Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αν δεν είχαμε πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός θα ήταν ήδη ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-19 14:12:00

Αν δεν είχαμε πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός θα ήταν ήδη ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα!

Του Χρήστου Δημόπουλου
Αν δεν είχαμε πλέι-οφ ο Παναθηναϊκός θα ήταν ήδη ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα!

Χωρίς να έχει κάποιο εξωφρενικά καλύτερο πρόγραμμα από τους βασικούς του αντιπάλους, ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να αποσπαστεί ήδη αρκετά στην κορυφή του πρωταθλήματος. Κι όλα αυτά, ενώ ακόμα η ομάδα δεν έχει πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής της.

Φτάσαμε αισίως στην 5η αγωνιστική και την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο απόλυτα κερδισμένος σε αυτή την εκκίνηση.

Χωρίς να έχει κάποιο εξωφρενικά καλύτερο πρόγραμμα από τους βασικούς του αντιπάλους, το Τριφύλλι βρίσκεται ήδη στο +7 από τον έκτο Ολυμπιακό, στο +6 από την τέταρτη ΑΕΚ και στο +4 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Αυτό με το πρόγραμμα είναι σημαντικό, γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός είχε την πιο εύκολη δουλειά έως τώρα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σε αυτές τις 5 αγωνιστικές Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ έχουν παίξει από ένα ντέρμπι. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ με τον Άρη, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μεταξύ τους. Από εκεί και πέρα οι Πράσινοι έχουν αντιμετωπίσει Ιωνικό (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Λεβαδειακό (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), η Ένωση Λαμία (εκτός), Βόλο (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), οι Ερυθρόλευκοι ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός), Ιωνικό (εντός), Βόλο (εντός), ενώ ο ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί με Παναιτωλικό (εντός), Ατρόμητο (εντός), Λαμία (εντός) και ΟΦΗ (εκτός). Επομένως, το Τριφύλλι δεν βρίσκεται στην κορυφή λόγω προγράμματος.

Είναι προφανές ότι η φετινή σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμα. Και έχει τόσο δρόμο, καθώς υπάρχουν πάντα μπροστά τα πλέι-οφ. Όλες οι διαφορές εκεί, ακόμα και 6-7 βαθμών, μπορούν να ανατραπούν. Τόσα ντέρμπι θα γίνουν άλλωστε. Αν τα πλέι-οφ δεν υπήρχαν, όμως, τότε ναι ο Παναθηναϊκός θα ήταν μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα φέτος. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει αποσπαστεί από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου, γιατί πολύ απλά έχει κάτι που κανένας δεν απολαμβάνει. Ίδιο προπονητή, ομοιογένεια και κοινές ποδοσφαιρικές αρχές με πέρσι. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ακόμα ψάχνονται. Και ειδικά οι Πειραιώτες, μάλιστα, θα ψάχνονται για πολύ ακόμα όταν θα έχουν φτάσει 19 Σεπτέμβρη, να έχουν αλλάξει κιόλας δύο προπονητές.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ίσως κριθεί από Χριστούγεννα το πρωτάθλημα - Κρυφός άσος για Γιοβάνοβιτς ο Αϊτόρ - Ντεφορμέ Πέρεθ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags