Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σάκης Τσιώλης: "Κλάση ο Χουάνγκ, μεγάλη εντύπωση με Σισέ - Έχει θέματα ο Ολυμπιακός, ο Κορμπεράν πρέπει να..."
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-20 17:59:00

"Κλάση ο Χουάνγκ, μεγάλη εντύπωση με Σισέ - Έχει θέματα ο Ολυμπιακός, ο Κορμπεράν πρέπει να..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Κλάση ο Χουάνγκ, μεγάλη εντύπωση με Σισέ - Έχει θέματα ο Ολυμπιακός, ο Κορμπεράν πρέπει να..."

Η έκπληξη με τον Νοτιοκορεάτη και το μεγάλο πρόβλημα των Πειραιωτών. Ο Σάκης Τσιώλης στο Sportdog για την εικόνα του Ολυμπιακού στο 1-1 με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό για τα πλέι οφ του Europa League.

Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να βελτιώσει την επιθετική του λειτουργία στον επαναληπτικό απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, μετά το 1-1 στο «ΓΣΠ», εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος φέτος ανέλαβε την Καλαμάτα, μίλησε στο Sportdog και σχολίασε την αναμέτρηση των Πειραιωτών στην Κύπρο, για το πρώτο ματς των πλέι οφ του Europa League.

O Καρδιτσιώτης τεχνικός αποθέωσε τον Σισέ για την αμυντική συμπεριφορά και προσήλωσή του, αλλά και τον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης Χουάνγκ, ο οποίος τον εξέπληξε, ιδιαίτερα με το γκολ που σημείωσε.

«Πήρε τη μπάλα με το δεξί και σούταρε με το αριστερό. Θα περίμενα να πάει από την άλλη πλευρά, αλλά γύρισε και εκτέλεσε, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο γκολκίπερ. Αυτό αν το σκέφτηκε και το έκανε, δείχνει κλάση στον επιθετικό και για το τελείωμά του», εξήγησε ο κόουτς, ο οποίος δεν έμεινε ικανοποιημένος με την επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων». «Είχε αρκετά θέματα που θα πρέπει να δει τι θα κάνει και πως θα το δουλέψει ο Κορμπεράν», υπογράμμισε. Διαβάστε όσα μας είπε στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Τί σας έκανε μεγάλη εντύπωση στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο ΓΣΠ;

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν κυρίως η αμυντική του συμπεριφορά και ιδιαίτερα ο Σισέ που καθάριζε τα πάντα. Ο Ολυμπιακός είχε αμυντική προσήλωση και πρέσινγκ απέναντι σε μία ομάδα με επιθετική υπεροχή. Ο Απόλλων έπαιζε καλά επιθετικά. Νομίζω, ότι το θετικό πρόσημο, ότι πήρε μία ισοπαλία με την ανασταλτική λειτορυγία πολύ θετική».

Επιθετικά όμως υστέρησε αρκετά, αν κρίνουμε από το σκορ...

«Αντίθετα στην επιθετική ανάπτυξή του είχε αρκετά θέματα που θα πρέπει να δει τι θα κάνει και πως θα το δουλέψει ο Κορμπεράν. Δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά και ποιά σύνθεση θα κατεβάσει μπροστά. Πρέπει να δουλέψει σε αυτοματισμούς. Θα έχει πολύ δουλειά να κάνει ο κόουτς»

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Χουάνγκ; Ποιά άποψη σχηματίσατε για τον Νοτιοκορεάτη;

Ήταν πολύ καλός, γρήγορος στο χώρο, είχε καλές πάσες και εκτέλεση. Στο γκολ με εξέπληξε. Πήρε τη μπάλα με το δεξί και σούταρε με το αριστερό. Η γωνία που διάλεξε σε σχέση με το πως είχε το σώμα εκείνη τη στιγμή, εγώ θα περίμενα να πάει από την άλλη πλευρά, αλλά γύρισε από την άλλη, κάτι που δεν περίμενε ούτε ο γκολκίπερ. Αυτό αν το σκέφτηκε και το έκανε, δείχνει κλάση στον επιθετικό και για το τελείωμά του. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους Ασιάτες ποδοσφαιριστές που είναι γρήγοροι, εκμεταλλεύονται τον χώρο, είναι μαχητές, δεν εγκαταλείπουν καμία φάση, είναι μαχητές. Νομίζω, ότι ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή επιλογή.

 

Και παρατηρήσαμε, ότι με το που βγήκε ο Χουάνγκ, η ελληνική ομάδα εμφάνισε ξανά κάποιες παθογένειες από το παρελθόν στην εικόνα της...

«Ναι, γιατί έχασε τον παίκτη που κρατούσε τη μπάλα και τις γραμμές ψηλά. Έπαιρνε προσπάθειες. Δεν ήταν εύκολο για τον Ολυμπιακό, γιατί και οι Κύπριοι ήταν πολύ καλοί. Ήταν γρήγοροι και έκαναν συνδυαστικό παιχνίδι. Έχουν δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο. Μην ξεχνάμε, ότι οι Κύπριοι δίνουν πολύ μεγάλη βάση στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια σε σχέση με το εσωτερικό τους πρωτάθλημα. Θα έχει ενδιαφέρον η ρεβάνς».

Εκεί ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ουσιαστικότερος για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

«Στο Καραϊσκάκη θα χρειαστεί να βελτιώσει την επιθετική του λειτουργία! Οι Κύπριοι έδειξαν, ότι είναι πολύ γρήγοροι στην κόντρα επίθεση. Αυτό πρέπει να το διαχειριστεί τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά ο Κορμπεράν, για να μη δημιουργούνται χώροι και επικίνδυνες καταστάσεις στα μετόπισθεν. Μην ξεχνάμε, ότι παρά την αποτελεσματική αμυντική λειτουργία, ο Ολυμπιακός δέχτηκε δύο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Να διώξει 10 παίκτες ο Μαρινάκης... απατεώνας Μαρτίνς - Ο ΠΑΟ τον καλύτερο αμυντικό της 10ετίας"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags