Facebook Pixel Ολυμπιακός - Βαγγέλης Μαρινάκης: "Τίναξε την μπάνκα" ο Μαρινάκης - Έριξε πάνω από 25 εκατ. σε έναν μήνα - Έρχονται κι άλλοι
| 2022-09-18 12:30:00

"Τίναξε την μπάνκα" ο Μαρινάκης - Έριξε πάνω από 25 εκατ. σε έναν μήνα - Έρχονται κι άλλοι!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τίναξε την μπάνκα" ο Μαρινάκης - Έριξε πάνω από 25 εκατ. σε έναν μήνα - Έρχονται κι άλλοι!

Η σύγκριση με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΠΑΟ και πόσα χρήματα δαπάνησε! Οι Πειραιώτες τον τελευταίο μήνα... άλλαξαν στάτους με τους παίκτες που απέκτησαν και πλέον περιμένουν να δουν αποτελέσματα στο χορτάρι.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε αρκετά χρήματα από τη στιγμή που δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμία διάθεση να πάει... στράφι η φετινή χρονιά και για αυτό τον λόγο έχει δαπανήσει ένα σεβαστό ποσό χρημάτων το τελευταίο διάστημα για να μπορέσει να δώσει ένα ακόμη νταμπλ στην ομάδα του!

Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι είτε με μεταγραφή είτε με δανεισμό είτε από την ελεύθερη αγορά έχει αποκτήσει τους Πέπε Μπιέλ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Φίλιπ Ζινγκερνάγκελ, Ντορόν Λάιτνερ, Άβιλα, Σίμο Βρσάλκο, Μαρσέλο, Ιν - Μπεομ Χουάνγκ, Ούι Τζο Χουάνγκ, Ντε Λα Φουέντε, Ρέτσο, Τζος Μπόουλερ, και Χάμες Ροντρίγκες.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός απέκτησε και τους Σεντρίκ Μπακαμπού από την Μαρσέιγ και Ντιαντιέ Σαμασέκου από τη Χόφενχαϊμ. Όσον αφορά την αγορά των ελεύθερων είναι αρκετά κοντά οι Κασάμι και Ελαμπντελαουί.

Αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις μόνο ως... φθηνές δεν λογίζονται, αν εξαιρέσουμε τους δανεισμούς από τη Νότιγχαμ Φόρεστ! 

Μόνο για τις αγορές παικτών ο Ολυμπιακός δαπάνησε φέτος 16 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά μόνο οι απολαβές των Καμαρά, Μπιέλ, Μαρσέλο και Χάμες, αλλά και οι αγορές των παικτών δείχνουν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ρίξει αυτό το καλοκαίρι στην αγορά τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ!

Εκκρεμούν οι μεταγραφές Κασάμι και Ελαμπντελαουί

Με δεδομένο πως ο Κασάμι έχει πατήσει πλέον τα 30 του αναζητά ένα από τα τελευταία καλά συμβόλαια της καριέρας του οπότε η λογική λέει πως θα αποδεχόταν ένα διετίες με συνολικές αποδοχές κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ! Όσον αφορά τον Ελαμπντελαουί η λογική λέει ότι θα αξιώσει 500 χιλ. ευρώ!

Πακτωλός χρημάτων για Μπιέλ

Η αγορά του Πέπε Μπιέλ κόστισε συνολικά στον Ολυμπιακό 6 εκατ. ευρώ, ενώ υπόγραψετετραετές συμβόλαιο με απολαβές κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Τα 5 εκατ. ευρώ στον Άρη

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αποκτήθηκε έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ από τον Άρη, ενώ και το συμβόλαιό του δεν υπολογίζεται κάτω από το 1 εκατ. ευρώ.

5 εκατ. ευρώ για τρεις ακόμη παίκτες

Από εκεί και πέρα οι αγορές των Ζινγκερνάγκελ, Λάιτνερ και Άβιλα κόστισαν στους ερυθρόλευκους συνολικά 5 εκατ. ευρώ, με τον πρώτο βέβαια ήδη να έχει παραχωρηθεί στην Σταντάρ Λιέγης!

Οι απολαβές του Μαρσέλο

Οι Ερυθρόλευκοι πυροδότησαν τη "βόμβα" με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος υπέγραψε για 1+1 χρόνια. 

Για να τον πείσουν να πιάσει... λιμάνι, χρειάστηκε φυσικά να του προσφέρουν ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο. 

Παρότι ακριβή ποσά για τις απολαβές του δεν έχουν γίνει γνωστά, σύμφωνα με το "Φως των σπορ", υπάρχουν -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες ότι οι αποδοχές του θα φτάνουν στα 2,5 με 3 εκατ. ευρώ ετησίως. 

Το ντιλ με Χάμες Ροντρίγκες

Ο Χάμες έγινε πάικτης  του Ολυμπιακού την Πέμπτη και το σενάριο από το Κατάρ θέλει τους «ερυθρόλευκους» να πληρώνουν 2.000.000 ευρώ και τα άλλα 4.000.000 η Αλ Ραγιάν, ώστε να καλυφθεί το συμβόλαιο του Χάμες. Είναι ένα deal που φαίνεται να… πληγώνει την Αλ Ραγιάν, η οποία όμως στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν με την πλάτη στον τοίχο μιας και ο Χάμες απαιτούσε την μεταγραφή του και αν έμενε στο Κατάρ και δεν θα αγωνιζόταν και η Αλ Ραγιάν θα έπρεπε να πληρώσει όλο το συμβόλαιό του.

Εκτοξεύεται η αξία της ομάδας - Γίνεται ο πιο ακριβός παίκτης της Σούπερ Λιγκ

Η αξία του Χάμες Ροντρίγκες αυτή τη στιγμή είναι στα 13 εκατ. ευρώ και του Ντιαντέ Σαμασέσκου στα 16 εκατ. ευρώ , κάτι που σημαίνει ότι με τον ερχομό του στην Ελλάδα έγινε ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αξία, μιας και ο πρώτος ήταν ο Μασούρας, πάλι του Ολυμπιακού, στα 10 εκατ. ευρώ! Μετά την ανακοίνωση του Χάμες το ποσό εκτοξεύτηκε στα 125 εκατ. ευρώ.  Μόνο οι Μαρσέλο, Βρσάλκο, Χάμες, Μπιέλ και Καμαρά που αποκτήθηκαν φέτος ανέβασαν την αξία της ομάδας κατά 30.50 εκατ. ευρώ! Όσο δηλαδή αξίζει... ολόκληρος ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει ρόστερ που αξίζει 36 εκατ. ευρώ! Παραπάνω σίγουρα από τον Άρη που αξίζει 26.38 εκατ. ευρώ! Από εκεί και πέρα η αξία των Μπακαμπού και Σαμασέκου αξίζει αθροιστικά 24 εκατ. ευρώ. Όσο σχεδόν ο Άρης δηλαδή. Και όλα αυτά ενώ σχεδόν... θα έχει την υπερδιπλάσια αξία από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκκαθάριση στο Λιμάνι, φεύγουν τώρα 8 παίκτες - Top ονόματα στη λίστα - Έκλεισε παικταράς για Γενάρη

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags