Facebook Pixel "Πάλεψε ακόμα και με την… αντιπολίτευση ο Μελισσανίδης - Συμφωνία οπαδών της ΑΕΚ για Μαρινάκη"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-29 17:11:00

"Πάλεψε ακόμα και με την… αντιπολίτευση ο Μελισσανίδης - Συμφωνία οπαδών της ΑΕΚ για Μαρινάκη"

του Γιώργου Κτενά
"Πάλεψε ακόμα και με την… αντιπολίτευση ο Μελισσανίδης - Συμφωνία οπαδών της ΑΕΚ για Μαρινάκη"

Η μάχη για το νέο γήπεδο, το άχρωμο ΟΑΚΑ και η παρουσία των προέδρων. Στην Ένωση ζουν και αναπνέουν για την είσοδο στο νέο γήπεδο και αυτή η βραδιά δεν θα χαλάσει για κανέναν λόγο και από καμία... επίσκεψη.

Με τον ιστορικό και φίλο τής Ένωσης Κυριάκο Χήνα συνομιλήσαμε με αφορμή το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που είχε εμπλοκή,

Μας ανέλυσε τι ακριβώς έκανε στο Μουσείο, πώς αισθάνεται για το νέο σπίτι της ομάδας, ενώ διαβεβαίωσε ότι όποιος πρόεδρος άλλης ομάδας και να βρεθεί στα εγκαίνια, δεν θα δεχτεί αποδοκιμασίες από τους οπαδούς.

"Αυτό κάναμε στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού - Απωθημένο οι ΑΕΚτζήδες με το γήπεδο - Αυτό μας στέρησε το ΟΑΚΑ"

"Για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού βρεθήκαμε σε όλη την Ελλάδα και συλλέξαμε σοβαρότατα στοιχεία από τον Πόντο μέχρι την Αττάλεια. Στόχος ήταν όχι μια έκθεση που θα έχει σκονισμένα αντικείμενα, αλλά μιας διαρκώς ανανεωμένη έκθεση που θα έρχεται ο κόσμος και θα φέρνει νέα στοιχεία-κειμήλια. Στόχος είναι να έχει ανοιχτές διαδράσεις με την κοινωνία, να έρχονται σχολεία, συλλογικοί φορείς κ.λπ., ώστε όλοι μαζί να συμβάλουν στη διατήρηση μνήμης του ελληνισμού τής Ανατολής γιατί έτσι θα συντηρήσουμε την κουλτούρα της μνήμης", ανέφερε αρχικά μέσω του sportdog ο Κ. Χήνας.

Πώς αισθάνεστε ως φίλαθλος;

"Θεωρώ ότι όλοι οι ΑΕΚτζήδες είχαν απωθημένο με το γήπεδο. Αλλά από το 2011 άρχισε να διαφαίνεται ότι θα υπάρξει θεσμικό πλαίσιο και ο Μελισσανίδης το προχώρησε περισσότερο γιατί τόσα χρόνια βλέπαμε το γήπεδο μόνο σε μακέτες. Πάλεψε ακόμα και με την εσωτερική αντιπολίτευση και τελικά έφτασε η ώρα ώστε η νέα εστία να δημιουργήσει τη συντροφική συλλογική που στέρησε το άχρωμο ΟΑΚΑ από τους οπαδούς του συλλόγου".

"Καμία αποδοκιμασία στους προέδρους - Προϋπόθεση η παρουσία - Να αναπτυχθεί ποδοσφαιρικός πολιτισμός"

Υπήρξε από την πλευρά τής ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη η πρόσκληση προς όλους τους προέδρους των ομάδων της Σούπερ Λιγκ για να δώσουν το παρών στα εγκαίνια. Πώς το σχολιάζετε;

"Το χρέος μας είναι να συνομιλούμε με όλη την ΑΕΚ μέσα και έξω από την Ελλάδα, μιλάμε τακτικά με τον κόσμο και με αυτή την έννοια διαβεβαιώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα υπήρχε η παραμικρή αποδοκιμασία αν ερχόταν οποιοσδήποτε πρόεδρος μεγάλης ομάδας στα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Δεν αίρονται βέβαια οι αντινομίες ανάμεσα στις ομάδες, αλλά στη συγκεκριμένη βραδιά θα έπρεπε όλοι μαζί να δώσουν το παρών, για να υπάρξει η αισιοδοξία για μια ενωτική προοπτική. Άρα είναι προϋπόθεση ως αφετηρία για συνεννόηση η παρουσία στα εγκαίνια".

Πώς θέλετε να κλείσουμε;

"Με την ευχή να είναι η πρώτη νίκη όλων των ομάδων το νέο γήπεδο, για μια αισιοδοξία που θα δώσει προοπτική ρεαλισμού για την ανάπτυξη ποδοσφαιρικού πολιτισμού".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Πικάρισμα" Μαρινάκη σε ΑΕΚ-Μελισσανίδη-Γι’ αυτό δεν πάει στα εγκαίνια - Το σκάνδαλο και οι... ήττες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags