Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε επί της Σλόβαν στα πέναλτι και θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού στα πλέι οφ του Europa League, με το νικητή να κερδίζει μία θέση στους ομίλους του Europa League.

Στις 18 Αυγούστου ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει στο ΓΣΠ τον πρωταθλητή Κύπρου, Απόλλωνα Λεμεσού και επτά ημέρες αργότερα, στις 25 Αυγούστου υποδέχεται τους Κύπριους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Πάντως, ακόμα κι αν οι Ερυθρόλευκοι αποκλειστούν από τον Απόλλωνα, θα χάσουν το Europa League αλλά θα μπουν αυτομάτως στους ομίλους του Conference League.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει μίνιμουμ 5-6 εκατομύρια ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί αν συνεχίσει την πορεία του στο Europa League.

Και βέβαια σ' αυτά τα ποσά δεν υπολογίζεται το market pool, το οποίο θα πάρει ο Ολυμπιακός ολόκληρο από τη στιγμή που δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη οι άλλες τρεις ελληνικές ομάδες, αλλά και τα έσοδα από εισιτήρια.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» ξεπεράσουν το εμπόδιο των πρωταθλητών Κύπρου και μπουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θα εισπράξουν 3,63 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα μπόνους απόδοσης της φάσης των ομίλων για κάθε αγώνα. Σε αυτή την περίπτωση, η νίκη θα «χαρίζει» 630.000 ευρώ και η ισοπαλία 210.000 ευρώ. Οι νικητές των ομίλων μπορούν να αναμένουν να λάβουν ένα μπόνους πρόκρισης 1,1 εκατομμυρίων ευρώ ο καθένας και η δεύτερη ομάδα 550.000 ευρώ έκαστη.

Αν ο Ολυμπιακός μείνει εκτός Europa League και παίξει στο Conference League, θα λάβει 2,94 εκατ. ευρώ, ποσό που κατανέμεται σε αρχική πληρωμή 2,8 εκατ. ευρώ και σε πληρωμή υπολοίπου 140.000 ευρώ. Τα λεγόμενα μπόνους απόδοσης της φάσης των ομίλων για κάθε αγώνα, δηλαδή νίκη ή ισοπαλία, κατανέμονται ως εξής: 500.000 ευρώ για νίκη και 166.000 ευρώ για ισοπαλία. Οι νικητές των ομίλων μπορούν να λάβουν 650.000 έκαστος και οι δεύτεροι 325.000 ευρώ.