Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τους πήρε… χαμπάρι ο Μίτσελ - Κάλυψε Μπιέλ ο Κούντε, "μήνυμα" Μαρσέλο - Απάντησε ο "τελειωμένος"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-13 22:30:00

Τους πήρε… χαμπάρι ο Μίτσελ - Κάλυψε Μπιέλ ο Κούντε, "μήνυμα" Μαρσέλο - Απάντησε ο "τελειωμένος"!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τους πήρε… χαμπάρι ο Μίτσελ - Κάλυψε Μπιέλ ο Κούντε, "μήνυμα" Μαρσέλο - Απάντησε ο "τελειωμένος"!

Ο έξυπνος κόουτς, οι παίκτες που ξεχώρισαν και ποιος απογοήτευσε ξανά! Πώς ο Ισπανός προπονητής διάβασε πολύ γρήγορα τόσο το πρόβλημα της ομάδας όσο και το πλεονέκτημα των αντιπάλων κι έφερε στα ίσια το ματς, η εμφάνιση του Βραζιλιάνου και ποιος έκανε την έκπληξη στο Μπακού.

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Καραμπάγκ στο Μπακού, αποτέλεσμα που του χάρισε τον πρώτο του βαθμό στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, η ισοπαλία σήμανε τον μαθηματικό αποκλεισμό από το Europa League αλλά διατήρησε τις ελπίδες του για ευρωπαϊκή συνέχεια στο Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με πολύ άσχημο τρόπο το παιχνίδι, αφού τίποτα δεν λειτούργησε σωστά. Το 3-5-2 που δοκίμασε ο Μίτσελ δεν του βγήκε σε καμία περίπτωση. Επιθετικά η ομάδα δεν παρήγαγε τίποτα και δεν υπήρχε καμία σύνδεση μεταξύ του κέντρου και της επίθεσης. Παράλληλα, η παρουσία τριών στόπερ υποτίθεται πως έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια στα μετόπισθεν αλλά στην πράξη οι Αζέροι έβρισκαν συνεχώς κενούς χώρους. Ειδικότερα με το να χτυπούν από τη δεξιά πλευρά, εκεί όπου οι Βρσάλικο και Βρουσάι έμοιαζαν μπερδεμένοι από τη συνύπαρξή τους (σε ρόλο στόπερ και μπακ-χαφ αντίστοιχα), με αποτέλεσμα υπερφόρτωση της Κάραμπαγκ στην πλευρά τους να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τον Ολυμπιακό.

Η εικόνα της ομάδας του Μίτσελ άλλαξε προς το καλύτερο μόνο μετά τα μέσα του πρώτου ημιχρόνο, όταν ο Ισπανός τεχνικός άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Ο Βρσάλικο τα πήγε σαφώς καλύτερα στον γνώριμο ρόλο του (δεξιός μπακ) και ο συγκλονιστικός Παπασταθόπουλος είχε εξαιρετική χημεία με τον Ντόι, που τα πήγε μια χαρά στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς. Έτσι ο Ολυμπιακός μπόρεσε να εξουδετερώσει την επιθετικότητα της Καραμπάγκ και βαθμιαία να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.



Σε καμία περίπτωση οι Πειραιώτες δεν... έβγαλαν μάτια με την απόδοσή τους στην επίθεση, όμως ήταν ξεκάθαρο πως το 4-2-3-1 τούς βοήθησε να αναπτυχθούν πιο ορθολογικά. Σημαντικό ρόλο έπαιξε το ανέβασμα του Κούντε, με τα τρεξίματα και το σωστό μοίρασμα της μπάλας από τον Καμερουνέζο να κάνουν τη διαφορά στον χώρο του κέντρου. Ο Κούντε κάλυψε και τη μέτρια εμφάνιση του Μπιέλ, ο οποίος δεν κατάφερε να φανεί και να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του.

Ο Βρουσάι προσπάθησε και η παρουσία του έχει μάλλον θετικό πρόσημο. Όσο για τον Μαρσέλο, αρχίζει σιγά σιγά να βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό, αν και έχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά του για να είναι απολύτως έτοιμος. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζαμε εκ των προτέρων και δεν περιμέναμε από τον Βραζιλιάνο να κάνει τη διαφορά στο Μπακού.

Παράλληλα, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ολυμπιακός στο Μπακού κέρδισε έναν ακόμα παίκτη, μιας και ο δραστήριος Αμπουμπακάρ Καμαρά έκανε με διαφορά την καλύτερη του εμφάνιση με την ομάδα και... φώναξε πως δεν είναι τελειωμένος. Αντιθέτως, ο Χουάνγκ Ουί-Τζο προβλημάτισε για ακόμα ένα παιχνίδι. Φιλότιμος ο Νοτιοκορεάτης, αλλά δεν είναι... Ελ Αραμπί και σπανίως κάνει την αντίπαλη άμυνα να τον αισθανθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Συγκλονιστικός Σωκράτης! Κλείνει στόματα ο Ντόι, μαχητής ο "Μπούχα" - Όχι καμινάδες στον Πασχαλάκη

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags