Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Ατάκες... φωτιά από Πάμπλο Γκαρσία - Τι είπε για Κουαλιάτα και νεαρούς Έλληνες
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-26 18:56:00

Ατάκες... φωτιά από Πάμπλο Γκαρσία - Τι είπε για Κουαλιάτα και νεαρούς Έλληνες

Sportdog Team
Ατάκες... φωτιά από Πάμπλο Γκαρσία - Τι είπε για Κουαλιάτα και νεαρούς Έλληνες

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένας άνθρωπος που δεν του αρέσουν πολύ τα λόγια. Και ως παίκτης αλλά πλέον ώς προπονητής δεν έχει αλλάξει και μιλάει σπάνια.

ΠΑΟΚ: Ο Ουρουγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ Β μιλάει για την έναρξη της νέας σεζόν, για τα παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα και για τον Νίκο Κουαλιάτα.

Ο Γκαρσία με χαρακτηριστικές ατάκες δίνει το σύνθημα για μια νέα προσπάθεια στον ΠΑΟΚ Β και αναφέρεται στο πως νιώθει όταν παίκτες που έχουν περάσει από τα «χέρια» του κάνουν λάθη εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά όσα είπε στο SFINA.GR ο Πάμπλο Γκαρσία :

Για το πως εξελίσσεται η προετοιμασία φέτος ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν : «Όπως πάντα γίνεται σκληρή δουλειά. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, η σεζόν η κυλάει προς το παρόν με τα φιλικά όπως πάντα. Πάντα θα ανεβαίνουμε τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά στην ομάδα από τις ακαδημίες, πρέπει να δουλεύουμε με όλους το ίδιο και με τους μεγαλύτερους και με τους μικρότερους. Ο στόχος μας ειναι να εκπληρώσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας για την νέα σεζόν».

Για το αν υπάρχουν διαφορές στην ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν : «Υπάρχουν διαφορές γιατί έχουμε αρκετούς καινούργιους παίκτες. Αυτό που θέλουμε πάντα να κάνουμε στην ομάδα στον ΠΑΟΚ Β είναι να παίξουν όσοι περισσότεροι γίνεται στην πρώτη ομάδα, είτε και σε άλλες ομάδες όπως έχει γίνει ήδη μέχρι τώρα. Πάντα υπάρχουν διαφορές από την στιγμή που στον ΠΑΟΚ Β μπαίνουν συνέχεια νέα πρόσωπα, νέα παιδιά. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους σε όλους τους τομείς. Σε φυσική κατάσταση, σε τεχνική, σε ψυχολογία και στην τακτική, οπότε πάντα θα υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα».

Για το πόσο τον χαροποιεί που βλέπει παιδιά που έχει δουλέψει μαζί τους όπως οι Λύρατζης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας βρίσκονται στην πρώτη ομάδα : «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά γιατί όλα τα παιδιά έχουν την δύναμη να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για ταλέντο, δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, θέλω να πω ότι όλοι έχουν την δύναμη να αγωνιστούν. Όταν βλέπω τα παιδιά που έχω δουλέψει μαζί τους, που παίζουν στην πρώτη ομάδα τώρα να κάνουν κάποιο λάθος, εμένα με πονάει περισσότερο από ότι τους ίδιους! Μόνο που τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα εσωτερικά με γεμίζει με ευτυχία, νιώθω μέσα μου την χαρά αυτή».

«Χρειάζεται χρόνο και υπομονή ο Κουαλιάτα»

Για την κατάσταση του Κουαλιάτα και το τι του λείπει ακόμα για να είναι απολύτως έτοιμος ο Πάμπλο Γκαρσία ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής : «Έχω δουλέψει μαζί του για λίγο. Όταν ένα παιδί φεύγει από την πατρίδα του τόσο μικρό, όσο αυτός, υπάρχουν δυσκολίες. Το έζησα και εγώ αυτό που έφυγα από την Ουρουγουαη στα 19 μου και μέχρι τα 25 ζορίστηκα αρκετά. Έτσι και ο Κουαλιάτα έφυγε πολύ μικρός από την πατρίδα του και ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής. Από εκεί και μετά, από την στιγμή που τον απέκτησαν τον παίκτη, σίγουρα θα ξέρουν τους λόγους που τον απέκτησαν. Θα χρειαστεί τον χρόνο του να δείξει ποιος είναι, χρειάζεται υπομονή, συγκέντρωση και σκληρή δουλειά από τον ίδιο για να δείξει αυτά που θέλει στο γήπεδο. Τον είχα σε δυο φιλικά, είμαστε φίλοι, δεν είμαι σίγουρος ότι παίζει στην θέση του, ισως με τον καιρό παίξει στην θέση του και να δέιξει τις ικανότητες που έχει».

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags