Facebook Pixel Που βρίσκεται τελικά ο Φορτούνης; Τι Αποκαλύπτει ο Ευάγγελος Μίχος
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-27 18:10:00

Γι’ αυτό δεν έφυγε ο Φορτούνης - Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο - Είχε πέντε προτάσεις, μία από Ελλάδα!

Οι Μιχείες
Γι’ αυτό δεν έφυγε ο Φορτούνης - Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο - Είχε πέντε προτάσεις, μία από Ελλάδα!

Το... έγκλημα Μαρτίνς, η επικοινωνία με Μαρινάκη και γιατί επέστρεψε! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Sportdog.gr όλο το παρασκήνιο από το... σήριαλ του καλοκαιριού με τον Έλληνα άσο. Τι του είπε προηγούμενος προπονητής, γιατί δεν έφυγε παρότι είχε προτάσεις, με ποια οικονομικά δεδομένα γύρισε και τι του ξεκαθάρισε ο Κορμπεράν.

Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: Η "Φορτουνιάδα", σηριάλ που κράτησε σχεδόν όλο το καλοκαίρι, ολοκληρώθηκε με "happy end". Kι αυτό αφού στο... τέλος Αυγούστου ήταν επιθυμία και των δυο πλευρών να επιστρέψει/ενεργοποιηθεί ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας δημιουργικός μέσος. Έτσι όπως πήγαν τα πράγματα ήταν το καλύτερο και για τον Ολυμπιακό και για τον Φορτούνη.

Ο "Ευαγγελιστής" απο το 1 ως το 14  σας προσφέρει στο πιάτο (σχεδόν)τα πάντα για την "Φορτουνιάδα"

1. O Φορτούνης δεν ήθελε να φύγει απο τον Ολυμπιακό, ούτε όμως, και από την Ελλάδα! Και όπως τελικά αποδείχθηκε με την ανανέωση του στους "ερυθρόλευκους", το θέμα του δεν ήταν το... οικονομικό. Να καθόταν δηλαδή πάνω στο 1.700.000 ευρώ της τελευταίας χρονιάς του (προηγούμενου) συμβολαίου του. Κι αυτό αφού με το νέο οι ετήσιες αποδοχές του (χωρίς τα μπόνους) χαμήλωσαν πολύ, δεν θα φτάνουν πλέον σε 7ψηφιο νούμερο!!!

2. Ο Φορτούνης στο προηγούμενο διάστημα είχε γίνει δέκτης (για την ακρίβεια η εταιρία Rogon που τον εκπροσωπεί)... κατάθεσης επίσημου ενδιαφέροντος ή και προσφορών τουλάχιστον από 4 διαφορετικές ομάδες συν μια ελληνικής! Δυο απο την Αραβία, δυο από την Τουρκία και του ...Καρυπίδη για τον Άρη!!

3. Πριν από περίπου 10 ημέρες ήταν η Σαρίγια απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πρώην ομάδα του Μπερνάρντ, που πήρε τον Ισπανό Αλκάθερ και η οποία έχει προπονητή τον Κοσμίν Ολαρόϊου (με αρκετούς γνωστούς στα μέρη μας). Η Σαρίγια που ήθελε τον Φορτούνη αλλά ως ελεύθερο!

4. Μέσα στον Αύγουστο ήταν και η  Γκέζτεπε (άλλαξε ιδιοκτήτη, είχε ακουστεί για Αμπράμοβιτς, την τρέχει ως πρόεδρος ο Δανός Ράσμους Άνκερσεν, όπως προηγουμένως έκανε με Μίντιλαντ και Μπρέντφορντ), που έχει υποβιβαστεί μεν στην  δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας αλλά αποτελεί μεγάλο πρότζεκτ, η οποία και έκανε πρόταση στην Rogon για τον Φορτούνη. Εξαρχής δεν ήταν διατεθειμένη όμως, να πληρώσει transfer fee στον Ολυμπιακό...

5. Ένα ακόμη κλαμπ απο το Κατάρ αλλά και η τουρκική Αντάνα Ντερμισπορ είχαν πλησιάσει τον Φορτούνη. Η τουρκική ομάδα, του κόουτς Μοντέλα, το φυσάει το χρήμα: έχει Μπαλοτέλι, πήρε τον Ρώσσο αρχισκόρερ Τζούμπα, δανεικό απο τον Ολυμπιακό (με loan fee 1.000.000 ευρώ) τον Ονιεκούρου αλλά και τον Εντιαγιέ του Άρη. Ούτε όμως, η Ντερμπισπορ συγκινούσε τον "Φόρτου"...

6.Ο Φορτούνης δεν ήθελε ... Τουρκίες κι Αραβίες, αλλά δεν ήθελε και τον Άρη. Στην ελληνική μανατζερική πιάτσα είναι κατηγορηματικοί πως ο Καρυπίδης τον ζήτησε από τον Ολυμπιακό αλλά και ότι μίλησε με τον 30χρονο διεθνή Έλληνα μέσο...

7. Εδώ που τα λέμε ποιο κλαμπ θα πλήρωνε τον Ολυμπιακό έστω κι ένα ευρώ, για έναν Φορτούνη που προερχόταν από χιαστό, που δεν τον έβαζαν να παίζει, που ήθελαν να τον ξεφορτωθούν και τον έβαζαν να κάνει μόνος του προπονήσεις. Συν το ότι έμπαινε στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του...Το μεγάλο... έγκλημα στην υπόθεση του Φορτούνη, σε βάρος του Ολυμπιακού, το έκανε πάντως ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν τον έβαλε στα πλέι οφ του περασμένου πρωταθλήματος, τον έκοψε απο την προετοιμασία αφού δεν ήθελε καν να τον βλέπει, δεν έπαιξε έτσι σε φιλικά, δεν πήρε λίγο χρόνο σε κάποιο επίσημο, με αποτέλεσμα έτσι να ΑΠΑΞΙΩΘΕΊ πλήρες το συγκεκριμένο προϊόν/περιουσιακό στοιχείο του κλαμπ, ουσιαστικά να μην έχει αγοραστική αξία. Του την μηδένισε!!!

8. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτός που πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία συναντήθηκε με τον Κώστα Φορτούνη, του είπε κατάμουτρα πως δεν βρίσκεται στα πλάνα του, πως δεν τον υπολογίζει, πως έχει ενημερώσει την διοίκηση  πως δεν θα τον έπαιρνε σε αυτή και για το καλό του θα έπρεπε συζητήσει με το κλαμπ ώστε να βρει ομάδα και να φύγει αφού μαζί του δεν θα ξανάπαιζε στον Ολυμπιακό. Με τον διεθνή μέσο να του λέει "οκ" και να τον ... ευχαριστεί...

9. Σε αυτό το (σχεδόν) τρίμηνο είναι αλήθεια πως ακούστηκαν/γράφτηκαν πολλά,  πολύ περισσότερα από όσα γινόντουσαν στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ο "Φόρτου" δεν ήθελε να φύγει απο τον Ολυμπιακό, ήθελε να μεγαλώνει ο γιός του και να τον βλέπει να παίζει στο "Καραϊσκάκης" με τα "ερυθρόλευκα".  Ίσως να ... πόνταρε κιόλας κάποια στιγμή στο να έφευγε ο Μαρτίνς έτσι ώστε να ... άνοιγε ξανά - υπο προϋποθέσεις - η πόρτα του Οργανισμού για αυτόν. Όπως και συνέβη δηλαδή, αν και χρειάστηκε να φτάσουμε τέλη Αυγούστου.

10.  Είναι δεδομένο πως αν ήταν τώρα ο Πορτογάλος κόουτς στον "ερυθρόλευκο" πάγκο δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη. Γιατί ο "Φόρτου" μπορεί να γύρισε - ως ενεργό στέλεχος - στην αγαπημένη του ομάδα αλλά ΔΕΝ το έκανε... καβάλα σε λευκό άλογο. Ο 30χρονος μέσος έριξε πολύ νερό στο κρασί του, συμβιβάστηκε με πράγματα που του είχαν προταθεί και πριν απο περίπου 2 μήνες αλλά τότε υπήρχε ο παράγοντας Μαρτίνς...

11. Δεν είναι τυχαίο πως πριν φτάσουμε στο happy end της Φορτουνιάδας, ο Κώστας επεδίωξε να μιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη τηλεφωνικά για να βρεθεί λύση στις όποιες... παρεξηγήσεις και μετά - όταν έκλεισε το deal της ανανέωσης - φρόντισε να δείξει στον πρόεδρο την ευγνωμοσύνη του. Και όλα αυτά ενώ ο νέος κόουτς, Κάρλος Κορμπεράν, δεν είχε αντίρρηση να ενεργοποιηθεί ο "Φόρτου", με τον αστερίσκο όμως, πως ο άσος ξέρει πως θα πρέπει να κερδίσει τον Ισπανό και να του αποδείξει πως μπορεί να τον βοηθήσει!

12. Ο Ολυμπιακός έψαχνε έτσι κι αλλιώς "10άρι" και δεν έβρισκε μέχρι τώρα ( ο Σκάρπα είναι για τον Γενάρη). Να τον πουλούσε στο εξωτερικό δεν έπαιζε αφού δεν έβρισκε αξιοπρεπές transfer fee. 'Όπως δεν έπαιζε και να τον άφηνε ελεύθερο αφού την άλλη στιγμή ο "Φόρτου" θα έκλεινε σίγουρα σε κάποια Μπιγκφοράτη ελληνική ομάδα, άρα θα ενίσχυε τον ανταγωνισμό με έναν πολύ ποιοτικό Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κι αυτό δεν το ήθελε ο Μαρινάκης. Ούτε διαχειριστικά θα ωφελούσε να πλήρωνε συμβόλαιο 1.700.000 για την σεζόν 2022-23 και να τον είχε ανενεργό...

13. Ο Φορτούνης έχει να παίξει μπάλα ουσιαστικά ένα χρόνο, δεν θα είναι εύκολη η επιστροφή του αλλά δεν... μασάει. Ήταν η επιθυμία του. Δεν μετράω κάποιες σποραδικές συμμετοχές του την περασμένη σεζόν μετά την αποθεραπεία του, τότε που ο Μαρτίνς τον έβγαζε ανέτοιμο από φυσική κατάσταση και δεν του έδινε ευκαιρίες προφανώς γιατί φοβόταν μην έβρισκε ρυθμό και έκανε ξανά την διαφορά. έστω και ερχόμενος από τον πάγκο. Κατά συνέπεια ο 30χρονος μέσος, που δεν έκανε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα δεν έπαιξε σε ματς, θέλει τον χρόνο του. Και θα τον πάρει για να βρει τον ρυθμό του μέχρι να δούμε ξανά τον γνωστό Φορτούνη.

14.  Άλλωστε η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερη με το δίμηνο "λουκέτο" λόγω Μουντιάλ. Και ίσως το φετινό πρωτάθλημα, που αναμένεται πολύ πιο σκληρό ανταγωνιστικό, να κριθεί στα πλέι οφ της άνοιξης. Εκεί που ο Ολυμπιακός θα έχει ανάγκη τον "καλό Φορτούνη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τζόλε": "Μέχρι πρώτος στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Δεν βγαίνει σε Ελ Αραμπί - Ευκαιρίες σε Φορτούνη"!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags