Facebook Pixel Ολυμπιακός: Από την... σφαλιάρα της Παρί στο έπος με Μάντσεστερ - Το θέμα του Μίτσελ στα ντέρμπι και ο... Πλατανιάς
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-20 18:23:00

Από την... σφαλιάρα της Παρί στο έπος με Μάντσεστερ - Το θέμα Μίτσελ στα ντέρμπι και ο... Πλατανιάς

Του Μιχάλη Σοφιανού
Από την... σφαλιάρα της Παρί στο έπος με Μάντσεστερ - Το θέμα Μίτσελ στα ντέρμπι και ο... Πλατανιάς

Η πρώτη θητεία του Ισπανού τεχνικού στους Ερυθρόλευκους πέρασε από όλες τα... στάδια, με τα αποτελέσματά του στην Ευρώπη να μνημονεύονται ακόμα από τους οπαδούς της ομάδας, όπως άλλωστε και το κακό πρόσωπο που έδειχναν οι Πειραιώτες στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός: Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικές ώρες ο Μίτσελ πρόκειται να είναι ο… εκλεκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη για διάδοχος του Κάρλος Κορμπεράν με τον Ισπανό τεχνικό να επιστρέφει στην χώρα μας και τους Πειραιώτες μετά τον Ιανουάριο του 2015 όταν και είχε αποχωρήσει από το Λιμάνι. Ο έμπειρος τεχνικός στην πρώτη του θητεία είχε καταφέρει να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται τις ευρωπαϊκές βραδιές των Ερυθρόλευκων στο Champions League και τις μεγάλες νίκες, με πιο ενδεικτικό το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτό βέβαια που ελάχιστοι θυμούνται είναι πως το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μίτσελ με τους πρωταθλητές ήταν με ήττες και αποκλεισμό, μιας και στην φάση των 32 του Europa League την σεζόν 2012-13 οι Πειραιώτες είχαν κληρωθεί με την Λεβάντε, με τους Ισπανούς να κερδίζουν με 0-1 στο Καραϊσκάκης και να νικούν και στον επαναληπτικό με 3-0.

Για να φτάσουμε φυσικά στις πολύ μεγάλες νίκες των πρωταθλητών στην Ευρώπη υπήρχαν και πολύ άσχημα βράδια, που μαζί με τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στην Ελλάδα λίγο έλειψε να στοιχήσει την θέση του Μίτσελ. Την σεζόν 2013-14 ο Ολυμπιακός θα κερδίσει με 0-1 την Καλλονή στο ΟΑΚΑ, όμως η εικόνα του θα είναι πολύ μέτρια και  θα αρχίσουν οι πρώτες αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Λίγες μέρες μετά οι Πειραιώτες θα παίξουν με την Παρί, στο Καραϊσκάκης και παρά το ονειρικό πρώτο μέρος θα διασυρθούν με 1-4, με πολλούς να καταλογίζουν στον Ισπανό φόβο, ενώ στη συνέχεια θα έρθει νέα γκέλα για τη Super League μιας και οι πρωταθλητές θα μείνουν στο 0-0 με τον Παναιτωλικό, στο Αγρίνιο, με τον έμπειρο τεχνικό να είναι ένα βήμα πριν την απόλυση.

Κάπου εκεί οι Πειραιώτες θα αλλάξουν… τσιπάκι και ο Μίτσελ θα είναι αυτός που φέρει το διπλό, στη δεύτερη αγωνιστική του Champions League, απέναντι στην Άντερλεχτ με 0-3 σε ένα απίστευτο βράδυ για τον Κώστα Μήτρογλου που είχε σημειώσει χατ τρικ. Μάλιστα επί ημερών του Ισπανού τεχνικού ο Ολυμπιακός θα πετύχει τεράστιες νίκες στο Καραϊσκάκης, που θα το κάνει… φρούριο, αφού εκτός από την Παρί δεν θα χάσει από καμία άλλη ομάδα ενώ θα κερδίσει τις Μπενφίκα (1-0), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0), Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2), Γιουβέντους (1-0) και Μάλμε (4-2).

Και βέβαια μπορεί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ο Μίτσελ να είχε φοβερά ποσοστά, όμως δεν ήταν λίγοι αυτοί που του καταλόγιζαν ότι δεν μπορεί να πάρει αποτελέσματα στα ντέρμπι και όχι άδικα. Επί ημερών του αντιμετώπισε 4 φορές τον Παναθηναϊκό ως τεχνικός του Ολυμπιακού και μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα απέναντι στους Πράσινους με γκολ 3 υπέρ και 4 κατά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν αυτός στον πάγκο στο 0-3 για το Τριφύλλι το 2014. Κόντρα στον ΠΑΟΚ έχει βρεθεί 6 φορές, με απολογισμό 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες με συντελεστή τερμάτων 8 υπέρ και 6 κατά, ενώ στο πρώτο ντέρμπι που ήταν στον πάγκο ο Ισπανός είχε κερδίσει την ΑΕΚ με 3-0. Μάλιστα συνολικά ο Μίτσελ θα βρεθεί 11 φορές προπονητής των Ερυθρόλευκων σε ντέρμπι με οποιαδήποτε ομάδα, έχοντας 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, με συντελεστή τερμάτων 14 υπέρ και 10 κατά.

Η… χαριστική βολή για τον Μίτσελ στην πρώτη του θητεία στους Πειραιώτες ήρθε στις 6 Ιανουαρίου 2015, όταν μπορεί ο Ολυμπιακός να κέρδισε με 2-1 τον Πλατανιά, για την 17η στροφή της Super League, όμως η προβληματική εικόνα των Ερυθρόλευκων εκείνη τη χρονιά θα κάνει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει την απόφαση να τον απολύσει, αφήνοντας της ομάδα στην 2η θέση του πρωταθλήματος, 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μετά από 16 αγώνες και με απολογισμό 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, με τους Ερυθρόλευκους πάντως να κατακτούν τον τίτλο έχοντας μάλιστα 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags