Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κάρλος Κορμπεράν: Το άρθρο του «Κόκκινου Πρωταθλητή» για Κορμπεράν που προκάλεσε τρελό θόρυβο!
| 2022-09-10 19:02:00

Το άρθρο του "Κόκκινου Πρωταθλητή" για Κορμπεράν που προκάλεσε τρελό θόρυβο!

Sportdog Team
Το άρθρο του "Κόκκινου Πρωταθλητή" για Κορμπεράν που προκάλεσε τρελό θόρυβο!

Σφοδρή κριτική στον Ισπανό προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η Ναντ ομολογουμένως ήταν ανώτερη στην αναμέτρηση, το γεγονός, όμως ότι στο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των Γάλλων προηγήθηκε φάουλ στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, έκανε τους Πειραιώτες να φεύγουν με παράπονα για τη διαιτησία από την αναμέτρηση. Η μεγάλη εικόνα όμως ήταν, ότι οι «Ερυθρόλευκοι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Η Ναντ είχε καλή κυκλοφορίας της μπάλας! Πίεζε ψηλά σε σημείο το γήπεδο να γέρνει επικίνδυνα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειχνε αδυναμία αμυντικά στο να κλείσει τους διαδρόμους στους Γάλλους και έκανε αρκετά λάθη μεσοαμυντικά, έχοντας ανοικτές γραμμές απέναντι σε μία ομάδα με ταχύτητα, έκρηξη και διεισδυτικότητα. Γι'αυτό άλλωστε και έφαγε ένα γκολ, στο οποίο όλη η άμυνα ήταν αυτό που λέει και ο λαός... πέρα βρέχει.

 

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι, η ομάδα του Πειραιά, δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, για να βγει μπροστά και να δημιουργήσει. Ο Ολυμπιακός ξύπνησε κάπως στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν απείλησε για πρώτη φορά με τον Άβιλα. Στο δεύτερο το πήγε καλύτερα το έργο, είχε τύχη... βουνό στο (αυτο)γκόλ της ισοφάρισης, αλλά και στο σημείο που η Ναντ σκοράρει, αλλά το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, σε ένα σημείο που οι Πειραιώτες άρχισαν να χάνουν ξανά μέτρα και η κατηφόρα να ξανάρχεται. Και απ'ότι φάνηκε, το... φάρδος δεν φέρνει αποτελέσματα.

Ο Κορμπεράν πήγε να εκνευρίσει κάπως τους Γάλλους, αφού προκάλεσε επεισόδιο με τον Παλουά που τον έσπρωξε γιατί καθυστέρησε να δώσει τη μπάλα σε πλάγιο και να κάνει mind games. Στις καθυστερήσεις όμως δεν άντεξε. Η Ναντ σκόραρε το γκολ της νίκης και έτσι οι Πειραιώτες έφυγαν ηττημένοι στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Αυστηρή κριτική στον Ισπανό τεχνικό έκανε στο φύλλο του Σαββάτου (10/9) της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής» η στήλη «κ.Πρόεδρος». Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε ο κ. Πρόεδρος τα χώνει στον προπονητή του Ολυμπιακού, τον χρεώνει για έλλειψη αυτοπεποίθησης, σχολιάζει αρνητικά (μεγάλο Unfair) το κρύψιμο της μπάλας στο επεισόδιο με Παλουά και αναρωτιέται, γιατί δεν έγιναν αλλαγές στο τέλος. Ειδικότερα εστιάζει στην περίπτωση του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος φαινόταν πως ήθελε βοήθειες από αριστερά, απ'όπου οι Γάλλοι έκαναν... πάρτι.

Η στήλη αναφέρει, ότι το 3-4-3 δεν βγαίνει ως σύστημα και ο Κορμπεράν δεν έχει ευρωπαϊκή πείρα , ενώ τονίζει πως χρειάζεται έναν Έλληνα δίπλα του, αφού το τιμ του δεν έχει γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

Το κείμενο το αναδημοσίευσε στο προφίλ του στο Facebook ο διευθυντής της εφημερίδας «Κόκκινος Πρωταθλητής», Σωτήρης Πουλόπουλος με σχόλιο, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αν αφήσουμε χωρίς απλές ΒΟΗΘΕΙΕΣ τον ταλαντούχο Κορμπεράν, ίσως να είναι αργά!»

Γράφτηκε λοιπόν στη στήλη ο κ.Πρόεδρος στον «Κόκκινο Πρωταθλητή»:

Μερικές ήρεμες απόψεις, για την διαχείριση μιας νέας κατάστασης,

και το χτίσιμο ενός νέου δυνατού ΘΡΥΛΟΥ!!!

Κύριε πρόεδρε

Πικρό το ξημέρωμα, με πνίγουν δύο πράγματα, η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ, η ΩΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ από τον ΓΕΛΟΙΟ διαιτητή του ματς με την Ναντ, αλλά και η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ αντιμετώπιση, ενός ματς, που ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να χαθεί. ΔΕΝ είναι κριτική αυτό, είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ, κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;

Ναι, δεν έπαιξε μπάλα ο Ολυμπιακός, ούτε λεπτό, και παράγινε αυτό, αλλά Αυστριακέ διαιτητή, ΗΤΑΝ ΦΑΟΥΛΑΡΑ και ΑΠΟΒΟΛΗ! Δεν είναι δικό σου το παιχνίδι, εκεί είσαι γιατί πρέπει να απονείμεις ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, κι αν δεν μπορείς, άνοιξε τα στραβά σου στο VAR!

Δεν έπαιξε μπάλα ο Ολυμπιακός, αλλά ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΝ το 1-1, με βάση τον αγώνα. ΕΠΑΙΞΕΣ με χρήματα, με αισθήματα, και με κόπο πολλών ανθρώπων, και αυτή η ΒΛΑΚΕΙΑ περί …άρχοντα του αγώνα, είμαι η πιο μεγάλη που άκουσα ποτέ. ΕΙΣΑΙ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ του αγώνα, όπως όλοι, έχετε μπερδευτεί όμως ΟΛΟΙ ΣΑΣ και νομίζετε πως κάνετε κουμάντο. ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΥΠΝΟ ΒΑΘΥ. Όσο καλύτεροι είστε, τόσο θα κερδίζει πόντους ρο ποδόσφαιρο, και το κέρδος θα είναι για όλους, ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ, αλλά με τίμιο τρόπο.

Και πάμε τώρα σε ένα δεύτερο ΣΟΒΑΡΟ κεφάλαιο, για το οποίο γράφω, επειδή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ, αλλά, ποιος είμαι εγώ… Ένας απλός γραφιάς, ο οποίος ΜΠΟΡΩ να βλέπω ΠΟΛΛΑ πράγματα με ψυχραιμία, και να αναλύω, μετά από πολλή σκέψη, και ρωτώντας τους κατάλληλους ΕΙΔΙΚΟΥΣ.

Είχα μιλήσει για έξυπνη τακτική, που σημαίνει «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Κόουτς αγαπημένε μας, επειδή ο κ. Μαρινάκης έπαιξε πάνω σου, και πιστεύει πολύ στο ταλέντο σου, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να πιστέψεις κι εσύ!

ΠΟΛΛΟΙ έχουν στο μυαλό τους όλο το ποδόσφαιρο του κόσμου, αλλά, το ζήτημα είναι να ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ αυτό στο γήπεδο… Εκεί κρίνονται όλοι, και μετά από την πρώτη εικόνα, θα ήθελα να σε …συμβουλεύσω (όχι, όχι, όχι, λάθος, να σου επισημάνω) μερικά κατά την άποψή μου στραβά.

Καταλαβαίνω, πως είσαι σε ένα τάνκερ, ελπίζω κι εσύ, μη προσπαθήσεις να το μανουβράρεις στην λίμνη των Ιωαννίνων. Την πάτησες, λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και θέλει ανοικτές θάλασσες!

Φοβάμαι πολύ, πως άρχισαν νωρίς νωρίς να σου χρεώνουν οι… ξεχασιάρηδες στο Διαδίκτυο, ό,τι χειρότερο: ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ.

Εγώ δεν κατάλαβα μερικά απλά πράγματα, για τα οποία έχω λύση, και θα την προτείνω. ΠΩΣ είναι δυνατόν, αντί να …κρύβεις την μπάλα (ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΦΕΡ) να μην τους σπας τον ρυθμό στο τέλος, την ώρα που ΟΛΟΙ ΤΡΕΜΑΜΕ, με αλλαγές, που ποτέ δεν έγιναν; Θέλει και λίγη μαγκιά από τον πάγκο, (Ιωαννίδης Γιάννης, κεφάλαιο, σου σπάω τα νεύρα και τον ρυθμό), να ρωτήσεις.

Ακόμα πιο σοβαρό, τι φταίει αυτό το παλικαράκι που όσο μπορεί παίζει, μόνο παίζει, ξελιγωμένο από τα πολλά ματς, να πέφτει πάνω σε έναν επιθετικό που, λόγω ταχύτητας και τεχνικής τον περνούσε για πλάκα; ΕΚΕΙΝΗ τη στιγμή ήθελε ΑΜΕΣΗ βοήθεια, αλλά ας μη μπω άλλο σε τεχνικά θέματα. Δεν είναι δουλειά μου και μάλιστα από τόσο λίγο καιρό, αλλά δεν μπορούμε φίλε μου Ισπανέ να περιμένουμε.

Έχεις να διαχειριστείς ένα εξαιρετικό υλικό σε πολύ ΔΥΣΚΟΛΟ καιρό, και εκεί νομίζω ΑΠΟ ΤΩΡΑ χρειάζεται να έχεις βοήθειες.

Στα 35 μου είχα πολύ σημαντικές θέσεις στην δημοσιογραφία, πίστευα πως μπορώ να ΣΑΡΩΣΩ τα πάντα, όμως όσο περνούσε ο καιρός διαπίστωνα πόσα πολλά μου έλειπαν, και πόσα λάθη έκανα. Ακόμα και τώρα που έχω.. φάει την δημοσιογραφία με το κουτάλι, αισθάνομαι ελλείψεις, και κάθε φορά επιδιώκω να διορθώνομαι.

Τι θέλω να πω με αυτό, φίλε μου καλέ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν έχεις ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Ευρωπαϊκών αγώνων, και σε αυτά τα ματς θέλει και ΗΡΕΜΙΑ, αλλά και ΚΑΘΑΡΗ σκέψη. Για να οδηγηθείς σε σωστές αποφάσεις, και να φύγεις με την ΟΥΣΙΑ!

Θεωρίες και θέαμα και συστήματα περιττεύουν την ώρα της ΜΑΧΗΣ, εκεί θέλει ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, δεν βγαίνει το 3 4 3, αλλαγή αμέσως, αυτό σημαίνει ΝΕΥΡΙΚΟ και ΕΞΥΠΝΟ κοουτσάρισμα, και όχι μόνο διαρκής ενεργητικότητα από το χώρο που μπορείς να κινείσαι.

ΠΑΜΕ στην ουσία, δεν έχω σκοπό να το πλατειάσω. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με την ασθένεια, αλλά με το φάρμακο, αν και δεν είμαι ποδοσφαιρικός … παθολόγος.

ΑΜΕΣΑ νομίζω πως πρέπει να υπάρξει στο τιμ του ένας ΒΟΗΘΟΣ, θα έλεγα Έλληνας που να τον βοηθάει και στις δύσκολες στιγμές να προτείνει λύσεις!!! Καλή η ομάδα του κόουτς, το τιμ, αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ την γνώση της Ελληνικής πραγματικότητας, άλλωστε ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ θα είναι, με καλές πληροφορίες για τον αντίπαλο, και αυτός που την ώρα που η μπάλα καίει, θα … σκουντάει, θα προτείνει, και ο προπονητής θα αποφασίζει.

Έχω και ονόματα στο μυαλό μου, αλλά άλλη είναι η δουλειά μου, και δεν εμπλέκομαι, για λόγους ΑΡΧΗΣ, και από ΣΕΒΑΣΜΟ σε εκείνους που εργάζονται για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με εξαιρετική επιτυχία μάλιστα. Άλλωστε αυτά που επισημαίνω, προκύπτουν από σκέψεις με ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ, και όχι υπό πίεση, η οποία είναι ο χειρότερος σύμβουλος.

Τα σημειώνω επίσης νομίζω σε χρόνο κατάλληλο, γιατί η διαχείριση τόσο ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, και θέλει λεπτούς και έξυπνους χειρισμούς.

Εννοείται πως ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ και τον Κορμπεράν, όπως όλους, αλλά επισημαίνοντας με θετικό τρόπο, αυτά που εμείς, εγώ εδώ, ο κύριος πρόεδρος, θεωρώ αδυναμίες που θεραπεύονται.

Με σεβασμό

ΥΓ1. Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκολκίπερ. Δεν ξέρω αν έχει ανάγκη στόπερ η, κόφτη η, ακραίου μπακ. Αυτό το οποίο όμως ξέρω πολύ καλά είναι ένα πράγμα: καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν τρώει γκολ σε κάθε παιχνίδι της! Κι ο Ολυμπιακός έχει δώσει εφτά ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν έχει κρατήσει σε κανένα το μηδέν, σε δύο από αυτά τα εφτά ματς έχει παθητικό όχι απλά ενός αλλά δύο γκολ και σε ένα από αυτά τα εφτά έχει παθητικό τεσσάρων γκολ...Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αποτελεί επιτυχία και που έφτασε η ομάδα στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ατυχώς είναι σημάδι ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι σημαντικό στη διοργάνωση, αν δεν διορθώσει πολλά.

Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία είναι δουλειά άλλων να το βρουν. Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να υπογράψω είναι ότι δεν μπορεί καμία ομάδα να σηκώσει κεφάλι, δεχόμενη γκολ σε κάθε παιχνίδι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags