O Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αποτελεί το νέο τεράστιο πρότζεκτ για τον ΠΑΟΚ και όπως απέδειξε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης, έχει πλέον την ποιότητα και τις εμπειρίες να σταθεί ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο.

Πώς έφτασε όμως νεαρός σέντερ μπακ να παίζει βασικός με τη φανέλα του Δικεφάλου; Το Sportdog.gr έψαξε την καριέρα του και επικοινώνησε τον Νότη Μαντιγάκη, τον πρώτο προπονητής του στη Δόξα Calcetto των Χανίων - Ακαδημία που τα τελευταία χρόνια ανήκει στον ΠΑΟΚ.

Αναφέρθηκε σε εκείνα που ξεχώριζαν στον Κουλιεράκη από όταν ήταν παιδί, στη θέση που έπαιζε παλιότερα, αλλά και στο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του. Ακόμα, μας είπε για έναν ακόμα νεαρό παίκτη από την ακαδημία που έχει πάει στις υποδομές του Δικέφαλου, αλλά και στη δουλειά που είχε γίνει πέρσι στη β΄ ομάδα με τον Πάμπλο Γκαρσία.

"Εξαιρετικός χαρακτήρας με ραγδαία εξέλιξη - Τότε γύρισε στην άμυνα - Στον ΠΑΟΚ και ο Γρηγόρης Πολυτάκης"

"Ως χαρακτήρας ήταν εξαιρετικός, ενώ από μικρό παιδί ξεχώριζε και σωματοδομικά. Ήταν πιο μπροστά σε όλη την αναπτυξιακή ηλικία, περισσότερο αναπτυγμένος από τους συνομηλίκους του. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία από μικρή ηλικία - Πάντα τον χρησιμοποιούσαμε σε μεγαλύτερη ηλικία. Είχε ίδια συμπεριφορά αγωνιστικά και χαρακτήρα και στις προεθνικές ομάδες, αν και έπαιζε ως αριστερό 8άρι τότε και σκόραρε πολύ. Μόλις τον είδαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, αλλά νωρίτερα το είχαμε διαπιστώσει και εμείς, καταλάβαμε ότι μπορούσε να αγωνιστεί και πιο πίσω", ανέφερε αρχικά, μέσω του sportdog, ο Ν. Μαντιγάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Υπάρχει ένα ακόμα παιδί που έχουμε στείλει από την ακαδημία μας στον ΠΑΟΚ, ο Γρηγόρης Πολυτάκης. Είναι διεθνής στη μικρή Εθνική, είναι στην Κ19 του ΠΑΟΚ αν και ηλικιακά είναι για να συμμετέχει ως μικρός στην Κ17".

"Μόνος του στον ΠΑΟΚ από 14 ετών - Κρούση από Ολυμπιακό - Καλή δουλειά από ΠΑΟΚ στους ξενώνες"

Πώς έφτασε στον ΠΑΟΚ;

"Είμαστε στο δίκτυο του ΠΑΟΚ από το 2016 ως ακαδημία, ήταν στη λίστα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, τον είχαν δει δύο φορές, είχαμε κάνει και δύο δοκιμαστικά στη Θεσσαλονικη και τους έπεισε. Τον δοκίμασαν και με μεγαλύτερες ηλικίες, πήγε καλά και έκανε τη μετακίνηση του στη Θεσσαλονίκη 14 ετών. Έφυγε μόνος του να πάει στη Θεσσαλονίκη, κι αυτό δείχνει και την ωριμότητα που έχει ως παιδί. Πήγε στους ξενώνους και μέσα από τη δουλειά και τη στήριξη της οικογένειάς του και με τη φροντιδα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο θέμα ξενώνας και φιλοξενία (δεν είναι απλό θέμα όταν αναφερόμαστε σε παιδιά)".

Πλην του Δικέφαλου υπήρξε ενδιαφέρον από άλλη ελληνική ομάδα;

"Ναι, υπήρχε κρούση και από τον Ολυμπιακό για την απόκτησή του".

"Ρέμπε και Φερέιρα τα καλύτερα λόγια - Έχτισε με τον Πάμπλο Γκαρσία - Πνευματική ικανότητα"

Στον ΠΑΟΚ παίζει βασικός τώρα - Περιμένατε τόσο γρήγορα την εξέλιξή του;

"Ο Ντίνος έχει γεννηθεί τέλη Νοεμβρίου του 2003. Εμείς ξέραμε τι παιδι είναι, την πρόοδό του, κάθε καλοκαίρι και Πάσχα που έρχεται στα Χανιά κάνουμε προπονήσεις και βλέπουμε την πρόοδό του συνέχεια. Είμαστε σε επαφή με τον ΠΑΟΚ και είναι πολύ καλή η άποψη και των ανθρώπων του. Μεγάλο πρότζεκτ, στη δεύτερη ανανέωση του συμβολαίου του, με τον κύριο Ρέμπε και με τον κύριο Φερέιρα, είχαν ακουστεί πολλά καλά λόγια. Μας είχαν πει ότι τον πιστεύουν. Νομίζω ότι σημείο κλειδί ήταν η περσινή δημιουργία των ομάδων β΄, γιατί βρήκε χώρο χωρίς μεγάλη πίεση για να μπει στο αντρικό ποδόσφαιρο και να φύγει από τα "Κ". Πέρσι ο Ντίνος έχει χτίσει με τον Πάμπλο Γκαρσία, ανέβηκε αρκετά σκαλιά. Ήταν βασικός, έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ματς, στηρίχτηκε πάνω του η ομάδα".

Δεν είναι απλά μέλος της πρώτης ομάδας, αλλά είναι αποδοτικός στην 11άδα της πρώτης ομάδας αν και πολύ νεαρός.

"Από μικρός ξεχώριζε για τις πνευματικές ικανότητες, ήταν πολύ ώριμος και έτοιμος μπροστά από την ηλικία του. Το ίδιο και τώρα: Έχει την πνευματική ικανότητα να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις, αυτό είναι χάρισμα και το έχει. Συν τα αγωνιστικά προσόντα"

Αριστεροπόδαρος στόπερ που είναι σπάνιο, δείχνει σοβαρότητα, μπορεί και πιο ψηλά;

"Δεν θέλω να προτρέχω, να μείνω στο γεγονός ότι πρέπει να μείνει υγιής, λίγη τύχη να έχει και το μέλλον του ανήκει".

Μιλάτε μαζί του;

"Είμαι ο ποδοσφαιρικός του πατέρας, μιλάμε από 6-7 ετών καθημερινά, στα πρώτα του βήματα στη Θεσσαλονίκη είχαμε σχεδόν ολοήμερη επαφή γιατί ένα παιδί σε αυτή την ηλικία χρειάζεται επαφή. Τώρα, όμως, πια, δεν χρειάζεται συμβουλές, έχει καλή και δική του κρίση, μιλάμε μόνο για να δω αν είναι καλά, από ενδιαφέρον για την καθημερινότητα. Θεωρώ ότι εκεί που δουλεύει για να βελτιωθεί, στον ΠΑΟΚ, το συμβουλεύουν ακριβώς αυτά που πρέπει για να τα καταφέρει".


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πύργος της Βαβέλ ο Ολυμπιακός - "Τροχονόμος" Τζολάκης, άμπαλος Ουί Τζο - Με την απόλυση ο Λουτσέσκου!