Facebook Pixel Χάμες Ροντρίγκες - Ολυμπιακός: Υπέρβαση Μαρινάκη με Χάμες - Ο Μαρσέλο τον… έψησε για Ελλάδα - Αλλάζουν όλα για Φορτούνη!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-14 15:02:00

Υπέρβαση Μαρινάκη με Χάμες - Ο Μαρσέλο τον… έψησε για Ελλάδα - Αλλάζουν όλα για Φορτούνη!

Του Ηλία Λιβάνιου
Υπέρβαση Μαρινάκη με Χάμες - Ο Μαρσέλο τον… έψησε για Ελλάδα - Αλλάζουν όλα για Φορτούνη!

Η μεταγραφή που χάλασε, ο τραυματισμός και η σοκαριστική στιγμή. Στο Λιμάνι μετά τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ έφεραν στο ελληνικό πρωτάθλημα άλλον έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος έχει κάνει μυθικές μεταγραφές τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί είχε φύγει από την Ευρώπη και οι πρώτες πληροφορίες για το συμβόλαιό του.
 

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Χάμες Ροντρίγκες για να ολοκληρώσει τη μεγάλη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή θα είναι η δεύτερη τεράστια υπέρβαση των Πειραιωτών και του Βαγγέλη Μαρινάκη, μιας και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει κοστίσει εκατομμύρια σε ομάδες και ήταν βασικός σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, μεταξύ άλλων!

Χαμένος ο Κώστας Φορτούνης και όχι μόνο

Ο Κορμπεράν επιλέγει κατά βάση να παίζει με 4-2-3-1, κάτι που σημαίνει ότι εάν έρθει ο Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό, αυτομάτως θα καθιερωθεί και στην βασική ενδεκάδα της ομάδας στη θέση 10! Σε μια θέση που χρησιμοποιούνται μέχρι στιγμής κατά βάση οι Βαλμπουενά και Μπιέλ, ωστόσο ο Κολομβιανός πλέον βρίσκεται στα 31 και πολύ δύσκολα θα δεχθεί να πάρει θέση στα άκρα της επίθεσης, έστω και εάν έχει παίξει εκεί στο παρελθόν! Κάτι που σημαίνει ότι ο Φορτούνης που μετρούσε αντίστροφα θα δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο για να βρει χρόνο στην ενδεκάδα, ενώ θα πρέπει και ο Ματιέ Βαλμπουενά να δει τον χρόνο του αισθητά. Από εκεί και πέρα ο συνωστισμός αναγκαστικά θα πρέπει να καθιερώσει και τον Μπιέλ κατά βάση στα άκρα, παρότι ως δεκάρι αποδίδει αρκετά καλύτερα! Εκτός βέβαια εάν ο Κορμπεράν μπει σε σκέψεις... αλλαγής σχηματισμού για να χωρέσει όλους τους παίκτες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι!

Η συνύπαρξη με Μπερνάρ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάμες Ροντρίγκες γνωρίζει αρκετά καλά και τον Μπερνάρ με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Έβερτον την αγωνιστική περίοδο 2020-21! Μάλιστα την 1η Ιανουαρίου του 2021 στην εντός έδρας ήττα από την Γουέστ Χαμ ο Χάμες είχε μπει στη θέση του Μπερνάρ στο 64΄, ενώ γενικά δεν έπαιζαν μαζί στην ενδεκάδα. Για την ιστορία εκείνη τη χρονιά ο Χάμες είχε 6 γκολ και 9 ασίστ σε 26 αγώνες, που αγωνίστηκε κατά βάση ως δεξί εξτρέμ, ενώ ο Μπαρνάρ είχε 18 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ!

Θα γίνει ο πιο ακριβός παίκτης του πρωταθλήματος

Η αξία του Χάμες Ροντρίγκες αυτή τη στιγμή είναι στα 13 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι εάν έρθει στην Ελλάδα θα γίνει ο παίκτης με τη μεγαλύτερη αξία, μιας και ο πρώτος αυτή τη στιγμή είναι ο Μασούρας, πάλι του Ολυμπιακού, στα 10 εκατ. ευρώ!

Τα οικονομικά μεγέθη της συμφωνίας

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Ολυμπιακός και Αλ Ραγιάν συζητούν για δανεισμό του πάλαι ποτέ παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου, με το σενάριο από το Κατάρ να θέλει τους Πειραιώτες να πληρώνουν 2.000.000 ευρώ και τα άλλα 4.000.000 η καταριανή ομάδα, ώστε να καλυφθεί το συμβόλαιο του Χάμες! Πρόκειται προφανώς και για μεγάλη επιβεβαίωση του Sportdog.gr και του ρεπορτάζ του Ευάγγελου Μίχου, ο οποίος σας έχει ενημερώσει για τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης από την περασμένη Παρασκευή.

Αυτός τον φέρνει στον Ολυμπιακό - Έπιασε τόπο το ψηστήρι

Ο Μαρσέλο είναι απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που έχει δει έως τώρα στον Ολυμπιακό, μιας και οι πρωταθλητές Ελλάδος βρίσκονται σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο υποδομών και οργάνωσης. Εξάλλου, ο Βραζιλιάνος σταρ τρελάθηκε και με τον κόσμο των ερυθρολεύκων! Υπενθυμίζεται πως βρέθηκαν περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι όταν έκανε την παρουσίασή του ο Ολυμπιακός.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο Χάμες έχει ήδη πάρει πληροφορίες από τον πολύ καλό του φίλο Μαρσέλο για το εάν πρέπει να έρθει στον Ολυμπιακό και για το τι συνθήκες θα συναντήσει στην Ελλάδα. Εξάλλου, οι δυό τους είχαν άριστες σχέσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης, οπότε δεν αποκλείεται να έχει πιάσει... τόπο το ψηστήρι του Μαρσέλο!

Τι έχει κάνει το τελευταίο διάστημα

Η ομάδα από το Κατάρ τον είχε αποκτήσει από την Έβερτον, στην οποία είχε πάει ως ελεύθερος. Μάλιστα, είχαν δώσει και 8 εκατομμύρια στα Ζαχαρωτά, για έναν παίκτη που έχει κοστίσει συνολικά σε πωλήσεις 148 εκατ. ευρώ, μιας και η Ρεάλ το 2014 έδινε στην Μονακό 75 εκατ. ευρώ για να τον κάνει κάτοικο Μαδρίτης.

Η αλήθεια όμως είναι ότι η καριέρα του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, μιας και το 2015 κόστιζε 80 εκατ. ευρώ και το 2018 50 εκατ. ευρώ ενώ πλέον έχει αξία τα 13 εκατ. ευρώ...Με την ομάδα του Κατάρ μέσα σε ένα χρόνο έχει βάλει 5 γκολ και έχει δώσει 7 ασίστ σε ένα σύνολο 15 αγώνων, ωστόσο προσπαθούσε από τον περασμένο Απρίλιο να αποδεσμευτεί και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Ο 31χρονος πλέον Χάμες έχει συμβόλαιο μέχρι το 2024, ωστόσο... πιέζει τις καταστάσεις για να επιστρέψει στην Ευρώπη με το κασέ του να έχει πέσει αισθητά.

Τον Γενάρη είχε σώσει τον Κουλιμπαλί

Σοκαριστική ήταν η στιγμή στο παιχνίδι της Αλ Ραγιάν κόντρα στην Αλ Γουάκρα για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Κατάρ τον περασμένο Γενάρη, με τον Ουσμάν Κουλιμπαλί να πέφτει στο έδαφος με σπασμούς μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό αμέσως από συμπαίκτες και αντιπάλους, με το ιατρικό επιτελείο να σπεύδει στο σημείο για να κάνει το καθήκον του, ωστόσο ήταν η συνεισφορά του Χάμες Ροντρίγκες εκείνη που έσωσε τη ζωή του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και του Πλατανιά.

Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης των Πόρτο, Μονακό, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Έβερτον, προσάρμοσε το κεφάλι του Κουλιμπαλί και αυτό επέτρεψε στο σώμα του να οξυγονώνεται μέχρι να διασχίσουν την απόσταση οι γιατροί.

Θυμηθείτε και τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Σιώρης για τον Χάμες Ροντρίγκες στο sportdog.gr και τον Γιώργο Κτενά!

Αναλυτικά: 

"Δεν ήθελε να πάει στη Βραζιλία πρόσφατα, που η Μποταφόγκο είχε συμφωνήσει με 5,6 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από την Αλ Ραγιάν. Και η Πόρτο είχε ακουστεί ως ομάδα που είχε δείξει ενδιαφέρον, όπως και η Αλ Νασρ τής Σαουδικής Αραβίας - Πρωτάθλημα που υπάρχουν πλέον πολλά λεφτά. Η Αλ Ραγιάν δε θα ήταν αρνητική στο να τον πουλήσει, αλλά δεν ήθελε να φύγει ο παίκτης για την Μποταφόγκο με την οποία υπήρχε συμφωνία", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Πώς ήταν η καριέρα του, Δημήτρη, την περασμένη σεζόν στην Αλ Ραγιάν;

"Πήγε χάλια, δεν έκανε τίποτα, η ομάδα του βέβαια ήταν βαριά άρρωστη και τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος".

Άρα δεν είναι σε καλή κατάσταση;

"Έχει να παίξει ποδόσφαιρο πέντε μήνες, γιατί δηλώνει τραυματίας. Στα φιλικά τώρα έπαιξε, αλλά πάλι στα επίσημα δεν παίζει. Προφανώς έχει κάποιο σχέδιο για να αποχωρήσει ίσως. Άλλωστε είχε γίνει και ένα επεισόδιο με διαιτητή την περασμένη αγωνιστική περίοδο, που δείχνει αν μη τι άλλο έναν εκνευρισμό που είχε".

Θεωρείς ότι μπορεί να μείνει ελεύθερος;

"Θεωρώ ότι θέλουν να τον ξεφορτωθούν, αλλά τελείως ελεύθερο είναι δύσκολο. Τον Ιούνιο είχε δεχτεί να αποχωρήσει αλλά τελικά δεν είχε προχωρήσει η πώλησή του γιατί δεν ήθελε να πάει στη Βραζιλία".

Προφανώς στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

"Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι μετά από τόσους μήνες που έχει να παίξει σε επίσημα ματς, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα έχει πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά δεν θεωρώ πιθανό να έρθει στην Ελλάδα, έχει τεράστιο συμβόλαιο".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γύρισε οκτώ χρόνια πίσω ο Πασχαλάκης, τεράστια έκπληξη με Νίνη - "Κατρακύλα" για Μήτρογλου!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags