Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: Αυτή είναι η πρόταση για Φορτούνη - Μόνο έτσι θα παίξει στον Ολυμπιακό - Νο1 στόχος ο Μανωλάς
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-26 10:00:00

Αυτή είναι η πρόταση για Φορτούνη - Μόνο έτσι θα παίξει στον Ολυμπιακό - Νο1 στόχος ο Μανωλάς!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτή είναι η πρόταση για Φορτούνη - Μόνο έτσι θα παίξει στον Ολυμπιακό - Νο1 στόχος ο Μανωλάς!

Το μέλλον των δύο Ελλήνων, τα σενάρια για εξωτερικό και τα συμβόλαια. Οι Πειραιώτες μετά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League... τρέχουν για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο ρόστερ και μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει τι θα γίνει με τον ελληνικό κορμό.
 

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τα… μεσάνυχτα της Πέμπτης μία μεγάλη πρόκριση στους ομίλους του Europa League μέσω της διαδικασίας των πέναλτι και τώρα κοιτάει την επόμενη ημέρα, όπου περιλαμβάνει μεταγραφές, αποχωρήσεις και εσωτερικές αλλαγές.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αναμένεται την προσεχή Δευτέρα να επιστρέψει στις προπονήσεις (όχι απαραίτητα και στις αποστολές!), καθώς φαίνεται ότι αποτελεί απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να τεθεί ξανά στη διάθεση του Κάρλος Κορμπεράν.

Από εκεί και μετά είναι στο χέρι τού Έλληνα άσου για να πείσει τον Ισπανό προπονητή ότι μπορεί να υπολογίζει πάνω του, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο νέος τεχνικός παίζει με 10άρι (σε αντίθεση με τον Πέδρο Μαρτίνς) και πιθανή επιστροφή του Φορτούνη στις υποχρεώσεις της ομάδας θα απελευθερώσει και τον Ζινκερνάγκελ οριστικά στα εξτρέμ.

Η συζήτηση που έχει ανοίξει ήδη στο Λιμάνι αφορά το μέλλον του ευρύτερα στον σύλλογο. Γιατί ο Κώστας Φορτούνης έχει συμβόλαιο πάνω από 2 εκατ. ευρώ (μαζί με την Εφορία) και ο Ολυμπιακός ξέρει ότι στο τέλος τού ερχόμενου καλοκαιριού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και μπορεί να αποχωρήσει χωρίς κανένα όφελος για την ομάδα.

Τι σημαίνει, πρακτικά, αυτό; Ότι αν όλα πάνε καλά και ο διεθνής άσος πείσει τον Κορμπεράν, επιστρέψει σε αποστολές και παιχνίδια της ομάδας, θα γίνει πρόταση για να ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Γιατί ο Έλληνας δεν ξέχασε την μπάλα, είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία και θέλει να αποδείξει πόσο λάθος έκανε μαζί του ο Μαρτίνς. Μόνο που η πρόταση για το νέο συμβόλαιο θα γίνει με εμφανώς μειωμένες αποδοχές σε σχέση με τα χρήματα που παίρνει τώρα!


Νο1 στόχος ο Μανωλάς, θα… μιλήσουν τα εκατομμύρια;

Το όνομα του Κώστα Μανωλά βρίσκεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, καθώς το όνομά του έχει συνδεθεί με σενάρια αποχώρησης από το Λιμάνι.

Το sportdog έψαξε λίγο το θέμα, γιατί το κομμάτι "Μανωλάς και Αραβία" είναι πολύ γενικό και αόριστο, προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για το θέμα που φαίνεται ότι έχει προεκτάσεις με ενδιαφέρον.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η ομάδα που ενδιαφέρεται για τον Μανωλά είναι η Αλ Νασρ. Η ομάδα που παλιότερα είχε στη λίστα της και τον Πέδρο Μαρτίνς, είχε στην κορυφή της λίστας της ήδη από τις αρχές Αυγούστου τον διεθνή Βέλγο Τζέισον Ντεναγιέρ, στη δεύτερη θέση τον διεθνή Αμερικανό Μπρουκς και την τρίτη θέση τον Μανωλά.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ντεναγιέρ είχε φτάσει κοντά στην Αλ Νασρ (μάλιστα αρνήθηκε πρόταση της Βαλένθια για να πάει στην Αραβία), αλλά τελικά φαίνεται ότι η μετακίνησή του χάλασε! Στη συνέχεια η Αλ Νασρ φαίνεται ότι κινήθηκε για τον Μπρουκς, με τον οποίο επίσης δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία, για αυτό φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για την τρίτη επιλογή, δηλαδή τον διεθνή Έλληνα άσο.

Παραχωρεί ο Ολυμπιακός τον παίκτη; Κι αν ναι, ο Κώστας Μανωλάς μπορεί να βρει κίνητρο και να καλυφθεί οικονομικά, ώστε να παίξει στην Αλ Νασρ; Η αλήθεια είναι ότι το φετινό καλοκαίρι οι Άραβες δεν έδωσαν πολλά χρήματα για μεταγραφές (ειδικά σε ομάδες για να πουλήσουν παίκτες), αλλά προσφέρουν όσα χρειάζεται στους παίκτες για να τους πείσουν: 2, 3, 4 εκατ. ευρώ, όσα χρειάζονται τέλος πάντων για να τους πείσουν.

Η Αλ Νασρ είναι ομάδα που ανήκει στο Big4 της Σαουδικής Αραβίας, αλλά από αυτό μέχρι να πειστεί ο Μανωλάς να αποχωρήσει από το Λιμάνι, που πριν από μερικούς μήνες άφησε συμβόλαιο 4 εκατ. ευρώ από τη Νάπολι για να το καταφέρει, η απόσταση είναι μεγάλη...
 


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται κι άλλος μετά τον Ρέτσο για... Μανωλά/Σωκράτη - Κινδυνεύουν 2+2 κόουτς, "φαβορί" ο Μπούργος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags