Facebook Pixel Ολυμπιακός: Πέρα βρέχει η άμυνα! Αδύναμοι κρίκοι Σισέ-Ρέαμπτσιουκ-Ρέτσος - Έκαψαν τον Βάτσλικ - Αργός ο Κούντε
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-09 00:16:00

Πέρα βρέχει η άμυνα! Αδύναμοι κρίκοι Σισέ-Ρέαμπτσιουκ-Ρέτσος - Έκαψαν τον Βάτσλικ - Αργός ο Κούντε

του Παναγιώτη Νικολάου
Πέρα βρέχει η άμυνα! Αδύναμοι κρίκοι Σισέ-Ρέαμπτσιουκ-Ρέτσος - Έκαψαν τον Βάτσλικ - Αργός ο Κούντε

Ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού. Δεν μπόρεσαν Μπιελ και Χουάνγκ. Πήγε να ροκάρει ο Μπόουλερ αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Ναντ με 2-1 σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καθόλου καλός. Η Ναντ είχε καλή κυκλοφορίας της μπάλας! Πίεζε ψηλά σε σημείο το γήπεδο να γέρνει επικίνδυνα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειχνε αδυναμία αμυντικά στο να κλείσει τους διαδρόμους στους Γάλλους και έκανε αρκετά λάθη μεσοαμυντικά, έχοντας ανοικτές γραμμές απέναντι σε μία ομάδα με ταχύτητα, έκρηξη και διεισδυτικότητα. Γι'αυτό άλλωστε και έφαγε ένα γκολ, στο οποίο όλη η άμυνα ήταν αυτό που λέει και ο λαός... πέρα βρέχει.

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του Πειραιά, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, για να βγει μπροστά και να δημιουργήσει. Ο Ολυμπιακός ξύπνησε κάπως στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν απείλησε για πρώτη φορά με τον Άβιλα. Στο δεύτερο το πήγε καλύτερα το έργο, είχε τύχη... βουνό στο (αυτο)γκόλ της ισοφάρισης, αλλά και στο σημείο που η Ναντ σκοράρει, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, σε ένα σημείο που οι Πειραιώτες άρχισαν να χάνουν ξανά μέτρα και η κατηφόρα να ξανάρχεται. Και απ'ότι φάνηκε, το... φάρδος δεν φέρνει αποτελέσματα.

Ο Κορμπεράν πήγε να εκνευρίσει κάπως τους Γάλλους, αφού προκάλεσε επεισόδιο με τον Παλουά που τον έσπρωξε γιατί καθυστέρησε να δώσει τη μπάλα σε πλάγιο και να κάνει mind games. Στις καθυστερήσεις όμως δεν άντεξε. Η Ναντ σκόραρε το γκολ της νίκης και έτσι οι Πειραιώτες έφυγαν ηττημένοι στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Πάντως υπήρχαν διακριθέντες από αυτήν την αναμέτρηση και κάποιοι των οποίων η εμφάνιση στοίχισε στους Ερυθρόλευκους. Πάμε να δούμε τί έκανε ο κάθε παίκτης.

Βατσλίκ: Στην πρώτη κρίσιμη στιγμή, μόλις στο 2', έκανε καθοριστική διπλή επέμβαση, δείχνοντας ότι είναι ετοιμοπόλεμος, μέσα σε ένα Μποζουάρ, με πολύ καυτή ατμόσφαιρα. Δύο λεπτά αργότερα ήταν πάλι «ζεστός» όταν εξουδετέρωσε επικίνδυνη σέντρα του Μουτουσαμί από δεξιά. Στο γκολ του Μοχάμεντ ο Τσέχος δεν φέρει ευθύνη. Μετά από το 1-0 δεν είχε ιδιαίτερες απειλές. Στο 74' όμως είχε μία ακόμα σημαντική απόκρουση σε κεφαλιά του Σισοκό, ενώ στο γκολ των καθυστερήσεων ήταν αδύνατο να αποσοβήσει την καρφωτή κεφαλιά του Γκεσάν. Στην ουσία άλλοι έκαψαν τον Βάτσλικ που ήταν ο πρωταγωνιστής για την ελληνική ομάδα.

 

Ρέτσος: Επέστρεψε στον Ολυμπιακό μετά από μία πενταετία, έχοντας περάσει από Μπάγερ Λεβερκούζεν, Σέφιλντ, Σεντ Ετιέν και Ελλάς Βερόνα. Ανακοινώθηκε 31 Αυγούστου και παρότι είχε μόλις 24 λεπτά (κόντρα στον Ιωνικό) με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Κάρλος Κορμπεράν έκανε την έκπληξη και τον έριξε για τρίτο στόπερ στο βασικό σχημα, δίπλα σε Μανωλά και Σισέ. Έκοψε την σέντρα του Άπια.

Μανωλάς: Έσωσε τον Ρέαμπτσιουκ που έφαγε την ντρίπλα του Γκουεσάν στο 14'. Ήταν καθοριστική επέμβαση. Η άμυνα είχε πολλά θέματα. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε, ότι διασωθείς.

Σισέ: Μαζί με τον Ρέαμπτσιουκ ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο μέρος, η άμυνα των ερυθρόλευκων πέρασε πολύ δύσκολα.

Αβιλα: Έκανε την πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 40', όταν δέχτηκε πάσα μέσα στην περιοχή από τον Μπιέλ, ντρίπλαρε, αλλά το σουτ με αριστερό έφυγε ψηλά άουτ. Στο δεύτερο μέρος ήταν αυτός που πήγε να βγάλει τη δεύτερη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, έκανε μία κούρσα από δεξιά, σέντραρε, αλλά η μπαλιά του ήταν πολύ δυνατή για Χουάνγκ και Μασούρα.

 

Ρέαμπτσιουκ: Δέχτηκε παρατηρήσεις από τον Κορμπεράν γιατί στη φάση του 2' έχασε τον αντίπαλό του και του ζήτησε να είναι πιο συγκεντρωμένος. Στο 14', ο Γκουεσάν τον νίκησε κατά κράτος, αλλά τον έσωσε στη συνέχεια ο Μανωλάς. Από τα αριστερά είχε σοβαρότατα προβλήματα. Ήταν η αχίλλειος πτέρνα των Πειραιωτών. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδρασή του στο 90', όταν έχασε τον Μπλα, τον οποίο μόνο που δεν αγκάλιασε για να τον ανακόψει.

Κούντε: Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα μεσοαμυντικά. Σε ένα ματς που ήθελε πνευμόνια, ο Κούντε έδειξε, ότι δεν τα είχε. Έχασε πολλές φορές αντιπάλους λόγω ταχύτητας.

Μπουχαλάκης: Σκόραρε στο 17' και άνοιξε το δρόμο του Ολυμπιακού στο ματς με τον Ιωνικό. Μάλιστα παρά τη μουρμούρα που άκουσε στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια, η κερκίδα τον καταχειροκρότησε, δίνοντας του τα απαραίτητα ψυχολογικά στηρίγματα για το πρώτο ματς των ομίλων του Europa League. Όπως είπαμε, με τη Ναντ ο Ολυμπιακός είχε μεσοαμυντικά προβλήματα. Στάθηκε με αξιοπρέπεια.

Μασούρας: Δεν ήταν το παιχνίδι του Γιώργου αυτό. Στο 5' ύστερα από αντεπίθεση δέχτηκε πάσα από Μπιελ αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Γενικά δεν μπόρεσε να φανεί.

Μπιέλ: Ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό πρώτη του Σεπτέμβρη! Έκανε... παπάδες στο ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα στην αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έδωσε ασίστ στο 1-0 στον Μπουχαλάκη και έγραψε και το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και έδειξε άγριες διαθέσεις προϊδεάζοντας τους οπαδούς των Πειραιωτών, για την πενταετία που πρόκειται να επακουλουθήσει αφού έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2027. Στο πρώτο ημίχρονο πέρα από μία πάσα στον Μασούρα από δεξιά, δεν φάνηκε με αποτέλεσμα στο μισάωρο να πάρει εντολή από τον Κορμπεράν για να περάσει μπροστά. Στο 40' έδωσε πάσα μέσα στην περιοχή στον Άβιλα, αλλά αυτός σημάδεψε τα περιστέρια. Στο 50' έστω και από τύχη είχε συμμετοχή στο... αυτογκόλ της ισοφάρισης. Ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και στη συνέχεια ο Μουτασαμί της Ναντ έδιωξε λανθασμένα προς τα δίχτυα της ομάδας του.

Ουί-Τζο Χουάνγκ: Ο Ουί Τζο Χουάνγκ έχει καλές αναμνήσεις από την Ναντ καθώς με τη φανέλα της Μπορντό είχε δύο τέρματα και μία ασίστ σε έξι αγώνες κόντρα στα καναρίνια, τα οποία επιχείρησαν μάλιστα να τον αποκτήσουν το περασμένο καλοκαίρι. Ο Νοτιοκορεάτης προερχόταν από πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Ιωνικό, όπου έδωσε ασίστ (για το 2-0 στον Μπιέλ). Στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού δεν φάνηκε και πήρε εντολή από τον Κορμπεράν να παίξει δεξιά. Και πάλι όμως δεν μπόρεσε να δώσει σημαντικές βοήθειες.

Αλλαγές:

Μπόουλερ: Μπήκε στο 60' αντί του Μασούρα και πέρασε στη δεξιά πτέρυγα. Μάλιστα στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδειξε διάθεση να... ροκάρει, όπως δείχνει με το παρουσιαστικό του με το μακρύ μαλλί και την κορδέλα. Η προσπάθειά του στο 64' ήθελε λίγη δύναμη παραπάνω, φαινόταν σχετικά εύκολη λεία, αλλά ο τερματοφύλακας της Ναντ ήταν τόσο φοβισμένος από την άστοχη έξοδο στο (αυτο)γκόλ της ισοφάρισης που απομάκρυνε όπως να ΄ναι, αν και θα μπορούσε να μπλοκάρει.

Αμπού Καμαρά: Πέρασε στο 77' αντί του Χουάνγκ. Έδειξε διάθεση και μέτρα στην ομάδα του Πειραιά που έκανε για αρκετά λεπτά να ανεβεί τη σέντρα.

Ελ Αραμπί: Μπήκε αντί του Μπιελ στο 86'. Στο χρόνο που έμεινε δεν μπορούσε να προσφέρει πολλά πράγματα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags