Facebook Pixel Ολυμπιακός - Ελαΐς Ταβσάν: "Δεν είχε ποτέ τέτοιον εξτρέμ ο Ολυμπιακός - Θυμίζει Γιόνας Κόλκα - Μακρινό σουτ και... ανάποδο πόδι"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-25 12:54:00

"Δεν είχε ποτέ τέτοιον εξτρέμ ο Ολυμπιακός - Θυμίζει Γιόνας Κόλκα - Μακρινό σουτ και ανάποδο πόδι"

του Γιώργου Κτενά
"Δεν είχε ποτέ τέτοιον εξτρέμ ο Ολυμπιακός - Θυμίζει Γιόνας Κόλκα - Μακρινό σουτ και ανάποδο πόδι"

"Έρχεται και μπαίνει στην ενδεκάδα, δίπλα σε Χουάνγκ-Ζινγκερνάγκελ"! Ποιος είναι ο νεαρός εξτρέμ που αρέσει στους Πειραιώτες, τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά και πώς θα μπορούσε να έρθει στην Ελλάδα. Ποιο το κόστος της μεταγραφής...

Το όνομα του διεθνή Ολλανδού εξτρέμ, Ελαΐς Ταβσάν, είναι στην επικαιρότητα για τον Ολυμπιακό, καθώς βρίσκεται στην ερυθρόλευκη λίστα των υποψήφιων εξτρέμ.

Το sportdog απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μίχο, που παρακολουθεί το ολλανδικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τον 21χρονο άσο.

"Δεξιός εξτρέμ με ανάποδο πόδι στον Ολυμπιακό - Καλά μακρινά σουτ - Με Χουάνγκ, Ζινκερνάγκελ και Άβιλα"

"Είναι από τα πρόσωπα που διακρίθηκαν πέρσι, έπαιξε καθοριστικό ρόλο γιατί έκανε πολύ καλή πορεία - Έμεινε άνετα στην κατηγορία. Είναι 21 ετών, αριστεροπόδαρος, παίζει δεξιά αλλά και ως φορ, αλλά στον Ολυμπιακό τον προορίζουν ως δεξιό εξτρέμ από τη στιγμή που υπάρχει ο Ελ Αραμπί με τον Χουάνγκ που έρχεται τώρα", ανέφερε αρχικά

"Έχει βάλει ήδη ένα γκολ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Παίζει με ανάποδο πόδι, έχει πολύ καλά μακρινά σουτ (-αυτό είναι το καλό του σημείο), συγκλίνει προς τα μέσα και εκτελεί, αλλά δεν έχει καθόλου κεφαλιές. Επίσης, δεν έχει βγει ποτέ εκτός Ολλανδίας, όμως, κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής".

Με ποιους θεωρείς ότι ταιριάζει στην 11άδα;

"Σίγουρα με τον Χουάνγκ που υπάρχει ήδη στην ομάδα εδώ και έναν μήνα, σίγουρα με τον Ζινγκερνάγκελ που είναι παρόμοιο στιλ παίκτης (αν και πιο αργός). Πίσω του χρειάζεται ένα καλό δεξί μπακ, όπως ο Άβιλα, και θεωρώ ότι θα βγάλουν ωραία πράγματα".

"Θυμίζει Γιόνας Κόλκα - Δικός του με 1 εκατ. ευρώ - Δεν είναι καλός στη δημιουργία"

Μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάποιον με το παιχνίδι του; Εμένα, λιγο που τον έχω δει, μου θυμίζει τον Γιόνας Κόλκα, που είχε ο Παναθηναϊκός.

"Ναι, θα μπορούσες να πεις ότι μοιάζουν αγωνιστικά. Αλλά στον Ολυμπιακό δεν θυμάμαι εξτρέμ με παρόμοια χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, για να πω ότι θυμίζει κάποιον".

Τι λεφτά μπορεί να ζητήσει η Ναϊμέγκεν για την παραχωρησή του;

"Πιστεύω ότι με 1 εκατ, ευρώ μπορούν να τον αποκτήσουν. Έχουν πολιτική να μην επενδύουν πολύ σε παίκτες οι μικρές ολλανδικές ομάδες, για αυτό και τις εκμεταλλεύονται οι μεγαλύτερες ολλανδικές ομάδες. Κάνουν μια καλή χρονιά και φεύγουν ακόμα και ελεύθεροι. Ειδικά με τα πολλά οικονομικά προβλήματα που έχουν στη Ναϊμέγκεν, μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός".

Τι άλλο μπορούμε να πούμε για τον Ταβσάν;

"Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας, έκανε καλή προετοιμασία, έβαλε και γκολ σε κάποια φιλικά, σκοράρει γενικά, όχι πάρα πολύ όμως. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι δεν έχει πολλές ασίστ, κάτι που σημαίνει ότι δημιουργικά δεν είναι κάτι σημαντικό. Άρα για βασικός εξτρέμ ομάδας που παίζει σε πρωτάθλημα με κακές άμυνες, δεν το βρίσκω καλό να μην έχει κάποιος ασίστ".



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατάκα Καρπετόπουλου για Χάμες Ροντρίγκες και Ολυμπιακό… άναψε φωτιές - Παίκτης 148 εκατ.! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags