Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μίτσελ: Δεν χαμπαριάζει από βεντέτες ο Μίτσελ! Μεταγραφή 15 εκατ. - "Αδικία" σε Φορτούνη, φήμες για Βίκτορ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-20 16:37:00

Δεν χαμπαριάζει από βεντέτες ο Μίτσελ! Μεταγραφή 15 εκατ. - "Αδικία" σε Φορτούνη, φήμες για Βίκτορ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Δεν χαμπαριάζει από βεντέτες ο Μίτσελ! Μεταγραφή 15 εκατ. - "Αδικία" σε Φορτούνη, φήμες για Βίκτορ

Πώς τον έσωσε ο Μήτρογλου, ο τερματοφύλακας και το σύστημα του. Το Sportdog σκιαγραφεί κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία γύρω από τον Ισπανό τεχνικό που φλερτάρει με την επιστροφή στον Ολυμπιακό.

Η απόλυση Κορμπεράν έβαλε τον Ολυμπιακό ξανά σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή. H διάδοχη κατάσταση στον ερυθρόλευκο πάγκο θα είναι μία προσωπικότητα γνωστή στον κόσμο της ομάδας του Πειραιά και μάλιστα πολύ αγαπητή. Συγκεκριμένα ο Μίτσελ αναμένεται να γίνει ο τρίτος κατά σερί φετινός προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο Ισπανός θα επιστρέψει στο λιμάνι μετά από 7 χρόνια και θα υπογράψει διετές συμβόλαιο. Στον Ολυμπιακό είχε έρθει τον Φλεβάρη του 2013, μία χρονιά που η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε με Ζαρντίμ στον πάγκο. Ωστόσο ο Πορτογάλος, αν και εμφάνισε ένα αποτελεσματικό σύνολο, απολύθηκε επειδή δεν έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο και παρά το γεγονός, ότι είχε την ομάδα πρώτη μέχρι τον Ιανουάριο. Ο Αντώνης Νικοπολίδης κοούτσαρε για τέσσερα παιχνίδια (τρεις νίκες, μία ήττα) και στις 4 Φεβρουαρίου ανέλαβε ο Μίτσελ.

Τον Ολυμπιακό προπόνησε σε 90 παιχνίδια, με απολογισμό 64 νίκες, 11 ισοπαλίες και 15 ήττες και και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2012-2013, 2013-2014) και ένα Κύπελλο Ελλάδας (2012-2013).

Οι βεντέτες και η κόντρα με Αφελάι

Όσοι τον έζησαν ρεπορταζιακά υποστηρίζουν, ότι πρόκειται για έναν τεχνικό που έχει ιδέες. Είναι πολύ δυνατή προσωπικότητα που μπορεί να επιβάλλει τον... νόμο του στα αποδυτήρια απέναντι σε προσωπικότητες όπως ο Μαρσέλο, ο Χάμες, ο Βαλμπουενά, ο Χουάνγκ και ο Ελ Αραμπί. Μπορεί δηλαδή να διαχειριστεί βεντέτες, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος. Το όνομά του είναι πάνω απ΄όλους. Δεν χαμπαριάζει.

Γνωστή άλλωστε ήταν η κόντρα με Αφελάι. Αν θυμάστε, τον Δεκέμβριο του 2014, είχε μιλήσει στην πατρίδα του για τον Ολλανδό, τονίζοντας ότι ο θα έχει πρόβλημα σε οποιαδήποτε ομάδα, αν δεν αλλάξει νοοτροπία. Ο Μίτσελ δεν έχει πρόβλημα να συγκρουστεί.

Επίσης είναι ένας κόουτς που ξέρει να φτιάχνει την ομάδα του ψυχολογικά! Μπορεί δηλαδή να κάνει τους παίκτες του... Ράμπο στο γήπεδο, να γυαλίζει το μάτι τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Με απλά λόγια έχει τη δυνατότητα να εμπνέει.

Ο Μίτσελ είναι άνθρωπος της προπόνησης. Στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2013, έφτασε να κάνει ακόμα και τρεις προπονήσεις τη μέρα. Μπορεί να έβγαζε τους παίκτες έξω ακόμα και το μεσημέρι στις 12:00. Το θέμα όμως είναι ότι έρχεται σε μία ομάδα που δεν έχει κάνει τρομερή προετοιμασία. Πηγές αναφέρουν, ότι το λάθος που έχει γίνει στους Πειραιώτες είναι, ότι μεταφέρεται το Ζέεφελντ στο Ρέντη. Δεν είναι όμως δυνατόν να εφαρμόζεται το ίδιο πρόγραμμα προπονήσεων, καθώς είναι εξαιρετικά εξαντλητικό λόγω καιρικών συνθηκών, σε σημείο να ακυρώνονται απογευματινές προπονήσεις... Το κουφό της φετινής προετοιμασίας ήταν αναμφισβήτατα τα φιλικά. Η ομάδα είχε μέρα παρά μέρα παιχνίδι και έφτασε να παίξει 6 ματς σε διάστημα 10 ημερών.

Η σχέση με Βίκτορ

Βέβαια αυτό που έχει γνωστό από εκείνη την εποχή, ήταν το γεγονός, ότι τις προπονήσεις τις έκανε ο συνεργάτης του, ο Βίκτορ με τον οποίο ήρθε σε κόντρα. Ο Βίκτορ τον συμβούλευε, εκείνος έκανε αυτό που ήθελε, δεν έβγαινε και στη συνέχεια ο συνεργάτης του τού υπενθύμιζε το λάθος. Οι κακές γλώσσες λένε, ότι ο Μίτσελ τον «τελείωσε», όταν άρχισε να συνειδητοποιεί πως ο βοηθός του ανέβαινε σε απήχηση και έβγαινε προς τα έξω ότι αυτός στην ουσία ασκούσε την ομάδα. Τσακώθηκε και έφερε στη συνέχεια τον Ράφα Αλκόρτα. Βέβαια, όταν ο Βίκτορ ανέλαβε τον Ιούνιο του 2016, μετά την αιφνίδια παραίτηση του Μάρκο Σίλβα, δεν έπιασε καθόλου. Άντεξε μόλις δύο παιχνίδια και αποχώρησε τον Αύγουστο μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Champions League από τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Το χατ-τρικ του Μήτρογλου τον κράτησε στον πάγκο

Τη δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ δεν ξεκίνησε καλά. Κομβικό παιχνίδι για την παραμονή του στον ερυθρόλευκο πάγκο ήταν το ματς με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες για τους ομίλους του Champions League. Εκείνη την εποχή υπήρχε η βεβαιότητα, ότι θα έφευγε και ακουγόταν έντονα το όνομα του Φέλιξ Μάγκατ, για να αναλάβει τον πάγκο. Ωστόσο το διπλό με 3-0 με χατ τρικ του Μήτρογλου και τον Ρομπέρτο να κατεβάζει ρολά κράτησε τον Ισπανό στον ερυθρόλευκο πάγκο. Μετά από εκείνη την αναμέτρηση στάθηκε στα πόδια του και στο τέλος της χρονιάς κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του Μίτσελ είναι ότι έχει καλό μάτι στην επιλογή ποδοσφαιριστών. Ο Ισπανός ήταν αυτός που επέμενε για την απόκτηση του Ρομπέρτο και του Κάμπελ. Επίσης είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Κώστα Μήτρογλου, όταν οι προκάτοχοί του τον σνόμπαραν. Επί εποχής Μίτσελ ο Έλληνας επιθετικός πήρε μεταγραφή στη Φούλαμ έναντι 15 εκατ.Ευρώ. Ο Μίτσελο δεν δίσταζε να συγκρουστεί με τη διοίκηση σε ορισμένες περιπτώσεις. Ειδικά αν ήθελαν να του επιβάλλουν κάποιους παίκτες.

Το παράπονο του Φορτούνη

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος το 2015 είχε εκφράσει τα παράπονά του για την αντιμετώπιση που είχε από τον Ισπανό τεχνικό. «Κατά κάποιο τρόπο με αδίκησε ο Μίτσελ. Ήρθα στον Ολυμπιακό και με άφησε εκτός λίστας Champions League. Στις αρχές έμπαινα στα παιχνίδια Κυπέλλου και προσπαθούσα να δίνω το 100%, αλλά μετά πάλι δεν με έβαζε και με άφηνε εκτός αποστολής. Η κατάσταση αυτή άλλαξε με τον Περέιρα, γιατί μου έδωσε πολλές ευκαιρίες και πιστεύω πως έκανα έναν πολύ καλό δεύτερο γύρο», είχε δηλώσει στον «Γαύρο» δέκα μήνες μετά την απόλυση του Ισπανού.

Μία ακόμα ιστορία που συνοδεύει τον Μίτσελ είναι η αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου για την Τράμπζονσπορ, τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο Έλληνας αμυντικός που πλέον έχει ρόλο γενικού αρχηγού στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια είχε συνειδητοποιήσει πως δεν θα είχε χρόνο συμμετοχής με την έλευση του Μποτία και έτσι έφυγε στην Τουρκία.

Όσον αφορά τα συστήματα και τις τακτικές, ο Μίτσελ είχε χρησιμοποιήσει σχεδόν όλους τους σχεδιασμούς. Με τον Σαβιόλα στην ομάδα, έπαιξε και σε διάταξη 4-4-2 και σε 4-3-3 και το εναλλακτικό 4-2-3-1 αλλά και το 4-5-1 με Γιουβέντους. Μόνο με τριάδα στα στόπερ δεν εφάρμοσε ποτέ. Την περίοδο που ο Ολυμπιακός έπαιξε φιλικά στις ΗΠΑ είχε στο μυαλό του να παίξει με 3-5-2, αλλά δεν το έκανε ποτέ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γι’ αυτό έφερε Μίτσελ ο Μαρινάκης - Ποιους έκοψε, "όχι" από Μαρθελίνο - Τον... ήθελαν Μαρσέλο-Χάμες

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags