Facebook Pixel Αλέξανδρος Πασχαλάκης - Ολυμπιακός: "Κόλαση η Τούμπα για Πασχαλάκη - Απορούσε ο Ελευθερόπουλος - Δεν θα έχει πρόβλημα με Τζολάκη"
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-01 14:00:00

"Κόλαση η Τούμπα για Πασχαλάκη - Απορούσε ο Ελευθερόπουλος - Δεν θα έχει πρόβλημα με Τζολάκη"

του Γιώργου Κτενά
"Κόλαση η Τούμπα για Πασχαλάκη - Απορούσε ο Ελευθερόπουλος - Δεν θα έχει πρόβλημα με Τζολάκη"

"Έτοιμος σε 20 ημέρες, ήρθε για βασικός. Άλλο το μαλλί του..."! Σε μία απολαυστική συνέντευξη στο Sportdof.gr ο προπονητής τερματοφυλάκων, Θοδωρής Κάντας που γνωρίζει πολύ καλά από τον Πανθρακικό τον νέο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, σχολιάζει τη μέχρι τώρα καριέρα του και τις... μάχες που θα δώσει στο Λιμάνι.

Ολυμπιακός - Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Στην παρουσία τού Έλληνα άσου στον Πανθρακικό, την εποχή που ήταν ο ίδιος προπονητής τερματοφυλάκων, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Θοδωρής Κάντας.

Αποκάλυψε τι του είχε πει ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, όταν διαδέχτηκε στην τεχνική ηγεσία τής ομάδας τον Χοσέ Ρόκα, αλλά και την εποχή που είχε στα χέρια του την πρόταση για να αποχωρήσει από τον ΠΑΣ Γιάννινα για τον ΠΑΟΚ.

Ακόμα, σχολίασε τον ανταγωνισμό που θα συναντήσει στον Ολυμπιακό με τους Τζολάκη-Βατσλίκ, αλλά και πόσο διάστημα θα χρειαστεί για να βρεθεί σε ρυθμό ομάδας.

"Σε 20 μέρες έτοιμος - Υψηλός βαθμός ετοιμότητας - Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής"

"Το ότι έχει να παίξει από τον Μάη μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί είδαμε ότι μέσα από προπονήσεις κράτησε υψηλό το επίπεδό του - Έτσι βρέθηκε, άλλωστε, και στην Εθνική. Δεν θα του πάρει χρόνο για να προσαρμοστεί", ανέφερε αρχικά ο Θ. Κάντας και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Μιλαμε για επαγγελματία υψηλού επιπέδου που έχει καλή ατομική προετοιμασία, με αρκετά υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Όχι όμως τον κορυφαίο, άρα σίγουρα έχει ένα μικρό κενό. Αλλά θεωρώ ότι σε λιγότερο από 20 μέρες καλύπτεται, είναι υψηλού ταχύτητας αθλητής".

"Δεν θα έχει πρόβλημα με Τζολάκη-Βατσλίκ - Βασικός στον Ολυμπιακό - Θα βράζει η Τούμπα"

Στον Ολυμπιακό θα βρει τον ανταγωνισμό από τον Τζολάκη, αρχικά, και από τον Βατσλίκ στη συνέχεια.

"Ο ανταγωνισμός για τον Πασχαλάκη είναι διαρκής καθημερινός αγώνας μάχης για αθλητική επιβίωση, είναι μαθημένος έτσι. Δεν θα έχει πρόβλημα με τον Τζολάκη ή με τον Βατσλίκ - Θα κάνει ο,τι καλύτερο με τον δικό του τρόπο. Θεωρώ ότι θα πάρει φανέλα βασικού, αλλά έχει να κάνει και με το τάιμινγκ που θα βρεθεί η ομάδα. Έχει να κάνει, δηλαδή και με την παρουσία της ομάδας το διάστημα που θα βρεθεί στην 11άδα της ο Πασχαλάκης. Αλλά το παιδί ξέρει να διαχειριστεί τα μεγέθη που είναι μπροστά του, δεν θα έχει προβλήματα".

Πιστεύετε ότι θα έχει πρόβλημα όταν θα βρεθεί στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό;

"Τα σχόλια αφήνουν ανεπηρέαστους τους αθλητές. Ένας παίκτης πρέπει να μετρηθεί για την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο και όχι επειδή είχε θητεία στον ΠΑΟΚ. Τα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, άλλωστε, έχουν ιδιαιτερότητες. Σίγουρα η Τούμπα θα βράζει και θα είναι κόλαση. Αλλά θα είναι ανεπηρέαστος και ο Ολυμπιακός και ο Πασχαλάκης, όπως και στο Καραϊσκάκη δεν τον επηρέαζε η ατμόσφαιρα".

"Αυτό μου είπε ο Ελευθερόπουλος για Πασχαλάκη - Αυτόν τον ενδοιασμό είχε για ΠΑΟΚ - Το μαλλί δεν αλλάζει την αξία"

Πώς είχε αλλάξει η καριέρα του όταν τον είχατε στον Πανθρακικό;

"Το 2016 που είμασταν στον Πανθρακικό, είχα ξεκινήσει με τον Ρόκα προπονητή που ήταν κι αυτός παλιά τερματοφύλακας. Μου είχε πει από το καλοκαίρι ότι υπάρχουν δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες: ο Αθανασιάδης και ο Πασχαλάκης. Όταν ήρθε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά από λίγες αγωνιστικές, και είχε δει τον Πασχαλάκη στις προπονήσεις, με είχε ρωτήσει αν θεωρούσα ότι υπήρχε άλλος τερματοφύλακας με τέτοια προσόντα, πλην του Ρομπέρτο; Γιατί εκείνη τη χρονιά έκανε εξαιρετική σεζόν ο Ρομπέρτο με τον Ολυμπιακό και ο Ελευθερόπουλος αναρωτιόνταν γιατί ο Πασχαλάκης δεν έχει κάνει ανάλογη πορεία. Η απορία του ήταν γιατί δεν είχε πάρει ευκαιρίες. Του απάντησα ότι πρέπει να τον αξιοποιήσουμε στην 11άδα για καιρό και, κάποια στιγμή που ο Αθανασιάδης είχε κάποιο ντεφορμάρισμα, βρέθηκε ο Πασχαλάκης στην 11άδα. Τον Γενάρη τον είχε ζητήσει ο Χριστοβασίλης για τον ΠΑΣ Γιάννινα και έτσι αποχώρησε".

Γιατί θεωρείτε ότι τα κατάφερε;

"Η λέξη-κλειδί είναι ότι αν δεν στηρίξουμε τον τερματοφύλακα, δεν μπορεί να φανεί με ένα και δύο παιχνίδια. Πήρε την ευκαιρία στον Πανθρακικό, την άρπαξε από τα μαλλιά, πήγε στον ΠΑΣ για 1,5 χρόνο με πολύ καλές εμφανίσεις και αυτό έφερε τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Εκείνη την εποχή ο Αλέξανδρος είχε ενδιασμό με τον Όλσεν και τον Γλύκο και με είχε ρωτήσει σχετικά τι να κάνει - Να πάει στον ΠΑΟΚ ή όχι, δηλαδή. Γιατί μετά είχαν φέρει και τον Ρέι. Αλλά η απάντησή μου ήταν να πάρει την απόφαση και να πάει στον ΠΑΟΚ, για να πάρει ο,τι του αναλογεί. Ο Αλέξανδρος όμως πέρα από τα αθλητικά προσόντα, είναι και εργασιομανής. Σπανια έχω συναντήσει αθλητή με τέτοια θέληση για προπόνηση. Αυτό μαζί με την υπομονή, του έδωσαν την ευκαιρία να κάνει όσα κατάφερε στον ΠΑΟΚ".

Τέλος, πείτε μου πώς αισθάνεστε όταν συνδέουν την εξωαγωνιστική εικόνα του (μαλλιά κ.λπ.) με την αγωνιστική του παρουσία.

"Ο Αλέξανδρος εκείνη την εποχή ήταν συνεσταλμένο παιδί και προσπαθούσε να αναρριχηθεί. Στην πορεία του ο καθένας, ανάλογα με την καθημερινότητα, μπαίνει και η μόδα στη μέση, μπορεί να κάνει διάφορα. Αλλά δε νομίζω ότι είναι ανασταλτικό για την αξία του. Το μαλλί του δεν το αλλάζει την αξία του".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πωλείται Σουπερλιγκάτη ΠΑΕ, πρόβλημα υγείας ο ιδιοκτήτης - Ηχηρή… μεταγραφή για top άσο της Εθνικής!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags