Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χάμες Ροντρίγκες: Τρομερή ατάκα Χάμες σε Μανδά για το πέναλτι - "Δεν πίστευα πως..." - Του αποκάλυψε πως τον κατάλαβε
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-10 22:05:00

Τρομερή ατάκα Χάμες σε Μανδά για το πέναλτι - "Δεν πίστευα πως..." - Αποκάλυψε πως τον κατάλαβε!

Οι Μιχείες
Τρομερή ατάκα Χάμες σε Μανδά για το πέναλτι - "Δεν πίστευα πως..." - Αποκάλυψε πως τον κατάλαβε!

Η αποθέωση από τον Ροντρίγκες και η φοβερή συγκυρία με Τζολάκη! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπει στο Sportdog.gr το παρασκήνιο της αγωνιστικής, από την σπουδαία αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό. Μπορεί οι Κρητικοί να ηττήθηκαν με 2-1, όμως η απόκρουση πέναλτι του Έλληνα γκολκίπερ στον πρώην σούπερ σταρ των Ρεάλ και Μπάγερν, θα μείνει στην ιστορία. Το ίδιο και ο διάλογός του μετά το φινάλε του ματς.

Η αναμέτρηση στο "Γεντί Κουλέ" έχει ολοκληρωθεί. Στον αγωνιστικό χώρο έχουν μείνει οι παίκτες του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν την μεγάλη νίκη/ανατροπή σε ένα β' ημίχρονο... "ζωής ή θανάτου" αφού αν έμενε το 1-0 του πρώτου 45λεπτου, σήμερα θα βρισκόντουσαν στο -10 από τον Παναθηναϊκό...

Οι περισσότεροι παίκτες του ΟΦΗ ήταν στο δρόμο προς τα αποδυτήρια. Όχι όμως και ο Χρήστος Μανδάς! Βυθισμένος στις σκέψεις του, με σχεδόν σκυμμένο κεφάλι που έκρυβε την έκφραση χαρμολύπης στο πρόσωπό του (για την "επιστροφή" του μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο, με σούπερ εμφάνιση αλλά ήττα για την ομάδα του), βημάτιζε προς  την κάμερα που θα έκανε δηλώσεις...

Ο (πλέον) 21χρονος κίπερ, ένα αυθεντικό ταλέντο που πριν μερικά χρόνια ανάγκασε Ιταλούς σκάουτ να τον ... βαπτίσουν "Έλληνα Ντοναρούμα" - και στην συνέχεια αποτέλεσε στόχο Ολυμπιακού/ΠΑΟΚ/ΑΕΚ, ΑΛΛΑ κάπου στο Περιστέρι τον "εκτροχίασαν" (στην πραγματικότητα ποτέ δεν τον πίστεψαν, δεν τον διαχειρίστηκαν ως πρότζεκτ), ώσπου τον περασμένο Γενάρη οι Σαμαράδες τον "κατέβασαν" στο Ηράκλειο με μεταγραφή κι ένα καλό συμβόλαιο - είχε ακούσει μόλις 3 ώρες πριν απο την έναρξη του ματς φωτιά με τον Ολυμπιακό πως θα (ξανά) έπαιζε... 

Όταν δηλαδή ανακοίνωσε ο Νίκος Νιόπλιας την 11άδα σε όλη την ομάδα, με τον Μανδά στον "άσο" προς έκπληξη του ίδιου και των συμπαικτών του! Δεν πρόλαβε όμως, ούτε να το σκεφθεί, ούτε να αγχωθεί...

Η επιλογή του νεαρού Κορυδαλιώτη κίπερ ασφαλώς και εμπεριείχε ρίσκο αφού από το Αύγουστο του 2021 μέχρι την Κυριακή μετρούσε μολις ένα επίσημο ματς (στα πλει άουτ με τον ΟΦΗ) και τις συμμετοχές του στα φιλικά προετοιμασίας, στα οποία πάντως η ομάδα του Νιοπλια με αυτόν είχε μόνο νίκες. Όλα έδειχναν μάλιστα μετά την πώληση του Εμπασί πως ο Μανδάς θα ξεκινούσε  ως βασικός κίπερ του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα αλλά η τεχνική ηγεσία εμπιστεύτηκε τον έμπειρο Ολλανδό που αποκτήθηκε παραμονές της πρεμιέρας της Super League.

Το τελευταίο ήταν ένα ακόμη "κτύπημα" για τον Χρήστο Μανδά, ο οποίος την τελευταία του μιάμιση σεζόν στον Ατρόμητο είχε ταλαιπωρηθεί ψυχολογικά από συμπεριφορές και τακτικές. Μόνο που αυτή την φορά δεν το πήρε από κάτω στο Ηράκλειο, δούλευε σκληρά και κοιμόταν κάθε βράδυ με την...προσμονή της ευκαιρίας που θα του δινόταν. Ήθελε αυτή να τον έβρισκε πανέτοιμο και σωματικά και πνευματικά. Κι αυτό συνέβη έστω και με κάποια ... καθυστέρηση.

Ο "μικρός" όχι μόνο δεν ... κώλωσε μήπως κάνει κάποιο λάθος και "καεί" αλλά έβγαλε αποφασιστικότητα/πάθος/μέταλλο λές και τα...γάντια του δεν προερχόντουσαν από τόσο μεγάλη αποχή. "Όχι ο Ολυμπιακός αλλά και η ... Μπαρτσελόνα να ήταν αντίπαλος πάλι θα ήθελα να παίξω "έλεγε το βράδυ της Κυριακής, όταν δεχόταν (δεκάδες) τηλεφωνικά συγχαρητήρια.

Η αλήθεια είναι πως με το ...καλημέρα στο ματς ο Χρήστος Μάνδας έδειξε πως ήταν "φτιαγμένος" να παίξει και να εντυπωσιάσει. Από το δικά του πόδια, πριν καν κλείσει 5λεπτο το παιχνίδι, φεύγει συστημένη μια μαγική ασίστ 65 μέτρων στον Γκερέρο που αστοχεί στο τετ - α - τετ του με τον Τζολάκη. Και γενικότερα με την μπάλα στα πόδια ο Μανδάς θύμισε γιατί οι ξένοι σκάουτς έκαναν παρέλαση πριν από μερικά χρόνια, για να τον σκαν άρουν στην Κ19 του Ατρομήτου.

Μια καταπληκτική απόκρουση πέναλτι του "γκαλάκτικος" Χάμες Ροντρίγκες, δυο στοπ στον σκόρερ Μακαμπού και ένα στον Μασούρα, ήταν  αποκρούσεις για χάι λάιτ. Όσον αφορά στα δυο γκολ που δέχτηκε, ήταν τέλειες γωνιακές εκτελέσεις, απο άψογα σερβιρίσματα των μαεστρων Χαμες και Βαλμπουενά. Ειδικότερα στο 1-2 δεν ρίσκαρε να βγει ο Μανδας γιατί η μπάλα ηταν σε  χαμηλή πτήση μετά την  σέντρα.

Όλα αυτά μαζί με το πως ο ΟΦΗ έχασε το ματς πρέπει να σκεφτόταν/ξανάφερνε στο μυαλό του ο Μανδάς ενώ βημάτιζε στο χορτάρι μετά την λήξη. Τότε που αισθάνθηκε αρχικά ένα χέρι από πίσω να τον ακουμπάει στον ώμο και να τον σταματάει. Ο 21χρονος κίπερ γύρισε τότε να δει ποιος ήταν και πρός μεγάλη του (ευχάριστη) έκπληξη ήρθε... κατάφατσα με τον Χάμες Ροντρίγκες και το χαμόγελό του!

 

 

Ο Κολομβιανός παγκόσμιος σούπερ σταρ όταν ... εντόπισε τον Μανδά ξέκοψε και πήγε προς το μέρος του για να του δώσει συγχαρητήρια." Έκανες φοβερή απόκρουση στο πέναλτι. Δεν το πίστευα πως έβγαλες τόσο δυνατή μπάλα με το ένα χέρι και τέτοια τεχνική. Μπράβο σου. Είσαι σπουδαίος τερματοφύλακας..." ήταν δια ζώσης αποθεωτικό σχόλιο του Χάμες, το οποίο για τον Χρήστο Μανδά (δικαιολογημένα) αποτέλεσε κορυφαίο "παράσημο"!!

Παρεμπιπτόντως ο Χάμες είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι αφού αυτό που του έπιασε ο Μανδάς ήταν μόλις το 4ο που χάνει στην καριέρα του (και το πρώτο χαμένο μετά από 6 χρόνια)! Συνολικά 20 πέναλτι έχει εκτελέσει ο Κολομβιανός με τους συλλόγους και την Εθνική του ομάδα και τα 16 ήταν εύστοχα! Λογικό , λοιπόν, να του έκανε εντύπωση που ο 21χρονος Έλληνας του το έπιασε...

Προφανώς για αυτό και ο Χάμες ενδιαφέρθηκε να ακούσει απο τον Μανδά τι έκανε και τον... πρόδωσε/ τον διάβασε  για την γωνία που επέλεξε να το κτυπήσει. "Όταν πήρες την μπάλα από τον Καμαρά  εγώ πήγα προς το κορνερ, απομακρυνθηκα για να μην με δεις και από εκεί σε παρατηρούσα. Είδα ποια γωνία κοιτούσες και κατάλαβα πως εκείνη θα διάλεγες..."!! 

Με τον Χαμες να του λέει ξανά "μπράβο" και να τον αγκαλιάζει. Με τον Μανδά να ξετρελαίνεται απο αυτή την συζήτηση του με τον Χαμές ενώ κι άλλοι "ερυθρόλευκοι" πήγαν και του έδωσαν συγχαρητήρια.

ΥΓ. 1 Ο Χρήστος Μανδάς θεωρείται σπεσιαλίστας στα πέναλτι. Με την Εθνική  Παίδων ειχε παρει το τουρνουά  Aegean μεσα στην Τουρκία με τις αποκρούσεις πέναλτι. Αυτό ήταν το 3ο που πιάνει στην Super League αφού έχει πιάσει με Λαμία και Γιάννινα στον Ατρόμητο. Μόνο ο Nέλσον Ολιβειρα του έχει βάλει γκολ με πέναλτι.

ΥΓ.2  Σημειολογική αναφορά αλλά με την δική της αξία: εκτός από το σπάνιο της περίπτωσης, δηλαδή σε σε Σουπερλιγκάτο ματς οι δυο αντίπαλοι πορτιέρε να είναι Έλληνες 21 και 20 χρονών αντίστοιχα, ένας Πειραιώτης (Μανδάς) υπεράσπιζε την εστία του κρητικού ΟΦΗ και ενας Κρητικός (Τζολάκης) την εστία του πειραιώτη Ολυμπιακού!! Φοβερή συγκυρία

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη αλλαγή Μίτσελ για να πάρει κούπα - Εκτός τρεις μεταγραφές - Απόφαση για Μαρσέλο-Φορτούνη

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags