Facebook Pixel Γιουσέφ Ελ Αραμπί - Ολυμπιακός: Πήρε "χρυσάφι", έχασε το γκολ ο Ελ Αραμπί - "Πίεση" από Ούι-Τζο - "Χειρότερος" από Σπόραρ-Αραούχο
| 2022-08-30 12:56:00

Πήρε "χρυσάφι", έχασε το γκολ ο Ελ Αραμπί - "Πίεση" από Ούι-Τζο - "Χειρότερος" από Σπόραρ-Αραούχο!

του Παναγιώτη Νικολάου
Πήρε "χρυσάφι", έχασε το γκολ ο Ελ Αραμπί -  "Πίεση" από Ούι-Τζο - "Χειρότερος" από Σπόραρ-Αραούχο!

Το μεγάλο πρόβλημα με τον Μαροκινό και το δίλημμα Κορμπεράν! Τι συμβαίνει με τον επιθετικό των Πειραιωτών, ποιες οι διαφορές του με τα προηγούμενα χρόνια και πώς θα συνεχίσει στη σεζόν ο Ισπανός προπονητής. Τα στατιστικά του και τι δείχνουν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχουν να διαχειριστούν στην επόμενη ημέρα την γκέλα που έγινε με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και το γεγονός ότι το σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν δεν σημείωσε γκολ, παρά το γεγονός ότι είχε τον έλεγχο του αγώνα και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, για να αποδράσει με το διπλό από την Τρίπολη!

Μην ξεχνάμε πως το 2019-20 ο Ολυμπιακός είχε περάσει από αυτή την έδρα με το επιβλητικό 5-0, χάρη σε 2 γκολ των Ελ Αραμπί και Μασούρα, αλλά και ένα του Μπρούμα (!). Ο Μαροκινός φορ αυτή τη φορά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ενάντια στο σύνολο του Μεταξά και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξεκινήσει τη χρονιά αρκετά δυναμικά. Συνδυασμός ατυχίας και αστοχίας θέλουν τον Ελ Αραμπί να έχει βρει μέχρι στιγμής μόλις ένα γκολ.

Ο Μαροκινός φορ ήταν ο βασικός φορ του Ολυμπιακού για το συγκεκριμένο ματς και ο άνθρωπος που έχασε τέσσερις ευκαιρίες στο συγκεκριμένο ματς. Για την ακρίβεια η πρώτη του φάση έγινε στο 41΄ όταν έπιασε ένα σουτ με τον Άλβαρες να επεμβαίνει σωτήρια για την άμυνα των Αρκάδων, ενώ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έγινε απειλητικός, μιας και μετά από ωραίο κοντρόλ το σουτ του κόντραρε στον Πίτσου, ο οποίος διάβασε τη φάση για να στείλει τη μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ελ Αραμπί... χτύπησε ξανά προς το τέλος του αγώνα με δύο φάσεις, εκ των οποίων αυτή στο 84΄ ήταν και η μεγαλύτερη του αγώνα. Σε έναν... κλασικό συνδυασμό με τον Βαλμπουενά η καρφωτή του κεφαλιά πέρασε... ξυστά άουτ. Οι δύο τους συνεργάστηκαν και στη τελευταία φάση του ματς, ωστόσο αυτή τη φορά το σουτ του ήταν απελπιστικά κακό. Η ουσία είναι ότι ο... παλιός Ελ Αραμπί μια από αυτές τις φάσεις, θα την είχε μεταγράψει σε γκολ. Πάντως, δεν του λείπει ούτε το πάθος, ούτε η ένταση και δείχνει πως έχει ανάγκη ένα ματς για να... ξεμπουκώσει επιθετικά.

Το μόνο ματς που έχει σκοράρει φέτος σε 7 αναμετρήσεις είναι το εντός έδρας με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο οποίο μάλιστα είχε περάσει και ως αλλαγή, ενώ παρότι δεν σκόραρε στα υπόλοιπα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, φόρεσε το περιβραχιόνιο 

Αυτή είναι η 4η χρονιά που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και η αλήθεια είναι πως είχε συζητηθεί αρκετά το γεγονός ότι είχε ανανεώσει με τους πρωταθλητές Ελλάδος, με ένα αρκετά παχυλό συμβόλαιο, παρά το γεγονός ότι έχει πατήσει τα 35 σε μια αρκετά απαιτητική θέση.

Αυξάνεται ο ανταγωνισμός

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έφερε βασικό φορ από τη Γαλλία, τον Χουάνγκ Ούι - Τζο δείχνει πως θα αυξηθεί αρκετά και ο ανταγωνισμός για τη μάχη της επίθεσης, γιατί π.χ με τον Χασάν ο Ελ Αραμπί ήταν σαν να έπαιζε... μόνος του, οπότε δεν υπήρχε και το... έξτρα άγχος. Ο πρώην άσος της Μπορντό έχασε και αυτός τη δική του μεγάλη ευκαιρία στο ντεμπούτο του, ωστόσο δείχνει πως ήρθε με σκοπό να μπορέσει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα, ή τουλάχιστον να οδηγήσει τον Μαροκινό φορ στο να ανεβάσει ακόμη περισσότερο ένταση για μια θέση στη βασική ενδεκάδα. Πάντως, δεν αποκλείεται να τους δούμε αρκετές φορές μαζί φέτος, κάτι που συνέβη και χθές στο τελευταίο μέρος του αγώνα.

Από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μέχρι την διακοπή τους Ιωνικό, Ναντ, Βόλο, Φράιμπουργκ και Άρη. Το πιο εύκολο ματς από όλα δείχνει να είναι αυτό με τον Ιωνικό το προσεχές Σάββατο και το δίλημμα του Κορμπεράν είναι... μεγάλο. Από τη μία θα έπρεπε ενδεχομένως να δώσει τη φανέλα του βασικού στον Ελ Αραμπί για να... ξεκουμπώσει, από την άλλη είναι και ο Χουάνγκ που θα πρέπει να αρχίσει να παίζει με την ομάδα για να βρει ρυθμό και να μπορέσει και ο Ισπανός τεχνικός να καταλήξει στο ποιον από τους δύο θα προτιμά σε σταθερή βάση.

Πως ξεκίνησε τις πρώτες τρεις του χρονιές

Στην πρώτη του χρονιά με τον Ολυμπιακό ο Ελ Αραμπί είχε αποδείξει ότι... η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έκανε ντεμπούτο με το νικητήριο γκολ ενάντια στον Αστέρα, ενώ στα πρώτα 6 του ματς είχε σκοράρει 4 φορές. Βέβαια με τον Παναθηναϊκό είχε παίξει στις καθυστερήσεις, οπότε ουσιαστικά είχε 4 γκολ στα 5 ματς που πήρε φανέλα βασικού. Και την αμέσως επόμενη χρονιά ο Ελ Αραμπί ξεκίνησε αρκετά καλά τη χρονιά. Μπορεί να μην σκόραρε στην πρεμιέρα (πάλι με τον Αστέρα), ωστόσο είχε βρει δίχτυα στις αμέσως τρεις επόμενες αγωνιστικές, με αποκορύφωμα το χατ τρικ του με τον Ατρόμητο για την 5η αγωνιστική σε μόλις 50΄! Όσον αφορά την περσινή χρονιά στην εκκίνηση της σεζόν είχε αντιμετωπίσει θέματα τραυματισμού, ωστόσο είχε προλάβει να σκοράρει δύο φορές στα προκριματικά με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Λουντογκόρετς. Στο πρωτάθλημα στα πρώτα 6 ματς είχε αγωνιστεί 4 φορές, εκ των οποίων μόλις δύο ως βασικός. Μάλιστα, το πρώτο γκολ ήρθε ενάντια στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική. Στη συνέχεια βρήκε... ρυθμό για τα καλά, μιας και μέχρι την 15η αγωνιστική είχε προλάβει να βάλει άλλα 8 γκολ.

Τι λένε οι μπουκ

Όσον αφορά τη μάχη των πρώτων σκόρερ, μόνο και μόνο το ότι βάζει σταθερά 20 γκολ στη σεζόν, τον διατηρούν αρκετά ψηλά στη λίστα με τα φαβορί! Ο Ελ Αραμπί είχε ξεκινήσει ως το απόλυτο φαβορί, ωστόσο πλέον προσφέρεται στο 5.50 για να βγει πρώτος, με τους Σπόραρ και Αραούχο να είναι από πάνω του.

Οι επιδόσεις του Ελ Αραμπί την πρώτη τριετία

2019-20: 27 γκολ - 8 ασίστ σε 51 αγώνες.

2020-21: 28 γκολ - 7 ασίστ σε 48 αγώνες

2021-22: 23 γκολ - 4 ασίστ σε 51 αγώνες

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πρόβλημα" με Ελ Αραμπι και Βατσλίκ - Απαράδεκτος Ζινγκερνάγκελ - Μεγάλο το ρίσκο με Φορτούνη!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags