Facebook Pixel Από Φαν Μπάστεν μέχρι Αγουέρο: Όταν προβλήματα υγείας έβαλαν τέλος σε καριέρες ποδοσφαιριστών
| 2022-10-17 10:35:00

Από Φαν Μπάστεν μέχρι Αγουέρο: Όταν προβλήματα υγείας έβαλαν τέλος σε καριέρες ποδοσφαιριστών

Sportdog Team
Από Φαν Μπάστεν μέχρι Αγουέρο: Όταν προβλήματα υγείας έβαλαν τέλος σε καριέρες ποδοσφαιριστών

Οι περιπτώσεις πολλές, τα ονόματα μεγάλα, ωστόσο υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι για λόγους εκτός των τεσσάρων γραμμών δεν συνέχισαν την παρουσία τους εντός των τεσσάρων γραμμών. Υπάρχουν ωστόσο και παίκτες οι οποίοι βρήκαν στον δρόμο τους προβλήματα υγείας αλλά επέστρεψαν πιο δυνατοί από πριν.

Από τον Ενόκ Μουέπου μέχρι τον Φαν Μπάστεν και από τον Κριστιάν Έρικσεν στον Μάριο Γκέτσε, το ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει δυνατές ιστορίες αφήνοντας εκτός αγωνιστικής δράσης ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να έχουν προσφέρει πολλά περισσότερα εντός γηπέδου.

Ενόκ Μουέπου

Η πιο πρόσφατη ιστορία ανήκει στον ποδοσφαιριστή της Μπράιτον, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση καθώς θα μπορούσε να υποστεί ένα δυνητικά θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής με καταγωγή από τη Ζάμπια και ειδικότερα ένα μικρό χωριό το οποίο ονομάζεται Τσαμπίσι, μέσα από τοποθέτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, σημείωσε, «Κάποια όνειρα όμως φτάνουν στο τέλος τους και έτσι και εγώ με λύπη ανακοινώνω πως χρειάζεται να κρεμάσω τα παπούτσια μου μετά από ιατρικές συμβουλές που έλαβα».

Παρά το γεγονός ότι σταματάει την καριέρα του μόλις στα 24 του, ο ίδιος δεν ξεχνάει τα όσα πρόλαβε να ζήσει κάνοντας γνωστό πως με τη βοήθεια του θεού έζησε το όνειρο του για μία πολλά υποσχόμενη καριέρα.

Μάρκο Φαν Μπάστεν

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Μάρκο Φαν Μπάστεν, ένας επιθετικός που θα μπορούσε να βρίσκεται στο τοπ 3 των κορυφαίων στράικερ της Ευρώπης , σταμάτησε μόλις στα 29 του το ποδόσφαιρο εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος τραυματισμού.

Ειδικότερα, ο Ολλανδός επιθετικός με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία λόγω του σοβαρού προβλήματος που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο έβαλε τέλος στην αναμέτρηση της αγαπημένης του Μίλαν με αντίπαλο τη Μαρσέιγ στον τελικό του Champions League το 1993, ενώ υπήρχε ένα διάστημα αποχής ενός έτους αγωνιζόμενος μόνο σε 3 παιχνίδια την τελευταία το χρονιά.

Άντρε Σούρλε

«Μονάχα οι εμφανίσεις μετράνε στο ποδόσφαιρο. Οι τραυματισμοί και οι αδυναμίες δεν χωράνε πουθενά, αποσύρομαι από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Με αυτόν τον τρόπο ο Άντρε Σούρλε αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο όντας παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γερμανία το 2014 και πριν συμπληρώσει τα 30 του, είδε πως η συνέχεια δεν θα τον είχε στα αποδυτήρια ενός γηπέδου. Ο Γερμανός που αγωνίστηκε σε Ντόρτμουντ, Τσέλσι, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ με τον Γερμανό να αναφέρει στο αντίο του λόγω τον τραυματισμών που είχε, «Ανυπομονώ να υποδεχτώ τις ευκαιρίες που θα μου παρουσιαστούν στην ζωή μου από δω και πέρα».

Σέρχιο Αγουέρο

Ο Σέρχιο Αγουέρο αποσύρθηκε ξαφνικά από την ενεργό δράση, ο Αργεντινός αμέσως μετά τη μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Σίτι στη Μπαρτσελόνα, χρειάστηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του καθώς στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Αλαβές έγινε αλλαγή στο πρώτο μέρος του αγώνα, με αυτόν να είναι ο τελευταίος του αγώνας.

Ο 33χρονος στράικερ με το πρόβλημα της καρδιακής αρρυθμίας να τον δυσκολεύει να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο σε συνεννόηση με το ιατρικό τιμ της ομάδας αποφάσισε να σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπούσε, το να σκοράρει!

Λούκας Σίλβα

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκας Σίλβα, αποφάσισε να σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα μόλις στα 23 του έτη , καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά.

«Έδωσα μια καλή μάχη, σταμάτησα την καριέρα μου, έχω διατηρήσει την πίστη μου», με τον ποδοσφαιριστή να περνάει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο εκεί βρέθηκε το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει και η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε.

Ο ίδιος αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βραζιλίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης να δίνει 14 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Κρουιζέρο με τον 23χρονο να έχει αγωνιστεί ως δανεικός και στη Μαρσέιγ.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags