Facebook Pixel ΕΠΟ: "Βόμβα" από ΕΠΟ! Έσκασε αναστολή στο πρωτάθλημα - Πυρά Αυγενάκη στην Ομοσπονδία
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-30 14:10:00

"Βόμβα" από ΕΠΟ! Έσκασε αναστολή στο πρωτάθλημα - Πυρά Αυγενάκη στην Ομοσπονδία

Sportdog Team
"Βόμβα" από ΕΠΟ! Έσκασε αναστολή στο πρωτάθλημα - Πυρά Αυγενάκη στην Ομοσπονδία

"Φωτιές" ανάβει η απόφαση της ΓΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καθώς ενημέρωσε ότι προχωράει σε αναστολή δράσης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο λόγω του Μητρώου, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αντριδρά.

ΕΠΟ: Στην αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων προχωράει η Ομοσπονδία μετά την απόφαση που πάρθηκε από τις Ενώσεις - μέλη με συντριπτική πλειοψηφία στη ΓΣ, με το κοινό χαρακτηριστικό όλων να είναι η καθολική αντίθεση στο Μητρώο, ειδικά λόγω των κυρώσεων που προβλέπει ο σχετικός νόμος για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί.

Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος χαρακτήρισε αχρείαστο το Μητρώο, θέση που υποστήριξαν και πολλοί ακόμη πρόεδροι ΕΠΣ και ομάδων που πήραν τον λόγο, με τον εκπρόσωπο της FIFA να μην παίρνει θέση και την ΓΣ να αποφασίζει τη διακοπή επ’ αόριστον των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, με 57 υπέρ, 4 κατά και 4 λευκό.

Κατά ψήφισαν ο Ολυμπιακός και οι ΕΠΣ Ηλείας, Λακωνίας και Πειραιά, ενώ λευκό οι Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Ιωνικός και Λαμία. Απόντες από τη ΓΣ ήταν η ΕΠΣ Αργολίδας, καθώς και οι ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα. Η απόφαση για αναστολή επηρεάζει όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα των Ενώσεων, αλλά και τη Γ' Εθνική.

Με δηκτικό τρόπο απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. «Ούτε Μητρώο αποδέχεται ο πρόεδρος ΕΠΟ, ούτε Ειδική Αθλητική Αναγνώριση ποδοσφαιρικών σωματείων, ούτε υποχρέωση Περιφερειών να εκδίδουν άδειες αγώνων! Έτσι είναι όταν... ονειρεύεται πως ο λόγος του είναι ο νόμος! Οι μάσκες έπεσαν! Τάξη παντού, σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα», υπογραμμίζει ο κ. Αυγενάκης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags