Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεταγραφή που ξεχωρίζει! Αγκαλιές Χάμες-Βαλμπουενά – Ξέσπασμα Μίτσελ, γκάφα Πασχαλάκη
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-22 22:00:00

Μεταγραφή που ξεχωρίζει! Αγκαλιές Χάμες-Βαλμπουενά – Ξέσπασμα Μίτσελ, γκάφα Πασχαλάκη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μεταγραφή που ξεχωρίζει! Αγκαλιές Χάμες-Βαλμπουενά – Ξέσπασμα Μίτσελ, γκάφα Πασχαλάκη

Ο Μπιελ έχασε το άχαστο, αλλά εξιλεώθηκε. Η ομάδα του Πειραιά δεν απειλήθηκε καθόλου σε όλο το παιχνίδι. Ατυχία με τον Σωκράτη.

Παρότι κόλλησε στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο για τη νίκη στο Αγρίνιο, επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού, με γκολ του Μπιελ και του Βαλμπουενά στο δεύτερο ημίχρονο. Έτσι η ομάδα του Πειραιά επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, που «φούντωσε» την κρίση στο «ερυθρόλευκο» συγκρότημα.

Η πίεση συγκεντρώνεται περισσότερο στον Μίτσελ. Φάνηκε από τον τρόπο που πανηγύρισε ο Ισπανός τεχνικός το 0-1 από τον Μπιελ. Φάνηκε ότι η αντίδρασή του είχε πολύ ένταση και ήταν ένα ξέσπασμα για όλα αυτά που προηγήθηκαν, ενώ υπενθυμίζεται, ότι ακολουθεί το ματς με τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία.

Βλέποντας όμως την ομάδα του να αδυνατεί να γίνει απειλητική στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα ο προπονητής του Ολυμπιακού αγχώθηκε. Είδε στη μοναδική καλή stıgmşh, στο 43', τον Μπιελ να χάνει ευκαιρία που δεν χάνεται, αλλά τον ίδιο ποδοσφαιριστή να εξιλεώνεται στο 50' και στη συνέχεια να ανοίγεται ο δρόμος προς τη νίκη, η οποία επισφραφίστηκε στο 82' με το γκολ του Βαλμπουενά. 

Ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες. Η ποιότητά του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Βγάζει μπαλιές και γίνεται ένα με την ομάδα. Αμυντικά είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε. Για να δούμε όμως τι έχουμε σημειώσει για κάθε έναν από τους παίκτες.

 

Πασχαλάκης: Δεν είχε πολλή δουλειά στο παιχνίδι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης δεν λέρωσε τα γάντια του. Δεν απειλήθηκε καθόλου. Στις καθυστερήσεις όμως έκανε κακή έξοδο, έχασε τη μπάλα από τα χέρια του, αλλά για καλή του τύχη πέρασε κόρνερ, αν και υπήρχε επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε. Πρέπει να δουλέψει τις εξόδους του. Στο Αγρίνιο η φάση πέρασε. Σε κρισιμότερα παιχνίδια όμως η γκάφα θα φανεί...

Άβιλα: Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια στιγμή. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα, αν και δεν αντιμετώπισε και κάποιο πρόβλημα από την πλευρά του.

Ντόι: Είναι η τρίτη φορά που παίζει ως στόπερ δίπλα στον Σωκράτη, ενώ η κανονική του θέση είναι χαφ. Φαίνεται πως θα καθιερωθεί εκεί. Στο 12' πήγε με δύναμη πάνω στον Μάρτσενσον και τον πήρε σβάρνα, δείχνοντας ένα από τα στοιχεία του που είναι το δυναμικό του παίξιμο. Ο πιτσιρικάς έχει πάθος και διάθεση. Κάτι έχει δει ο Μίτσελ και τον εμπιστεύεται.

Σωκράτης: Είχε δύο κεφαλιές στο 24' και στο 35'. Η πρώτη πήγε πάνω στον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού, ενώ η δεύτερη έφυγε άουτ. Αμυντικά ήταν ο ηγέτης της άμυνας. Στάθηκε άτυχος και έγινε αλλαγή, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στο οπίσθιο μηριαίο.

Ρέαμπτσιουκ: Αν και είναι ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο ήταν θετικός. Αυτό είναι καλό, προκειμένου να αρχίσει να ανασκευάζει την κακή εικόνα που έχει ξεκινήσει από το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Ήταν ενεργός στο παιχνίδι! Αμυντικά δεν είχε προβλήματα, ενώ επιθετικά είχε ανεβάσματα και έβγαλε κάποιες σέντρες. Στο 19' μπήκε στην περιοχή, με τον Σενγκέλια να τον μαρκάρει και τον Μολδαβό να πέφτει, αλλά τον διαιτητή να δείχνει "παίζετε", ενώ υπάρχει η άποψη που λέει, ότι τα τραβήγματα είχαν ξεκινήσει εκτός περιοχής.

Εμβιλά: Έβγαλε την κάθετη πάσα από την οποία προήλθε η συνεργασία μεταξύ Χάμες και Μπακαμπού στο γκολ του Μπιελ. Μετά την αλλαγή του Παπασταθόπουλου λόγω των ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο οπισθοχώρησε στο κέντρο της άμυνας, για να παίξει στη θέση του ο Σαμασέκου.

Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ: Ήταν κάπως δραστήριος στο πρώτο μέρος. Στο 5' έβγαλε φοβερή μπαλιά αλλά η κεφαλιά πάσα του Ρέαμπτσιουκ ανακόπηκε από τους Αγρινιώτες πριν φτάσει στον Μπακαμπού. Θα περιμέναμε περισσότερα από τον ίδιο.

Χάμες Ροντρίγκες: Ήταν από τους πιο κινητικούς στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να φτιάξει ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχε στο γκολ του Μπιελ. Ήταν από τους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών στο Αγρίνιο. Χωρίς αμφισβήτηση, ο Κολομβιανός είναι η φετινή μεταγραφή που ξεχωρίζει.

Μπιέλ: Έχασε τη μεγαλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, στο 43', όταν έκανε τσαφ στη μικρή περιοχή και άφησε τη ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Ήταν φάση που δεν χάνεται, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Στο 50' όμως εξιλεώθηκε ανοίγοντας το σκορ με ένα πανέμορφο γκολ.

Μασούρας: Στο 20' θα μπορούσε να εκτελέσει, όταν δέχτηκε φοβερή μπαλιά από τον Χουάνγκ. Προτίμησε να πασάρει στον Μπιελ και χάθηκε μία καλή στιγμή. Σκόραρε στο δεύτερο μέρος αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μπακαμπού: Στο 34' είχε ένα σουτ που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Συμμετείχε στη φάση από την οποία ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο σκορ με τον Μπιελ. Δεν έκανε κανένα σουτ, αν και το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν συνολικό.



Αλλαγές:

Ελ Αραμπί: Ψάχτηκε για το γκολ. Πατούσε συνεχώς περιοχή, είχε και ένα σουτ στις καθυστερήσεις, αλλά μέχρι εκεί.

Σαμασέκου: Βγήκε αντί του Παπασταθόπουλου σε σημείο που λίγο αργότερα μπήκε το γκολ του Βαλμπουενά. Ο χρόνος που του δόθηκε δεν ήταν αρκετός για να τον κρίνουμε.

Βαλμπουενά: Σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ στο 82' και καθάρισε την υπόθεση νίκη για τους «ερυθρόλευκους», πανηγυρίζοντας αγκαλιάζοντας τον Χάμες, ο οποίος τον «έφτιαξε».

Φορτούνης: Σαφώς μπορεί να προσφέρει αρκετά. Σε αυτό το παιχνίδι όμως δεν κατάφερε να κάνει κάποια ενέργεια, ή να συμμετέχει ενεργά, στον χρόνο που του δόθηκε.

Γκάρι: Είχε πολύ λίγο χρόνο για να τον κρίνουμε. Είχε πάντως ένα πολύ δυνατό σουτ στις καθυστερήσεις.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags