Facebook Pixel Super League: Συναγερμός σε μεγάλη ελληνική ομάδα - "Τρίζει" η καρέκλα του προπονητή - Δεν... πίστευαν τι έκανε!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-13 12:30:00

Συναγερμός σε μεγάλη ελληνική ομάδα - "Τρίζει" η καρέκλα του προπονητή - Δεν... πίστευαν τι έκανε!

Συναγερμός σε μεγάλη ελληνική ομάδα - "Τρίζει" η καρέκλα του προπονητή - Δεν... πίστευαν τι έκανε!

Τα πρώτα "καμπανάκια" πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Προβληματισμός! Μπορεί σε μία εβδομάδα να είναι προγραμματισμένη η σέντρα της Super League, όμως οι ομάδες ήδη έχουν δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής και έχουν βγει κάποια συμπεράσματα. Για κάποιες υπάρχει ενθουσιασμός και για άλλες ανησυχία. Στο "κάδρο" ήδη βρίσκεται ένας κόουτς των Big-5!

Στο τιμόνι του Άρη συνέχισε να βρίσκεται και μετά το τέλος τής περσινής αγωνιστικής περιόδου ο Χερμάν Μπούργος που κουβαλάει τεράστια ιστορία τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και στη θέση τού βοηθού του Τσόλο Σιμεόνε.

Παρόλα αυτά ο 53χρονος τεχνικός δεν έχει βαριά γαλόνια ως πρώτος προπονητής, κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται (και σχολιάζεται!) στη Θεσσαλονίκη από τους ανθρώπους του συλλόγου. Είναι φιλότιμος, δουλεύει πολύ και, φυσικά, έχει το ειδικό βάρος για να εμπνεύσει παίκτες με μεγάλη καριέρα, όπως ο Ζερβίνιο, όμως υπάρχουν συγκεκριμένα "αλλά" που ακούγονται για την περίπτωσή του.

Και θα ακουγόντουσαν ακόμα κι αν ο Άρης είχε προκριθεί στα δύο παιχνίδια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, δεδομένου ότι ναι μεν παρουσίασε ο Αργεντινός κόουτς ένα αξιόμαχο σύνολο αν και είχε πολλούς νέους παίκτες, αλλά κάπου φάνηκε να έχει υπερτιμήσει τις δυνατότητες της ομάδας του Βλάνταν Ίβιτς.

Για αυτό και την αποθέωσε πριν αλλά και μετά το ματς, δημιουργώντας σε έναν βαθμό ένα παραπάνω level σεβασμού προς τους παίκτες για τους αντιπάλους. Κάτι που ίσως λειτούργησε και ως δέος. Κι αυτό είναι κάτι που σημειώνουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα.

Ακόμα, υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των αγώνων, το πώς παρεμβαίνει στα ματς δηλαδή, κάτι που υπήρχε από την περασμένη αγωνιστική περίοδο ως αστερίσκος. Για παράδειγμα, έκανε την ακατανόητη ενέργεια στο 95ο λεπτό με τη διπλή αλλαγή, βάζοντας φρέσκα πόδια σε μια στιγμή που το παιχνίδι τελείωνε και αυτή η κίνηση περισσότερο ροκάνισε τον χρόνο υπέρ των αντιπάλων.

Δεν είδε, επίσης, ότι τα πλάγια μπακ του ναι μεν τα έδωσαν όλα για 65-70 λεπτά, πατούσαν περιοχή κ.λπ, αλλά προς το τέλος του ματς έπρεπε να τους περάσει εκτός για να βάλει φρέσκα πόδια. Ακόμα, κάτι που σχολιάζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα, ήταν ότι προκάλεσε μια μικρή έκπληξη που σχεδόν... πανηγύριζε μετά τον αποκλεισμό, στην προσπάθειά του βέβαια για να ευχαριστήσει τους οπαδούς για την προσπάθεια που έκαναν από την πλευρά τους.

Για να το κλείσουμε: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα αποχώρησης του Μπούργος από τους Κίτρινους. Μικροζητηματάκια υπάρχουν, που αφορούν τη διαχείριση κυρίως που κάνει στα ματς, που τον κάνουν να μην αισθάνεται απόλυτα άνετα στην άκρη του πάγκου. Από αυτό μέχρι το να φύγει ένας προπονητής, η απόσταση είναι μεγάλη. Πολύ μεγάλη. Να σκεφτούμε όμως από την άλλη ότι αυτό το "δεν αισθάνεται πολύ άνετα", ισχύει πριν καν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έπαιξε λεπτό στον Ολυμπιακό, έφυγε και εκτοξεύτηκε - Ο "αποτυχημένος" των 4.5 εκατ. για Νάπολι!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags