Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Αυτό είναι το πρόβλημα του Ολιβέιρα - Το μεγάλο... όπλο ΠΑΟΚ και Σαββίδη - Το καλοκαίρι η νέα Τουμπα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-22 17:35:00

"Αυτό είναι το πρόβλημα Ολιβέιρα - Το μεγάλο... όπλο ΠΑΟΚ και Σαββίδη - Το καλοκαίρι η νέα Τουμπα"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτό είναι το πρόβλημα Ολιβέιρα - Το μεγάλο... όπλο ΠΑΟΚ και Σαββίδη - Το καλοκαίρι η νέα Τουμπα"

Ποια μεταγραφή λείπει, η στήριξη στους Έλληνες και οι γηπεδικές εξελίξεις. Ο Δικέφαλος μπορεί το φετινό καλοκαίρι να έφερε έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα στη Θεσσαλονίκη, ομώς υπάρχουν άλλα μεγάλα κενά στο ρόστερ. Ποιους χρειάζεται ο Λουτσέσκου και τι συμβαίνει στην επίθεση.
 

ΠΑΟΚ: Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα θέματα έχει το ρεπορτάζ τού Δικέφαλου αυτό το διάστημα, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και εξωαγωνιστικά/γηπεδικά, με το sportdog να επικοινωνεί με τον Θοδωρή Χαστά, πολύ καλός συνάδελφο από τη Θεσσαλονίκη που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ του Δικέφαλου.

Τι λέει για τον Κοτάρσκι και τη νεανική σύνθεση της άμυνας, πώς σχολιάζει την κατάσταση στα χαφ και πώς στην επιθετική γραμμή; Ακόμα, πώς χαρακτηρίζει τον Ραζβάν Λουτσέσκου στη μάχη για διάκριση που θα δώσει φέτος ο σύλλογος και τι σημειώνει για τις εξελίξεις στην Νέα Τούμπα;

Οι απαντήσεις στη συνέντευξη που ακολουθεί.

"Στο απροχώρητο με Κοτάρσκι ο Μπότο - Εκεί υστερεί ο Πασχαλάκης -  Δεν παίζει ρόλο η ηλικία"

"Ο Κοτάρσκι με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του δείχνει τον λόγο για τον οποίο επέμενε πολύ ο Μπότο, τον περίμενε, να πάει από τη μία ομάδα στην άλλη, να τον πάρει σε πιο συμφέρουσα τιμή. Είχε φτάσει ημερολογιακά η κατάσταση στο απροχώρητο αλλά τον περίμενε. Έφερε όμως έναν τερματοφύλακα που είχε βασικό στοιχείο ότι παίζει με τα πόδια, που είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μια συνθήκη που ο Πασχαλάκης είχε πρόβλημα τα τελευταία χρόνια", ανέφερε αρχικά ο Θ. Χαστάς και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Δεν τον ένοιαζε η ηλικία του, γιατί στα 22 τους ενας τερματοφύλακας θεωρείται από νέος ως εντελώς άγουρος, και δεν είναι μόνο το ματς με τον Άρη. Θα έρθουν και στιγμές που θα γίνουν λάθη, αλλά έχει δείξει τα προσόντα του. Τα προσόντα του είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με τον Πασχαλάκη, που είχε φοβερά ρεφλέξ, ήταν αθλητικό αλλά ξέραμε τι θα κάνει και στο εύκολο και στο δύσκολο, ξέραμε τι θα κάνει όταν θα πάει η μπάλα στα πόδια του κ.λπ. Τα καλά και τα κακά του Κοτάρσκι είναι εντελώς διαφορετικά και δεν παίζει ρόλο η ηλικία του σε αυτό. Ο Κοτάρσκι έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά σε ακαδημίες που ξέρουν τι να δουλέψουν, βάζουν τον τερματοφύλακα ως μέρος του παιχνιδιού, για αυτό του βγαίνουν φυσικά οι κινήσεις στο γήπεδο".

"Νέοι, Έλληνες και άπειροι στην άμυνα - Με αυτό συμβιβάζεται ο Λουτσέσκου - Αυτό είναι το πρόβλημα του Ολιβέιρα"

Η αμυντική γραμμή;

"Στην άμυνα οι 4 στους 5 είναι από 18 μέχρι 22 ετών. Πλην Ίνγκασον είναι όλοι νέοι, Έλληνες και άπειροι, από τα φυτώρια του συλλόγου. Σε μια γραμμή που το οποιοδήποτε λάθος κάνει μπαμ. Παρόλα αυτά όχι μόνο είχαν πνευματική ανταπόκριση, αλλά είχαν και αγωνιστική επιτυχία καθώς δεν δέχθηκαν γκολ και αυτό θα μετρήσει".

Στα χαφ η κατάσταση είναι διαφορετική.

"Δεκάρι δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου συμβιβάζεται με κατά συνθήκη δεκάρια ή τα βαφτίζει χωρίς να είναι. Αλλά κάποιον πρέπει να χρησιμοποιήσει για να πάρει όσα μπορεί από μια θέση που μετά τον Πέλκα ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν αντικατέστησε ποτέ αυτό το κενό. Χαφ υπάρχουν, έχει πληθώρα σε αριθμητικό επίπεδο, 6αρο-8άρια πολλά, απλά ο Λουτσέσκου εχει βρει μια φόρμουλα με αυτή την τριάδα στο κέντρο: Ντάντας, Κούρτιτς, Αουγκούστο. Σε βάθος χρόνου θα δούμε κι άλλους, για αυτό άλλωστε δόθηκε δανεικός ο Τσιγγάρας - Ειδικά με ένα ματς την εβδομάδα που έχει η ομάδα φέτος, χωρίς Ευρώπη. Γενικά είναι γεμάτος στα χαφ αλλά έχει το κενό στη θέση 10".

Στην επιθετική γραμμή τι γίνεται;

"Υπάρχει πνευματικό πρόβλημα με τον Ολιβέιρα, αλλά ο Λουτσέσκου αγωνιστικά τον εμπιστεύεται 100%. Αλλά μετά τη μεγάλη αποχή από την ενεργό δράση δεν έχει τα ίδια πατήματα, την ίδια σιγουριά, δείχνει να φοβάται. Μετά τη μεταγραφή του Τσόλακ ουσιαστικά στηρίζεται σε αυτόν τον παίκτη, γιατί ο Τόμας είναι πιο περιφερειακή λύση. Οπότε αν δεν πάρει τα πάνω του θα έχει σημαντικό πρόβλημα ο ΠΑΟΚ στην κορυφή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μεσοεπιθετικά δεν υπάρχει ευρύτερα πρόβλημα".

"Δεν είναι κανονικός σέντερ φορ τώρα ο Ολιβέιρα - Αυτό απέδειξε ο Μπότο - Η αλήθεια για τη Νέα Τούμπα"

Οπότε θεωρείς ότι η ομάδα χρειάζεται περισσότερο ενίσχυση στη θέση 10 ή στην επίθεση;

"Το δεκάρι είναι δεδομένο ότι χρειάζεται. Αλλά η ομάδα πρέπει να έχει έναν κανονικό σέντερ φορ, γιατί ο Ολιβέιρα τώρα δεν είναι κανονικός σέντερ φορ ενώ ο Τόμας είναι πιο περιφερειακός. Υπάρχει και ο Κούτσιας, που εμφανίζεται και εξαφανίζεται από το ρόστερ τής πρώτης ομάδας, και τέλος. Αν έρθει δεκάρι και δεν υπάρχει φορ για να αξιοποιήσει τις φάσεις, πάλι θα είμαστε στα ίδια".

Μπότο και Λουτσέσκου;

"Ο Μπότο με τους Κοτάρσκι και Νάρεϊ, που τους περίμενε καιρό και τους δύο, απέδειξε ότι ξέρει να βρίσκει παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Λουτσέσκου είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχει ο ΠΑΟΚ! Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, το υλικό είναι αυτό που έχει αλλά μπορεί να το ανεβάσει ένα και δύο επίπεδα με βάση τη δουλειά που κάνει από το καλοκαίρι. Σε αυτόν ποντάρει για να δέσει το νέο υλικό που έχει, και τις κομβικές θέσεις που πάσχουν. Θα κάνει το πολύ καλύτερο από αυτό που θα γινόταν τη φετινή σεζόν".

Τέλος, πες μου δύο λόγια για τη νέα Τούμπα.

"Η Νέα Τούμπα δεν μπορεί να συνδεθεί με τίποτα άλλο - Ούτε με τις κακοτεχνίες του αγωνιστικού τμήματος, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, είναι έργο ζωής για τον κόσμο του ΠΑΟΚ αλλά και όλον τον οργανισμό. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό στάδιο καθώς είναι έτοιμες οι μακέτες και τα προσχέδια, θα παρουσιαστούν στον κόσμο και θα συμμετάσχει και αυτός στη δημόσια διαβούλευση από το σάιτ της ΠΑΕ και στις αρχές Οκτωβρίου θα παρθεί η τελική απόφαση. Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν διευθετηθεί όλα (άδειες, εγκρίσεις από τον δημο κ.λπ) και το προσεχές καλοκαίρι να αρχίσει γκρέμισμα και χτίσιμο. Θέληση όλων είναι στη συμπλήρωση των 100 χρόνων να μπει η ομάδα στο νέο της σπίτι. Δεν είναι εύκολο και απλό αλλά αυτός είναι ο στόχος και πιστεύω ότι θα γίνει πράξη".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σαββίδης "έκοψε" Φάμπιο Μαρτίνς - "Τιμωρία" για Μπότο-Λουτσέσκου - Ζήτησε να φύγουν 3 παίκτες!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags