Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Απόφαση Γιοβάνοβιτς για Μπερνάρ, ποιος μένει πάγκο - Έτσι θέλει να τον... στριμώξει ο Λουτσέσκου!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-01 16:44:00

Απόφαση Γιοβάνοβιτς για Μπερνάρ, ποιος μένει πάγκο - Έτσι θέλει να τον... στριμώξει ο Λουτσέσκου!

Απόφαση Γιοβάνοβιτς για Μπερνάρ, ποιος μένει πάγκο - Έτσι θέλει να τον... στριμώξει ο Λουτσέσκου!

Το Sportdog αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ετοιμάζονται να κατέβουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο κυριακάτικο (2/10) ντέρμπι της Τούμπας. Που ποντάρουν οι προπονητές των δύο ομάδων, προκειμένου να αιφνιδιασουν ο ένας τον άλλον.

Αντίστροφα μετράμε πλέον για το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Ραζβάν Λουτσέσκου και Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το μεγάλο ματς της Τούμπας, με τους προπονητές των δύο ομάδων να επικεντρώνονται στο πως θα αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Το Sportdog αναλύει:

ΠΑΟΚ

Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις δύο εβδομάδες διακοπής λόγω Εθνικών, οι Θεσσαλονικείς είχαν αρκετές αναποδιές. Αρχικά ήταν το πρόβλημα του Λύρατζη, που ευτυχώς για τον Ραζβάν εν τέλει ξεπεράστηκε. Στη συνέχεια ήρθε η θλάση του Μπράντον Τόμας, που άφησε τους Ασπρόμαυρους χωρίς άλλον επιθετικό πλην Ολιβέιρα. Και τελικά με την επιστροφή από τη "γαλανόλευκη", ο Κουλιεράκης αποκόμισε κι εκείνος εξίσου τραυματισμό. Επομένως, τα ζητήματα δεν ήταν λίγα για τον Ρουμάνο τεχνικό.

Ο Λουτσέσκου αυτό που θέλει, είναι η ομάδα του να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα της Τούμπας, να παίξει σκληρά και με πάθος, έτσι ώστε να καλύψει το όποιο έλλειμμα ποιότητας υπάρχει στο ρόστερ του. Αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια βασική σκέψη στο μυαλό του Ραζβάν, αυτή θα ήταν η χρησιμοποίηση ή μη από την αρχή του Ελ Καντουρί. Ο 32χρονος Μαροκινός είναι στο μυαλό του Ρουμάνου προπονητή ο παίκτης που, μεσοεπιθετικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το θέμα γύρω από τη χρησιμοποίησή του σχετίζεται με δύο μεταβλητές. Πρώτον, το αν είναι σε θέση να ξεκινήσει και να βγάλει ολόκληρο ματς, πράγμα δύσκολο πρακτικά. Και το δεύτερο, ότι ελλείψει άλλου επιθετικού πλην Ολιβέιρα, δεν αποκλείεται ο Ελ Καντουρί να είναι μια πιθανή αλλαγή του Πορτογάλου φορ στο ντέρμπι. Άλλωστε και σε φιλικά προετοιμασίας τον είχε δοκιμάσει στη θέση ο τεχνικός του Δικεφάλου.

Σε επίπεδο τακτικής τώρα, ο Λουτσέσκου θα επιδιώξει με την παρουσία Κούρτιτς και Αουγκούστο να κόψει το παιχνίδι που κάνουν Πέρεθ και Τσέριν από τον άξονα, ώστε αντίστοιχα Αϊτόρ, Παλάσιος και Σπόραρ να μην γίνονται εύκολα αποδέκτες της μπάλας. Ο Ραζβάν θεωρεί ότι ειδικά αν αδρανοποιήσει τον Ρούμπεν, τότε χωρίς τον Ισπανό ενεργά στην εξίσωση ο Παναθηναϊκός θα χάσει μεγάλη από τη δυναμική του.

Παναθηναϊκός

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε αναπάντεχα προβλήματα στην προετοιμασία του, πλην του Κώτσιρα που τελικά δεν πρόλαβε ούτε καν να μπει αποστολή. Έτσι, ο Σάντσες είναι αυτός που θα κληθεί να τον αντικαταστήσει για δεύτερο σερί ματς. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα άλλωστε ο Αργεντινός δεξιός μπακ τα πήγε πολύ καλά, με τον Γιοβάνοβιτς να τον είχε ως πρώτη επιλογή στο μυαλό του ούτως η άλλως. Την ποδοσφαιρική του δικαιοσύνη ο κόουτς, την απέδειξε περίτρανα κι από τα συνεχόμενα παιχνίδια που πήρε το δίδυμο Σάρλια-Πούγγουρα.

Μιας και μιλήσαμε για το κέντρο της άμυνας, πάμε να αναφερθούμε λίγο εκτενέστερα. Eκτός απροόπτου θα δούμε τον Σένκεφελντ να επιστρέφει βασικός, πιθανότατα στο πλευρό του Μάγκνουσον, με τον Ισλανδό να αγωνίζεται μεταξύ άλλων κανονικά στο Nations League με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Συνολικά, άρα, φαίνεται πως οι δύο βασικοί -θεωρητικά- στόπερ θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί, ήταν στο 1-1 με τη Σλάβια στη Λεωφόρο.

Από εκεί πέρα ο Σέρβος τεχνικός δεν αναμένεται να προβεί σε πολλές εκπλήξεις. Με άλλα λόγια, δηλαδή, δεν θα "σπάσει" την τριάδα των Κουρμπέλη-Ρούμπεν-Τσέριν στον άξονα, ούτε την αντίστοιχη των Αϊτόρ-Παλάσιος-Σπόραρ στην επίθεση. Κάτι που σημαίνει ότι και αυτή τη φορά ο Μπερνάρ θα έρθει πιθανότατα από τον πάγκο, προκειμένου να αλλάξει το ρυθμό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ όταν το αποφασίσει ο Γιοβάνοβιτς. Στο πλαίσιο του αιφνιδιασμού ο Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Βραζιλιάνο στην Τούμπα, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-2-3-1. Ωστόσο επειδή μιλάμε για ένα ντέρμπι και ο Ιβάν θέλει τον έλεγχο μέσω της κατοχής, όλα δείχνουν ότι θα προτιμήσει εκ νέου την τριάδα στον άξονα.

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλείται Σουπερλιγκάτη ΠΑΕ, πρόβλημα υγείας ο ιδιοκτήτης - Ηχηρή… μεταγραφή για top άσο της Εθνικής!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags