Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Ανώμαλη προσγείωση για Εθνική - "Τρύπα" Χατζηδιάκου-Τσιμίκα - Αυτό πρέπει να δουλέψει ο Πογέτ!
| 2022-09-25 00:10:00

Ανώμαλη προσγείωση για Εθνική - "Τρύπα" Χατζηδιάκου-Τσιμίκα - Αυτό πρέπει να δουλέψει ο Πογέτ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ανώμαλη προσγείωση για Εθνική - "Τρύπα" Χατζηδιάκου-Τσιμίκα - Αυτό πρέπει να δουλέψει ο Πογέτ!

Γιατί... εξαφανίστηκε ο Πέλκας και οι Φούντας-Ιωαννίδης που ξεχώρισαν. Γιατί η Ελλάδα έκανε... βήματα προς τα πίσω στην Κύπρο, ποια ήταν τα σημαντικά της θέματα στο χορτάρι, ποιοι παίκτες προβλημάτισαν και ποιοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Το Sportdog.gr αναλύει..

Σχεδόν τίποτα δεν πήγε καλά για την Εθνική Ελλάδας στη Λάρνακα, με αποτέλεσμα η... εκτός προγράμματος ήττα από την Κύπρο να αποτελέσει την πρώτη ανώμαλη προσγείωση για την ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία.

Καλό θα είναι πάντως η κριτική να μην είναι ισοπεδωτική, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε τη συνολική πρόοδο που έχει κάνει η Εθνική επί Πογέτ, καθώς και ότι είναι ακόμα σε διαδικασία χτισίματος. Ίσα ίσα που μια ομάδα χρειάζεται να μην τις πηγαίνουν συνεχώς όλα πρίμα, αντιθέτως από κακές εμφανίσεις σαν την αποψινή η Ελλάδα μπορεί να μάθει από τα λάθη της και να σφυρηλατήσει χαρακτήρα.

Επρόκειτο σαφώς για τη χειρότερη βραδιά της Εθνικής στα ματς του Nations League, με το σύνολο του Πογέτ να μοιάζει ώρες ώρες πελαγωμένο κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήταν παθιασμένος και αποφασισμένος, αλλά υστερούσε εμφανώς σε ποιότητα.

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσαν οι αμυντικές επιδόσεις της Εθνικής, την οποία η Κύπρος εξέθεσε χτυπώντας στην κόντρα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Χατζηδιάκος-Μαυροπάνος) δεν είχε καλή συνεννόηση σε αρκετές φάσεις. Πιο χαρακτηριστική αυτή του γκολ των Κυπρίων, όταν το μεγάλο κενό στην ελληνική άμυνα έδωσε την ευκαιρία στο Κάστανο να βγάλει σε θέση τετ α τετ τον σκόρερ Τζιωνή. Υπήρξαν ωστόσο κι άλλες φάσεις που η άμυνα εκτέθηκε, ενώ ειδικά στην αριστερή πλευρά, που κάλυπταν Χατζηδιάκος και Τσιμίκας, η Κύπρος περνούσε επικίνδυνες κάθετες πάσες με χαρακτηριστική ευκολία. Είναι δεδομένο ότι θα δουλέψει σε αυτό το κομμάτι ο Πογέτ, που ούτως ή άλλως θεωρείται προπονητής που δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα.



Φυσικά ούτε στην επίθεση η Ελλάδα πήρε υψηλό βαθμό, μιας και το σχήμα με Δουβίκα σέντερ φορ και τους Μπακασέτα-Μασούρα-Πέλκα πίσω του δεν δούλεψε. Ο Δουβίκας για ακόμα ένα παιχνίδι με την Εθνική δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Ο Πέλκας δεν πατούσε καλά, ενώ ο Μασούρας είχε αρκτές λανθασμένες τελικές επιλογές. Από αυτή την τετράδα ο Μπακασέτας ήταν συγκριτικά ο καλύτερος, όμως τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή!

Κάτι άρχισε να... κινείται στην ελληνική επίθεση όταν μπήκαν στο ματς αρχικά ο Φούντας και αργότερα ο Ιωαννίδης. Οι δύο παίκτες έδωσαν πνοή στην Εθνική, όντες συνολικά πιο δραστήριοι από Δουβίκα και Μπακασέτα, τους οποίους αντικατέστησαν. Ο Φούντας είχε δοκάρι και σημείωσε γκολ που ακυρώθηκε, ενώ ο Ιωαννίδης έφτασε κοντά σε ένα προσωπικό γκολ μετά από λυσσαλέο πρέσινγκ και κλέψιμο της μπάλας. Αν υπάρχει ένα θετικό στοιχείο από την αποψινή κάκιστη εμφάνιση, αυτό είναι σίγουρα οι δύο επιθετικοί, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν τα αναμενόμενα στην Εθνική (σ.σ. ο Ιωαννίδης έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Κύπρο αλλά... άργησε). Ας ελπίσουμε να έχουν ανάλογη συνέχεια.

Τέλος, μετριότατη εμφάνιση πραγματοποίησαν όλοι οι κεντρικοί μέσοι που χρησιμοποίησε ο Πογέτ ανεξαιρέτως! Κουρμπέλης, Σιώπης, Μπουχαλάκης έκαναν πολλά λάθη ακόμα και σε κοντινές -πολύ εύκολες- πάσες, ενώ ο Αλεξανδρόπουλος δεν μπόρεσε να φανεί. Ας σταθούμε περισσότερο στον τελευταίο γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει να είναι το μοναδικό κλασικό οκτάρι που έχει στη διάθεσή του ο Πογέτ. Η πρόσφατη μεταγραφή του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας τού δίνει την ευκαιρία να δουλέψει σε έναν σύλλογο ειδικό στο να βελτιώνει νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μακάρι να εξελίξει τα σημαντικά προσόντα του γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από ένα οκτάρι κλάσης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags