Facebook Pixel «Άμυνα με Ολυμπιακό ο Απόλλων! Στόπερ που ξέρουν μπάλα – Ο πρόεδρος πίστεψε τον Κορμπεράν»
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-17 20:00:00

"Άμυνα με Ολυμπιακό ο Απόλλων - Καλύτερη μεταγραφή ο Μπα - Ο πρόεδρος πίστεψε τον Κορμπεράν"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Άμυνα με Ολυμπιακό ο Απόλλων - Καλύτερη μεταγραφή ο Μπα - Ο πρόεδρος πίστεψε τον Κορμπεράν"

Ποιους να προσέξουν οι Πειραιώτες και ποιους φοβούνται οι Κύπριοι! Ο σπορτκάστερ του ΡΙΚ, Χάρης Μιλτιάδους, μιλά στο Sportdog για την αναμέτρηση του ΓΣΠ» για τα πλέι οφ του Europa League.

 

 

Την άποψη, ότι ο Απόλλων Λεμεσού, θα παίξει αμυντικά απέναντι στον Ολυμπιακό και θα ψάξει για γκολ στην κόντρα εξέφρασε ο Χάρης Μιλτιάδους. Ο σπορτκάστερ του «ΡΙΚ» μίλησε στο Sportdog για την πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ του Europa League στο «ΓΣΠ».

Ο Κύπριος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη φετινή ενίσχυση των «κυανόλευκων», ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού μετά την απόλυση Τσόρνιγκερ, ο οποίος πλήρωσε το μάρμαρο για τον αποκλεισμό από το Champions League και προσπάθισε να προσεγγίσει τα αίτια της αποτυχίας κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα, από την οποία «πληγώθηκε» και η ομάδα του Πειραιά. Ποιούς παίκτες πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, ποιούς «ερυθρόλευκους» θεωρεί μεγάλα ατού και ποιά άποψη έχει για τον Κάρλος Κορμπεράν που επιστρέφει στη Μεγαλόνησο ως αντίπαλος;

Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο συνάδελφος:

Ο Απόλλων προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κύπρο. Πώς ενισχύθηκε φέτος; Ποιοί είναι οι στόχοι για αυτήν τη σεζόν;

«Ξεκινώντας από το τελευταίο, νομίζω πως πολύ λίγες είναι οι ομάδες που μετά την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος δεν επιδιώκουν έναν δεύτερο διαδοχικό τίτλο. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μία ομάδα όπως ο Απόλλωνας, ο οποίος πειραματίζεται σε θέματα σύνθεσης και λειτουργίας του συλλόγου από το 2016, προκειμένου να κατακτήσει τον τίτλο. Κομβικό σημείο από τότε είναι η έλευση του Βαλεντίν Ρομπέρζ, ενός από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Σημαντικότερη προσθήκη μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ο διεθνής Μαυριτανός μέσος, Ελ-Χατζί Μπα ο οποίος θα ενδυναμώσει τον νευραλγικό χώρο των χαφ. Εκεί ο Απόλλωνας ενισχύθηκε, καθώς πέραν από τους βασικούς Κολ και Σπόλιαριτς, απέκτησε τον Ίντο Σαχάρ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τον Ρέθιο από τη Λεγανές προκειμένου να δημιουργήσει «υπεροπλία». Παράλληλα απέκτησε τον φουλ μπακ Ευκλείδη Καμπράλ από τη Σεντ-Γκάλεν, τον Χέντι από τη Σλόβαν και τον Βα από την Πάφο (αγωνίζεται επίσης στο άκρο). Η φυγή του πολύ καλού στόπερ Κατελάρη για την Οστάνδη, ανάγκασε την ομάδα σε διπλή ενίσχυση στην άμυνα με τον Ματιέ Πεμπέρν της Μάλαγα και τον Παναγιώτη Αρτυματά της Ανόρθωσης, που ψηφίστηκε πολυτιμότερος στο Super Cup με την Ομόνοια».

Ποιός είναι ο τρόπος παιχνιδιού της κυπριακής ομάδας;

«Καταρχάς, να πούμε ότι αποδεσμεύτηκε ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι. Προσωπικά θεωρώ λανθασμένα, κατάλοιπο της ανυπαρξίας υπομονής και κακής διαχείρισης αποτυχιών που μας χαρακτηρίζει γενικά σαν Έλληνες. Τα ηνία ανέλαβε ο Νταβίντ Καταλά που εργάστηκε πέρσι στην ΑΕΚ Λάρνακας, με τον Κωνσταντίνο Μακρίδη να έχει αναλάβει τον μεταβατικό ρόλο της τεχνικής προσαρμογής του Ισπανού, ως υπηρεσιακός. Συνεπώς, ότι κι αν πω ίσως αλλάξει από εδώ και πέρα. Πέρσι είδαμε και 3-5-2 και 4-4-2 με Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ στον πάγκο, με το πρώτο να ταιριάζει περισσότερο στους γαλάζιους στα ντέρμπι παιχνίδια. Φιλιώτης και Χαμάς είναι εξαιρετικά φουλ μπακ και φέρνουν εις πέρας τον ρόλο τους στον μέγιστο βαθμό σ’ αυτόν τον τακτικό σχηματισμό. Ανεξάρτητα από τις ήττες με Μακάμπι και Τορίνο(φιλικό) που αγωνίστηκε με τριάδα στην άμυνα, η Λεμεσιανή ομάδα διαθέτει στόπερ που ξέρουν μπάλα και συμμετέχουν στο κτίσιμο από πίσω. Ο Καταλά στην ΑΕΚ έπαιζε 4-4-2 οπότε θεωρώ την επαναφορά του, από πιθανή έως σίγουρη, εκτός αν διαδραματίσει ρόλο η δυναμική των Πειραιωτών».

Ποιοί είναι οι παίκτες του Απόλλωνα που πρέπει να προσέξουν οι Ερυθρόλευκοι;

«Ο παίκτης που είναι ο πιο επικίνδυνος από πλευράς Απόλλωνα, είναι ο Μπαγκαλί Νταμπό. Από τη στιγμή που ο Νταμπό είναι παροπλισμένος θα χρειαστεί άλλον ποδοσφαιριστή να τον «κουβαλήσει» επιθετικά. Πίττας, Ντιγκινί και Γιάνγκα είναι πολύ καλοί φορ, όμως όχι στο επίπεδο του Γάλλου. Ο Ογκεντά έχει δείξει ότι βρίσκει τον εαυτό του στο κυπριακό λιμάνι, όμως δεν θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς πέραν από τους έμπειρους ανασταλτικούς μέσους (Εμβιλά, Μπουχαλάκης), έχουν πάρει και τον Χουάνγκ οι ερυθρόλευκοι, που ίσως τον ρίξει στον αγώνα ο Κορμπεράν, για να κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Λεμεσού θα επικεντρωθει πιστεύω, κυρίως να αμυνθεί σωστά και να χτυπήσει στην κόντρα».

Ποιά είναι τα ατού του Ολυμπιακού που πρέπει να προσέξουν οι Κύπριοι;

«Ερώτηση που θα απαντήσω χωρίς δυσκολία. Μασουράς και Ελ Αραμπί, οι οποίοι πέρσι συμμετείχαν σχεδόν στα μισά τέρματα που πέτυχε ο Ολυμπιακός μέσα στη χρονιά. Πιστεύω πως είτε βρεθούν, είτε όχι στην μέρα τους είναι ένα επίπεδο πιο ψηλά, από όσους θα πατήσουν το πόδι τους στον χλοοτάπητα του ΓΣΠ. Άρα αυτόματα αποτελούν σημείο προσοχής για την άμυνα των γαλάζιων».

Ολυμπιακός και Απόλλων Λεμεσού αναμετριούνται στα πλέι οφ του Europa League και τους συνδέει κάτι κοινό. Αμφότεροι αποκλείστηκαν από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League. Ποιά λάθη πλήρωσε η κυπριακή ομάδα;

«Το 4-0 του Ισραήλ ήταν καταδικαστικό. Καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, κόσμος και αποβολή Βουκασίν Γιοβάνιτς στην μία ώρα αγώνα, χάρισαν την νίκη με ευρύ σκορ στην Μακάμπι μαζί και την πρόκριση. Ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στο 3-0 στο ΓΣΠ, όμως το βουνό ήταν πολύ ψηλό για να το αναρριχηθεί η κυπριακή ομάδα. Έγιναν συγκεκριμένα λάθη στην επιλογή των προσώπων, λάθη που στοίχισαν απέναντι σε μία ομάδα που έδειξε να δίνει σημασία στην λεπτομέρεια και να τιμωρεί κάθε ένα από αυτά. Επιπλέον, οι επί μέρους στοχεύσεις του Απόλλωνα στο παιχνίδι δεν ήταν αυτές που έπρεπε, ίσως γιατί δεν διαβάστηκε σωστά ο αντίπαλος. Όλα αυτά βέβαια, είναι πάντοτε θεωρητικά».

Πώς περιμένει ο κόσμος του Απόλλωνα την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

«Δεν θα ξεπεράσουν τις 9 με 10 χιλιάδες. Όλα δείχνουν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να φτάσει εκεί η αριθμητική παρουσία. Το ενδιαφέρον είναι σαφώς τεράστιο, μετά και την βελτιωμένη εμφάνιση στο Super Cup. Υπάρχει η δυνατότητα για άλλες 5 χιλιάδες, με συνδρομή οπαδών και άλλων ομάδων. Ρεαλιστικά, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια είναι οι πιο δημοφιλείς ομάδες στο νησί και είναι οι μόνες που θα προσέγγιζαν άνετα αυτόν τον αριθμό (15χιλ)».

Ο Κορμπεράν επιστρέφει σε γνώριμα λημέρια! Στην Κύπρο τον γνωρίζουν πολύ καλά. Ποιές εντυπώσεις έχει αφήσει στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Μεγαλονήσου.

«Είμαστε ένα λαός που κρίνει πολύ εύκολα και χωρίς χειροπιαστές ενδείξεις. «Δοκάρι και μέσα Θεός, δοκάρι και έξω… ανίδεος». Ο Κορμπεράν ενώ θήτευσε για μικρό χρονικό διάστημα σε Δόξα και Ερμή δεν συνέχισε εκεί, αφού τα αποτελέσματα ήταν ο μόνος καθρέφτης. Πήρε 15 παιχνίδια στον Ερμή και 8 στη Δόξα, μετρώντας 12 ήττες. Πάντως οφείλω να το σημειώσω πως η επαφή στην Κύπρο, έγινε μέσω του προέδρου της Δόξας, ο οποίος πραγματοποιεί εκείνος τις μεταγραφές και τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Οι πάγκοι στις κυπριακές ομάδες είναι «ηλεκτρικοί». Ένας στους πέντε, που φεύγει από την Κύπρο αφήνει θετικές εντυπώσεις. Το ίδιο συμβαίνει και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Θυμάμαι, πριν 15 χρόνια είχε έρθει ο Μάρκος Ταβάρες στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ. Έπαιξε 5 παιχνίδια και αποδεσμεύτηκε. Το 2013 με γκολ του επί του ΑΠΟΕΛ, η Μάριμπορ προκρίθηκε στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην ομάδα της Σλοβενίας έπαιξε 14 χρόνια και σημείωσε 159 γκολ».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα τούμπα από Κορμπεράν στην 11αδα - Πέντε μεταγραφές και 10αρι - Ανατροπή με τους… κομμένους!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags