιτς έχει δουλέψει πολύ καλά, ξέρει την νοοτροπία, το γήπεδο, την ατμόσφαιρα. Ή θα παγώσει το παιχνίδι, ή θα αιφνιδιάσει. Είναι δύσκολο το κομμάτι αυτό της διαχείρισης. Εάν το πάει συντηρητικά…μπορεί να δεχθεί πρώτος γκολ και να αλλάξει η εικόνα. Θα προτιμούσα να είναι το ημίχρονο 0-0, παρά να προηγούμαι με 1-0 και να έχω δεχθεί τέσσερα τετ α τετ από τον αντίπαλο. Πιστεύω ότι ο Άρης εάν το πάει έξυπνα το παιχνίδι, τότε θα πάρει την πρόκριση», είπε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags