Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Αυτόν θα φέρει ο Μπλαν στον Ολυμπιακό - Μυστήριος και με τρέλα ο Σαμπάολι" - Δυνατά για Μίτσελ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-19 14:38:00

"Αυτόν θα φέρει ο Μπλαν στον Ολυμπιακό - Μυστήριος και με τρέλα ο Σαμπάολι" - Δυνατά για Μίτσελ!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Αυτόν θα φέρει ο Μπλαν στον Ολυμπιακό - Μυστήριος και με τρέλα ο Σαμπάολι" - Δυνατά για Μίτσελ!

Ο προπονητής του Καβάνι, ο εκκεντρικός και η μεγάλη επιστροφή! Στο Λιμάνι... τρέχουν για να κλείσουν τον διάδοχο του Κάρλος Κορμπεράν και ήδη στη λίστα τους εξετάζονται πολύ δυνατά ονόματα. Ποια ταμ χαρακτηριστικά τους και οι τελευταίες πληροφορίες για την επόμενη μέρα.
 

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και το Sportdog, σας παρουσιάζει το προφίλ των υποψηφίων για να αντικαταστήσουν τον Κορμπεράν ανά... χώρα.

Οι Πειραιώτες αναζητούν ένα μεγάλο όνομα για τον πάγκο και τις τελευταίες ώρες «παίζουν» πολύ δυνατά οι περιπτώσεις των Λοράν Μπλαν (Ιταλός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως θα υπογράψει 2+1) και Χόρχε Σαμπάολι, ενώ υπάρχει και η πληροφορία πως στο Λιμάνι ψάχνουν κόουτς και από την Ιβηρική Χερσόνησο, με το όνομα του Μίτσελ να έχει επιστρέψει!

Λοράν Μπλαν

Μακράν το πιο μεγάλο όνομα απ' όσα ακούγονται για τους Ερυθρόλευκους. Μιλάμε, άλλωστε, για έναν προπονητή που την τελευταία φορά που δούλεψε στο Κατάρ, απολάμβανε ετήσιες απολαβές 4 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, έχει καθίσει στους πάγκους των Μπορντό, Εθνικής Γαλλίας και φυσικά της ζάμπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό που παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον, είναι ότι τελευταία του δουλειά ήταν η Αλ Ραγιάν, εκεί δηλαδή όπου αγωνιζόταν μέχρι πρότινος και ο Κολομβιανός σταρ πλέον του Ολυμπιακού, Χάμες Ροντρίγκες. Στην καριέρα του στους πάγκους έχει κατακτήσει στη Γαλλία 4 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ και 5 Σούπερ καπ.

"Θα φέρει μαζί του για βοηθό τον Κασέ"

«Η αλήθεια είναι ότι έχει χαθεί μετά την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι έχει βαρεθεί και αναζητά μια μεγάλη πρόκληση. Σαν προπονητής δεν το συζητάμε είναι αξιόλογος, έχει κάνει δουλειά σε όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει και ψάχνει κάτι καλό, που δύσκολα μπορεί να είναι ο Ολυμπιακός. Θα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση αν έρθει στην Ελλάδα. Ο Μπλαν για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν, είναι αυτός που άρχισε να χτίζει τη μεγάλη Παρί με Ιμπραΐμοβιτς, Βεράτι, Λαβέτσι, Καβάνι. Το καλύτερό της ποδόσφαιρο η Παρί το έπαιξε μαζί του. Μιλάμε για μεγάλη προσωπικότητα. Στο υποθετικό σενάριο που ερχόταν ο Μπλαν στην Ελλάδα, θα έπαιρνε μαζί του τον Κασέ, δεξί του χέρι επί χρόνια και προπονητής με πολύ καλή παρουσία σε Μπορντό και Μονπελιέ».

Χόρχε Σαμπάολι

Ο 62χρονος εκρηκτικός προπονητής αναζητά τη νέα πρόκληση στην καριέρα του, μετά το τέλος της συνεργασίας με τη Μαρσέιγ από τον Ιούλιο του 2022. Συμπεριλαμβανομένης και της γαλλικής ομάδας, ο Σαμπάολι έχει καθίσει στον πάγκο 15(!) διαφορετικών ομάδων. Η μεγαλύτερη στιγμή για τον ίδιο ήταν η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας στην Εθνική Αργεντινή τον Ιούνιο του 2017, μη καταφέρνοντας ωστόσο να πετύχει το παραμικρό με τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του. Οι τίτλοι που έχει κερδίσει είναι όλοι στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα Κόπα Αμέρικα, 3 πρωταθλήματα Χιλής και ένα Κόπα Σουνταμερικάνα.

"Κουβαλάει τρέλα ο Σαμπάολι - Γι' αυτό έφυγε από την Μαρσέιγ"

«Σε σχέση με τον Μπλαν, είναι πιο εφικτό να έρθει ο Σαμπάολι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Κουβαλάει μπόλικη τρέλα. Από την Μαρσέιγ έφυγε γιατί ήθελε διάκριση στο Champions League και μεταγραφές που θα το εγγυούνταν αυτό. Υποστήριξε ότι δεν έλαβε αυτές τις εγγυήσεις και αποχώρησε, από μια ομάδα με την οποία είχε φοβερό δέσιμο. Ειδικά με τον κόσμο. Βέβαια, στον Τούντορ που ανέλαβε μετά του πήραν παίκτες, μεταξύ των οποίων και τον Αλέξις Σάντσες. Δεν ξέρω αν κορόιδεψαν τον Χιλιανό. Γενικά, ο Σαμπάολι δεν έχει μεγάλες σε χρόνο παρουσία σε ομάδες. Μπορεί να πίστεψε ότι έχοντας πάρει πέρσι με την Μαρσέιγ τη δεύτερη θέση πίσω από την Παρί στη Γαλλία, δεν θα μπορούσε να πετύχει κάτι μεγαλύτερο εκεί. Προπονητής εκκεντρικός, μυστήριος, αλλάζει συχνά συστήματα και ζητά από τους ποδοσφαιριστές του παιχνίδι απόλυτης κατοχής και όχι αντεπιθέσεων».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι επόμενοι που φεύγουν μετά τον Κορμπεράν - Σπάει συμβόλαια ο Μαρινάκης - "Ζόρια" για Έλληνα άσο!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags