Facebook Pixel Η πιο ακριβή ενδεκάδα στον κόσμο είναι αξίας 1,06 δισ. ευρώ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-29 23:34:00

Η πιο ακριβή ενδεκάδα στον κόσμο είναι αξίας 1,06 δισ. ευρώ!

Sportdog Team
Η πιο ακριβή ενδεκάδα στον κόσμο είναι αξίας 1,06 δισ. ευρώ!

Η ακριβότερη ενδεκάδα στον κόσμο κοστίζει 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτελείται από παίκτες που είναι όλοι τους, εκτός από τον τερματοφύλακα, κάτω των 25 ετών. Αυτό αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt «μετά τις ενημερώσεις της αξίας των παικτών από τις τελευταίες μεταγραφές στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα», σημειώνοντας ότι «σε σύγκριση με τον Ιούνιο, υπάρχει αύξηση στη συνολική αξία αυτών των 11 παικτών, από 1,03 δισ. ευρώ σε περίπου 1,06 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της αύξησης της αξίας στις θέσεις της μεσαίας γραμμής».

Εκεί εντάχθηκαν για πρώτη φορά οι 19χρονοι Πέδρι (Μπαρτσελόνα) και Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Μπορούσια Ντόρτμουντ), έχοντας αυξήσει την αξία τους σε La Liga και Bundesliga κατά 10 εκατομμύρια, φτάνοντας στα 90 εκατ. ευρώ.

Τη θέση του στην πιο ακριβή ενδεκάδα έχασε ο «αστέρας» της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις, επειδή η αξία του παραμένει σταθερή στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, έμεινε επίσης εκτός, λόγω αλλαγής σχηματισμού που μειώνει τον αριθμό των επιθετικών στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά την αποχώρηση του Σαλάχ, κανένας παίκτης δεν είναι πλέον άνω των 25 ετών, εκτός από τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Τιμπό Κουρτουά (αξία 60 εκατ. ευρώ), που είναι ο... γηραιότερος παίκτης στην ομάδα, σε ηλικία 30 ετών.

Η άμυνα των τεσσάρων παικτών της πιο ακριβής ενδεκάδας του κόσμου παραμένει ίδια, με κανέναν από τους αμυντικούς να μην παρουσιάζει αύξηση ή μείωση σε αξία. Στο αριστερό άκρο της άμυνας υπάρχει ο Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν/70 εκατ. ευρώ) και στο δεξί ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ/80 εκατ. ευρώ), ενώ οι Ματάις ντε Λιχτ (Μπάγερν/70 εκατ. ευρώ) και Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι/75 εκατ. ευρώ) επιλέγονται ως οι ακριβότεροι κεντρικοί αμυντικοί στον κόσμο. Η συνολική αξία των τεσσάρων αμυντικών ανέρχεται πλέον στα 295 εκατομμύρια ευρώ.

Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ/90 εκατ. ευρώ) και Πέδρι (Μπαρτσελόνα/90 εκατ. ευρώ) «συνοδεύονται» στη μεσαία γραμμή από τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι, Φιλ Φόντεν (90 εκατ. ευρώ), ο οποίος μοιραζόταν το προνόμιο να είναι ο ακριβότερος παίκτης της Premier League μαζί με τον Σαλάχ, πριν από την πιο πρόσφατη ενημέρωση για τις αξίες των παικτών στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Αυτός ο «τίτλος» ανήκει πλέον στον συμπαίκτη του, Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι/150 εκατ. ευρώ), ο οποίος βρίσκεται στην επιθετική γραμμή της πιο ακριβής ενδεκάδας, μαζί με τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ (160 εκατ. ευρώ) στα δεξιά και τον Βινίσιους Τζούνιορ (120 εκατ. ευρώ) της Ρεάλ Μαδρίτης στα αριστερά, οι οποίοι απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη αύξηση στην αξία αγοράς μεταξύ των 11 παικτών μετά τις πρόσφατες ενημερώσεις.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags