Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Γενναίες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Προτάσεις για τρεις βασικούς - Φέρνει δικούς του ο Κορμπεράν"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-14 12:31:00

"Γενναίες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Προτάσεις για τρεις βασικούς - Φέρνει... δικούς του ο Κορμπεράν"

του Γιώργου Κτενά
"Γενναίες αλλαγές στον Ολυμπιακό - Προτάσεις για τρεις βασικούς - Φέρνει... δικούς του ο Κορμπεράν"

Οι τέσσερις μεταγραφές και η ανατροπή με τους... κομμένους! Οι σημαντικές εξελίξεις στους Πειραιώτες μετά την πρόκριση κόντρα στη Σλόβαν, τι ετοιμάζει ο προπονητής ενόψει του Απόλλωνα, τα νέα πρόσωπα που θα δούμε στην αποστολή και οι προσθήκες που πρέπει να γίνουν!

Στις εξελίξεις στον Ολυμπιακό μετά την… περιπετειώδη πρόκριση κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog o Μιχάλης Μαχαίρας.

Ο καλός συνάδελφος, που παρακολουθεί στενά το ρεπορτάζ των Πειραιωτών, σχολίασε τις πρώτες αλλαγές που έχει φέρει ο Κάρλος Κορμπεράν στην ομάδα, τα όσα θα πρέπει να γίνουν ενόψει των δύο παιχνιδιών με τον Απόλλων Λεμεσού, αλλά και τις μεταγραφικές εξελίξεις.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Μιχάλη, πώς είδες την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας;

Αυτό το διάστημα, οι ομάδες δύσκολα θα είναι έτοιμες και παράλληλα να παρουσιάζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως η εικόνα θα είναι τόσο κακή και προβληματική, όσο στα τρία προηγούμενα ευρωπαϊκά ματς. Ο Ολυμπιακός, ομολογώ βελτίωσε λιγάκι την εικόνα του, πήρε μια «μάγκικη» πρόκριση στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι, μέσα στην Μπρατισλάβα, παρόλες τις δυσκολίες (τραυματισμούς-απουσίες, ψυχολογία). Πλέον, ενόψει Απόλλωνα Λεμεσού αναμένουμε προσθήκες και γενναίες αλλαγές στην ομάδα, ώστε η πρόκριση στους ομίλους του Europa League να γίνει δίχως προβλήματα και παρόμοια… θρίλερ!


«Ανατροπή με τους… κομμένους – Προτάσεις για Καμαρά, Μανωλά, Σωκράτη»
 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στην ομάδα θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ - Μπορούμε να το αναλύσουμε; Αρχικά ποιοι θα φύγουν;

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια επάξια πρόκριση, μέσα στη Σλοβακία, με παίκτες που θεωρούνταν «φευγάτοι», όπως ο Κανέ και ο Ραντζέλοβιτς. Παρόλα αυτά, βλέπουμε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, κι ίσως κερδίσουν το στοίχημα για παραμονή στην ομάδα. Αφενός ο Κανέ είχε -ανέλπιστα- κερδίσει τον Μαρτίνς από την προετοιμασία, ο οποίος τον υπολόγιζε για τον χώρο του κέντρου, αφετέρου ο «κομμένος» του Μαρτίνς, Ραντζέλοβιτς, δίνει στοιχεία που θέλει στο παιχνίδι του ο Κορμπεράν.

Θεωρώ πως θα έχουμε κι άλλες αποχωρήσεις εκτός από του Τικίνιο που πήγε στην Μποταφόγκο. Επιπλέον, ίσως έρθει κάτι για τον Μαντί Καμαρά, αλλά και για παίκτες της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Και εννοώ τους Σωκράτη και Μανωλά. Σχετικά με τον Μ. Καμαρά, οι ομάδες θα περιμένουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου για να κάνουν τις κινήσεις τους. Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτό θα γίνει για να πάνε στις διαπραγματεύσεις με τους όρους τους, όμως ως γνωστόν, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν μάθει να ξεπουλάνε τα περιουσιακά τους στοιχεία. Άρα, αναμονή έως τότε για την υπόθεση αυτή.

Ποιοι έρχονται στην ομάδα; Τόσο σε ονόματα, όσο και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στις πτέρυγες, αλλά και στον χώρο του κέντρου. Η αποχώρηση Τικίνιο, θαρρώ θα φέρει και μεταγραφή σε φορ, όπως επίσης και κάποια αποχώρηση στην άμυνα, θα πρέπει να αντικατασταθεί από ισάξιο ποδοσφαιριστή. Γενικότερα, για να δούμε διαφορετική εικόνα, ως προς το καλύτερο, θα πρέπει να αποκτηθούν παίκτες ουσίας και αξίας!

Βέβαια, οι επιλογές Ντε Λα Φουέντε (που ήδη ανακοινώθηκε) και Κογιάδο – Τέγιο, μπορεί να πει κάποιος πως είναι τέτοιες κινήσεις. Φτάνει φυσικά, να ολοκληρωθούν αισίως.

Σίγουρα, ελλείψει τεχνικού διευθυντή, ο Κάρλος Κορμπεράν ενδέχεται να φέρει και προσωπικές επιλογές στην ομάδα, έχοντας τον απόλυτο λόγο στις μεταγραφές!

Ο Κορμπεράν επέλεξε να παίξει με 3-5-2, ο Ολυμπιακός έχει το υλικό και για αυτον τον σχηματισμό. Τι είδες να αλλάζει ο Ισπανός προπονητής στην ομάδα;

Ο Ισπανός προπονητής, αρχικά φέρεται να «έφτιαξε» την ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού. Είδαμε τους παίκτες καταρρακωμένους μετά το σκληρό 0-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης», κάτι που εν μέρει δεν διορθώθηκε και στο πρώτο ματς με τη Σλόβαν. Άρα, ο Κορμπεράν δούλεψε πολύ με το κλίμα και τους ποδοσφαιριστές του. Είναι άνθρωπος που του αρέσει να μιλά μαζί τους, να συζητά και να τους καταλαβαίνει. Να αφουγκράζεται τον ποδοσφαιριστή του.

Ακόμη είναι νωρίς να μιλήσω για τη φιλοσοφία του Κορμπεράν και σχετικά με το πόσο την έχει περάσει ή όχι στους «ερυθρόλευκους». Δείχνει να γνωρίζει το πού έχει έρθει, ξέρει τις απαιτήσεις των φιλάθλων, γνωρίζει τη δυναμική και το DNA του Ολυμπιακού. Βέβαια, με το να κλείνεται στην άμυνα, μετά το 0-1 στην Μπρατισλάβα, έδειξε ότι ήθελε πάση θυσία το αποτέλεσμα και παραλίγο να το πληρώσει. Όμως, μετά άλλαξε τον «διακόπτη», είδε το λάθος του και το θρίλερ έδειξε νικητή του Ολυμπιακό. Χρειάζεται και τύχη ο Ισπανός, έχει αναλάβει αρκετά δύσκολο έργο.

Θεωρώ πως πρέπει να δουλέψει αρκετά στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός πληγώνεται συχνά από στημένες φάσεις, ο απολογισμός στα γκολ είναι τραγικός. Ειδικά στην πρώτη ισοφάριση είναι να… τρελαίνεται κανείς, όταν ουδείς από τους Πειραιώτες δεν πήγε να κάνει άμυνα στο σημείο της εκτέλεσης, αφήνοντας δύο αντιπάλους να… παίξουν όπως ήθελαν.

Στα θετικά του θα έβαζα την καλή κυκλοφορία που είδαμε σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, με αποκορύφωμα το 1-0.

 

«Έρχεται εβδομάδα εξελίξεων – Θα δούμε Λάιντνερ και Χουάνγκ»  
 

Επόμενο εμπόδιο ο Απόλλωνας, ενώ έχουμε και την έναρξη του πρωταθλήματος. Πώς περιμένεις να είναι ο Ολυμπιακός, με νέο προπονητή στον πάγκο του και τις αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ;

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αλλαγές, ο προπονητής είναι νέος, ο στόχος είναι ίδιος. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να στεφθούν και φέτος πρωταθλητές, αλλά και Κυπελλούχοι. Σημαντικό ρόλο θα παίξει κι ο κόσμος, ο οποίος πάντα βρίσκεται κοντά στην ομάδα, στα εύκολα, αλλά και τα δύσκολα. Ένα ξεκίνημα με το «δεξί» θα δώσει «γκάζι» στην ομάδα του Κορμπεράν.

Όσον αφορά τον Απόλλωνα Λεμεσού, θεωρώ πως μετά τις προσθήκες και τις μέρες που απομένουν για τους Πειραιώτες, η ομάδα του Κορμπεράν θα δουλέψει, θα δει τον αντίπαλο και θα είναι σε ετοιμότητα, έχοντας μάθει από τα λάθη της. Διότι είναι σημαντικό, η ομάδα να βγαίνει σοφότερη από τα λάθη της.

Σίγουρα, δεν περιμένω να δω πολλά γκολ, ή ελκυστικό ποδόσφαιρο. Είμαι αισιόδοξος πως η εικόνα του Ολυμπιακού θα είναι ένα σκαλοπάτι καλύτερη από εκείνη στην Μπρατισλάβα. Οι νέες μεταγραφές θέλω να δω, σε τι βαθμό ετοιμότητας θα έρθουν και κατά πόσο θα μπούν στην εξίσωση. Τέλος, λογικά θα δούμε και τους Λάιντνερ – Χουάνγκ, οι οποίοι θα βρίσκονται εντός πλάνων του Ισπανού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει αυτή η βδομάδα που έρχεται, σε όλα τα επίπεδα.
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η απόφαση Φορτούνη, "κλείδωσε" η ανακοίνωση - "Τέλειωσε" παίκτη 3 εκατ. ο Κορμπεράν!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags