Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "ΑΕΚ και ΠΑΟ για τίτλο - Λάθος Αλμέιδα με Γκατσίνοβιτς - Ο Σιντιμπέ θα παίξει, ο Μαρσέλο θα δούμε"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-11 15:45:00

"ΑΕΚ και ΠΑΟ για τίτλο - Λάθος Αλμέιδα με Γκατσίνοβιτς - Ο Σιντιμπέ θα παίξει, ο Μαρσέλο θα δούμε"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"ΑΕΚ και ΠΑΟ για τίτλο - Λάθος Αλμέιδα με Γκατσίνοβιτς - Ο Σιντιμπέ θα παίξει, ο Μαρσέλο θα δούμε"

Γιατί Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι πιο πίσω στη μάχη το για πρωτάθλημα! Τότης Φυλακούρης και Μιχάλης Σιμιγδαλάς στο Sportdog για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Τί λένε για τις μεταγραφές, τους παίκτες που ήρθαν το φετινό καλοκαίρι και τη δουλειά των δύο προπονητών.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή, στη Λεωφόρο, την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Δύο βετεράνοι άσοι, ο Τότης Φυλακούρης και ο Μιχάλης Σιμιγδαλάς μίλησαν στο Sportdog για την ενίσχυση των δύο αντιπάλων και έκαναν μία εκτίμηση για το φετινό πρωτάθλημα.

Ο παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού υποστήριξε, ότι οι πράσινοι θα ήθελαν μία ακόμα προσθήκη στο κέντρο, είδε βελτιωμένη την Ένωση, είναι αισιόδοξος όμως, ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το ντέρμπι. Διαβάστε τί δήλωσε:

Πώς σας φάνηκαν οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι;

«Είναι πάρα πολύ καλές. Τελειώσαμε με έναν Παναθηναϊκό που κυνήγαγε την έξοδο στην Ευρώπη και το πέτυχε. Υπήρχαν κενά στην ομάδα. Ο Γιοβάνοβιτς είναι καλός και έξυπνος. Ξέρει τί θέλει. Το μόνο που μας λείπει είναι μία-δύο ακόμα προσθήκες που τις έχει επισημάνει. Θεωρώ, ότι θα γίνουν».

Που χρειάζεται έξτρα κίνηση;

«Το κέντρο θέλει άλλον έναν παίκτη. Πήραμε τον Τσέριν ο οποίος πάρα πολύ καλά. Ο Σπόραρ δεν έχει βρει ακόμα τα πατήματά του. Δεν ξέρει τους παίκτες πίσω του, όπως ο Παλάσιος, ο οποίος είναι ο μόνος παίκτης που μπορεί να φέρει αναστάτωση. Με μία προσθήκη στο κέντρο θα γίνει ο Παναθηναϊκός αυτός που πρέπει να γίνει».

Την ΑΕΚ την έχετε παρακολουθήσει;

«Η ΑΕΚ την παρακολούθησα στα φιλικά. Έχει καλούς παίκτες. Μπαίνει εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Έχει καλές επιλογές στο κέντρο. Περνούν μπαλιές στην επίθεση. Η ΑΕΚ μπορεί να βάλει ανά πάσα στιγμή γκολ. Είναι καλύτερη από πέρσι. Ως Παναθηναϊκός όμως δεν τη φοβάμαι όμως. Θα γίνει καλό παιχνίδι. Στην έδρα μας έχουμε. Πιστεύω, ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και θα το πάρουμε. Είναι γειτονικό ντέρμπι».

Θα σας κακοφανεί να δείτε τον Γκατσίνοβιτς στα κιτρινόμαυρα;

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ξέρω γιατί δεν έμεινε στον ΠΑΟ. Έχω δει τα ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Πιστεύω, ότι παίζει σε λάθος θέση. Είναι ένας επιτελικός ποδοσφαιριστής. Μπορεί να παίξει αριστερή και δεξιά πτέρυγα, στο κέντρο, πίσω από το σέντερ φορ. Χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Είναι γρήγορος και ντριπλαδόρος. Μου άρεσε πάρα πολύ. Γιατί έφυγε, ας το λύσουν οι άνθρωποι που χειρίζονταν την υπόθεση. Πιστεύω, ότι ο Παναθηναϊκός κρίνει δίκαια.

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο γραμματέας των παλαιμάχων της ΑΕΚ, Μιχάλης Σιμιγδαλάς, υποστήριξε, ότι η Ένωση έχει το υλικό φέτος, απαιτείται όμως χημεία. Εκτίμησε πάντως, ότι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μαζί με τον Παναθηναϊκό, αφού θεωρεί, ότι ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση.

Πώς σας φάνηκε η ενίσχυση της ομάδας;

«Έγιναν αρκετά καλές κινήσεις! Πήραμε αξιόλογους παίκτες. Ακόμα δεν τους έχουμε δει. Δεν έχει βγει μέσα στο γήπεδο η αξία τους. Ο Πινέδα είναι πάρα πολύ καλός. Θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί. Επίσης τα σχέδια του νέου προπονητή θέλουν λίγο χρόνο ακόμα. Πρέπει οπωσδήποτε όμως να ανέβουν οι περσινοί, όπως ο Τσούμπερ και ο Μάνταλος. Ο Αραούχο επίσης. Ο Αργεντινός πρέπει να παίζει τη θέση του σέντερ φορ. Οι επιθετικοί παίζουν μέσα στο σκουτί. Ο Αραούχο φεύγει εκτός κουτιού, δυστυχώς.

Η μεταγραφή του Σιντιμπέ ήταν η απάντηση της ΑΕΚ για Μαρσέλο στον Ολυμπιακό;

«Ο Σιντιμπέ είναι αξιόλογος και τον ξέρουμε. Είναι παίκτης που παίζει. Τον Μαρσέλο θα τον δούμε. Έχει πολύ καιρό να παίξει. Εύχομαι να κάνει. Ο Σιντιμπέ όμως είναι ήδη παίκτης».

Οι μεταγραφές της ΑΕΚ έκλεισαν. Δεν αναμένεται κάποια προσθήκη μέχρι τις 17 που είναι το παραθυράκι των μεταγραφών για τους ελεύθερους. Πιστεύετε, ότι θα χρειαζόταν κάτι ακόμα;

«Καμία ομάδα δεν κλείνει, πάντα χρειάζεται κάτι. Η ΑΕΚ ακόμα χρειάζεται. Η φετινή προσπάθεια του Μελισσανίδη όμως είναι ικανοποιητική. Από εδώ και στο εξής ο προπονητής πρέπει να βοηθήσει την ομάδα με το υλικό που έχουμε και είναι καλό. Φέτος είμαστε καλύτεροι. Για να δούμε κάτι καλό, αυτό είναι μία συνάρτηση προπονητή, δουλειάς, υπακοής και υπομονής. Είναι θέμα προπονητή να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο Παναθηναϊκός πώς σας φαίνεται και ποιά είναι η εκτίμησή σας για το φετινό πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ βελτιωμένος. Αυτό οφείλεται στον προπονητή. Φέτος θα δούμε έναν άλλο Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι καλός. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πάνε για έκπληξη. Τον ΠΑΟΚ δεν το βλέπω πολύ φέτος. Το υλικό των Θεσσαλονικιών δεν ικανοποιεί. Δεν φτάνει μόνο ο προπονητής, χρειάζονται και οι παίκτες και το αντίστροφο. Η ΑΕΚ έχει υλικά, αυτό που της λείπει είναι η χημεία για να κατακτήσει το πρωτάθλημα».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Χουνέρι" Αλμέιδα σε Μάνταλο - Δεν... μασάει, "τιμωρία" και σε δεύτερο top άσο - Ανατροπή με ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags