Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Κορμπεράν: Η έκπληξη Κορμπεράν στο Λιμάνι - Αυτός θα είναι ο... Ολυμπιακός του Μπιέλσα - Ο νέος ρόλος του Μπιέλ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-02 10:00:00

Η έκπληξη Κορμπεράν στο Λιμάνι - Αυτός θα είναι ο... Ολυμπιακός του Μπιέλσα - Ο νέος ρόλος του Μπιέλ

του Γιώργου Κτενά
Η έκπληξη Κορμπεράν στο Λιμάνι - Αυτός θα είναι ο... Ολυμπιακός του Μπιέλσα - Ο νέος ρόλος του Μπιέλ

Το πλάνο του Ισπανού, οι μεταγραφές που ζήτησε και η Αγγλία! Πώς ο νέος προπονητής των Πειραιωτών θέλει να δώσει στην ομάδα του στοιχεία από την Χάντερσφιλντ, οι δοκιμές που έκανε στου Ρέντη και οι παίκτες που ήρθαν (και θα έρθουν) για να καλύψουν τις απαιτήσεις του.

Τον δικό του Ολυμπιακό προσπαθεί να χτίσει, μέσα από πάρα πολλές δυσκολίες, ο Κάρλος Κορμπεράν και ακόμα είμαστε στην αρχή. Ο Ισπανός προπονητής παρέλαβε την ομάδα μετά την προετοιμασία και τις μεταγραφικές επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς και κλήθηκε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να αξιολογήσει το ρόστερ, να δει ποιοι παίκτες του κάνουν και ποιο όχι και στη συνέχεια να βρει τους κατάλληλους που θα καλύψουν τα κενά.

Ο νεαρός κόουτς έχει δουλέψει πάρα πολύ εδώ κι έναν μήνα στου Ρέντη και ήδη παρατηρείται σημαντική βελτίωση στην εικόνα της ομάδας, ενώ στο Λιμάνι εκτιμούν πως η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη, όταν ενσωματωθούν και οι νέες μεταγραφές.

Ο Κορμπεράν άλλωστε σιγά-σιγά προχωράει στην… δική του ομάδα, η οποία εκτός από νέα πρόσωπα στο αρχικό της σχήμα, είναι πολύ πιθανό σε κάποια παιχνίδια (σε ντέρμπι και στην Ευρώπη) να παίζει με τριάδα στην άμυνα. Άλλωστε, είναι το σύστημα που είχε «κουμπώσει» και στην Χάντερσφιλντ και το οποίο δοκιμάζει πλέον και στου Ρέντη.

Άλλωστε, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούν και κάποιες από τις μεταγραφικές επιλογές του, όπως για παράδειγμα η άφιξη του Παναγιώτη Ρέτσου, αλλά και του Πεπ Μπιέλ, ο οποίος μπορεί να «κουμπώσει» ιδανικά ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί  ή Ουίζ Τζο Χουάνγκ.

Το sportdog.gr προχωράει το ρεπορτάζ σχετικά με τις δοκιμές του Ισπανού και ζητάει τη γνώμη  του Αντώνη Τσούτη, δημοσιογράφος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα την Τσάμπιονσιπ, για τον τρόπο που έπαιζε ο νεαρός τεχνικός στην προηγούμενη ομάδα του και αν μπορεί να εφαρμόσει τα ίδια πράγματα στο Λιμάνι.

 

"Τριάδα στην άμυνα με μπακ - Εξτρέμ στα φουλ μπακ - Μπορεί να το κάνει στον Ολυμπιακό;"

"Όλη τη θητεία του στη Χάντερσφιλντ την έβαλε με 3-5-2 ή 3-4-3, έπαιζε με τριάδα στην άμυνα για περισσότερο από το 75% των αγώνων που ήταν έδωσε. Πέρσι στο τελείωμα της σεζόν έβαζε στην τριάδα του μπακ, που μπορούσαν όμως να παίξουν ως στόπερ", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Μπορεί να κάνει κάτι αντίστοιχο στον Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω πώς μπορεί να τον κάνει στον Ολυμπιακό. Στην Χάντερσφιλντ είχε δύο καλούς φουλ μπακ και είχε τον Άβιλα. Δεν χρησιμοποιεί πάντα κλασικούς μπακ, μπορεί να δεις και εξτρέμ να βάλει ως φουλ μπακ".

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ήθελε να αξιοποιήσει τον Βρσάλικο ως τρίτο στόπερ.

'Ναι, αυτό λέω, τα κάνει αυτά, ναι. Πέρσι έπαιζε με τρίτο στόπερ που ήταν δεξιός μπακ. Έχει δύο καθαρούς στόπερ αλλά δεν φοβάται να κάνει κάτι διαφορετικό στη φάση του τρίτου στοπερ".

"Αll around ο Άβιλα - Η φιλοσοφία του είναι ο,τι δεν έχει ο Ολυμπιακός - Βγάζει συκώτια"

Ο Άβιλα, που τον γνωρίζει καλά, μπορεί να φανεί χρήσιμος σε αυτά τα σχέδια;

"Μπορεί και τρίτος στόπερ, και φουλ μπακ και αριστερά. Κλασικό μπακάκι από την Ισπανία είναι ο Άβιλα, όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά παίζει all arοund".

Τι άλλο του άρεσε να κάνει στις ομάδες του;

"Ομάδα έντασης θέλει να φτιάξει, όπως ο Μπιέλσα που ήταν συνεργάτης του - Άρα τον έχει διαπεράσει αυτή η φιλοσοφία, θέλει να πιέζει, να τρέχει, να έχει ένταση. Κυνικός είναι και με μισό μηδέν είναι μια χαρά, δεν ψάχνεται για το 4-0 για παράδειγμα. Η φιλοσοφία του είναι ο,τι δεν έχει Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή".

Τι εννοείς;

"Έχει ένα προπονητικό δόγμα που δεν ξέρω αν μπορεί ο Ολυμπιακός να εκφράσει, θέλει ψηλά τις γραμμές, με πρέσινγκ, ένταση κ.λπ. Δηλαδή ήξερες ότι, αν μη τι άλλο, η Χάντερσφιλντ θα σου βγάλει τα συκώτια στο γήπεδο. Μπορεί να το κάνει τώρα αυτό ο Ολυμπιακός;".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαφ εννιά εκατομμυρίων για Ολυμπιακό - "Γρήγορος, τεχνίτης 6άρι και 8άρι - Αυτή θα είναι η συμφωνία"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags