Facebook Pixel ΑΕΚ: "Τανκς" στη Φιλαδέλφεια πριν τα εγκαίνια! Ισοπέδωση μέσα στην Αγιά Σοφιά
| 2022-08-19 08:48:00

"Τανκς" στη Φιλαδέλφεια πριν τα εγκαίνια! Ισοπέδωση μέσα στην Αγιά Σοφιά

Sportdog Team
"Τανκς" στη Φιλαδέλφεια πριν τα εγκαίνια! Ισοπέδωση μέσα στην Αγιά Σοφιά

Θα ακουστούν στρατιωτικά εμβατήρια από τα μεγάφωνα;

Ενθουσιασμός επικρατεί στον Τύπο της ΑΕΚ με τη μεταγραφή του Αρόλντ Μουκουντί. «Άρμα μάχης» τον χαρακτηρίζει η «Ώρα των Σπορ» στο πρωτοσέλιδό της.

Ο Μουκουντί υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, έδειξε... θωρηκτό στα εργομετρικά, πήρε τη φανέλα με το νούμερο «2», μπήκε στην Αγιά Σοφιά και έπαθε την πλάκα του. Πιάνει δουλειά από σήμερα με στόχο να είναι πανέτοιμος για τη 2η αγωνιστική.

Η προσπάθεια για δεύτερο στόπερ

Η ΑΕΚ εντόπισε στο πρόσωπο του Αρόλντ Μουκουντί, του 24χρονου Καμερουνέζου κεντρικού αμυντικού που ανήκει στη Σεντ Ετιέν, τον δεύτερο εκλεκτό στην προσπάθεια ενίσχυσης των μετόπισθεν.

Η Ένωση έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή που θα προέρχεται από επίπεδο υψηλότερο της Super League, θα είναι σε καλή ηλικία, θα έχει μεταπωλητική αξία και θα αναβαθμίσει την ανασταλτική λειτουργία, ωφελώντας την τόσο αγωνιστικά όσο και (πιθανόν) οικονομικά.

Ο Μουκουντί ήταν μια από τις περιπτώσεις που η Ένωση είχε στη λίστα της και προσπάθησε να φέρει. Η επιλογή δεν προέκυψε από τύχη, καθώς όλο αυτό το διάστημα η αναζήτηση είχε εστιαστεί στη Γαλλία. Μεταξύ άλλων είχαν βρεθεί στα ραντάρ της ο Ουσμάν Καμαρά και ένας παλιός γνώριμος, ο Νταμιέν Ντα Σίλβα.

Με τον Μουκουντί η ΑΕΚ έχει καλύψει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) το κενά στο κέντρο της άμυνάς της και στρέφεται πλέον στην ενίσχυσή της των άλλων θέσεων (ακραίος επιθετικός, φορ). Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής ο Ματίας Αλμέιδα έχει την αποστολή να τον χωρέσει στην ομάδα του και να του βρει ρόλο στην τριάδα.

Το who is who

Ο Αρόλντ Μουκουντί γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1997, στο Μποντί της Γαλλίας. Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στην Ακαδημία της Χάβρης, με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Στην τριετία 2016-2019 αγωνίστηκε συνολικά σε 64 παιχνίδια, έχοντας 6 γκολ και μια ασίστ, προκαλώντας με τις εμφανίσεις του το ενδιαφέρων πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων.

Τελικά η Σεντ Ετιέν ήταν αυτή που κατάφερε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2019. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε σε 11 παιχνίδια του γαλλικού πρωταθλήματος και σε ένα κυπέλλου, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Μίντλεσμπρο.

Στην Αγγλία πρόλαβε να αγωνιστεί σε 8 ματς παρά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του Covid 19, ενώ επιστρέφοντας στη Γαλλία αγωνίστηκε με τη Σεντ Ετιέν στον τελικό Κυπέλλου της ίδιας σεζόν, απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν (1-0). Με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 69 ματς, έχοντας τρία γκολ και μια ασίστ.

Παράλληλα, ο Μουκουντί υπήρξε διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Γαλλίας, όμως το 2019 επέλεξε να αγωνίζεται με την Εθνική Ανδρών του Καμερούν, στην οποία μετρά ήδη 11 συμμετοχές, ενώ υπήρξε μέλος της ομάδας που κατέλαβε την τρίτη θέση στο Κύπελλο Αφρικής του 2021.

Και κάτι τελευταίο που πρέπει να γνωρίζουν οι Ενωσίτες και διατυπώθηκε εδώ στο Sportdog. Ο Μουκουντί δεν διακρίνεται για τις επιθετικές του αρετές. Δεν είναι κεντρικός αμυντικός που θα χτίσει από πίσω. Δεν είναι το στοιχείο του αυτό. Έχει πάσες, αλλά δεν είναι ούτε Πλάνιτς, ούτε Μοντέρο, οι οποίες είναι περιπτώσεις που ακούστηκαν στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά. Οπότε οι Ενωσίτες να έχουν στο νου τους, ότι είναι πολύ δυναμικό στόπερ, που με τη δουλειά, τη σωστή καθοδήγηση και στήριξη, θα μπορέσει με τα χαρακτηριστικά του να ανεβάσει το επίπεδο μαχητικότητας του συνόλου που «χτίζει» ο Ματίας Αλμέιδα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags