Facebook Pixel ΑΕΚ: Ο Λιβάι θα γίνει ο… Τζόλης του Μελισσανίδη - Scouting από 4 αγγλικές ομάδες - Τετ α τετ Αλμέιδα-Αραούχο
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-26 17:18:00

Λιβάι ο… Τζόλης του Μελισσανίδη - Scouting από 4 αγγλικές ομάδες - Τετ α τετ Αλμέιδα με Αραούχο

Οι Μιχείες
Λιβάι ο… Τζόλης του Μελισσανίδη - Scouting από 4 αγγλικές ομάδες - Τετ α τετ Αλμέιδα με Αραούχο

Το "όχι" σε 7 εκατ. και το ταξίδι που θα γίνει άμεσα στην Ελλάδα! Τo sportdog.gr παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο για το πιο... hot όνομα της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας. Πώς έγινε ο Λιβάι Γκαρσία από εξτρέμ επιθετικός, γιατί μπορεί να φέρει πολλά χρήματα στην Ένωση, το ταξίδι στην Ελλάδα και οι ομάδες που τον παρακολουθούν από το Νησί.

Παρέλαση σκάουτς αναμένεται να γίνει στο OPAP Arena και το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ. Βασικά με δυο στόχους, έναν από κάθε ομάδα: τον Λιβάι Γκαρσία και τον Κουλιεράκη.

Με αφορμή ,λοιπόν, τα σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν Λάτσιο και Λειψία να στέλνουν απεσταλμένους για να δουν τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης, ο "Ευαγγελιστής" έχει όλο το πακέτο για τον Λιβάι Γκαρσία.

Πότε αποφάσισε να τον κάνει σέντερ φορ ο Αλμείδα, τι δυσκολίες συνάντησε για αυτή την μετάθεση/έμπνευση, τι είπε στον ίδιο, στον Αραούχο αλλά και στον ιδιοκτήτη;

Επίσης, για τον διαχρονικό "καημό" μιας υπερήφανης πώλησης με 8ψηφιο νούμερο, ΤΟ ποσό πλέον τον κοστολογεί ο Μελισσανίδης και το... ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΌ παράδειγμα του deal Τζόλη, για τα δυο καλοκαιρινά "ΟΧΙ" - και σε τι ποσά - που είπε για τον Λιβάι,πόσες και ποιες γερμανικές & αγγλικές ομάδες τον παρακολουθούν και η τσουχτερή υποχρέωση στην...πρώην (Μπεϊτάρ)!

>>> O Ματίας Αλμέιδα στην δική του ΑΕΚ έκανε σέντερ φορ τον εξτρέμ Λιβάι Γκαρσία και ο επιθετικός από το Τρίνιταντ & Τομπάκο μετράει 5 γκολ σε 9 συμμετοχές του στην Super League ενώ έγινε ξανά ...viral στην διεθνή πιάτσα σκάουτς! Καθόλου άσχημα...

>>> Επισήμανση πρώτη: ο Αργεντινός κόουτς των "κιτρινόμαυρων" δεν του άλλαξε θέση λόγω...ανάγκης/έλλειψης στο ρόστερ ΑΛΛΑ στοχευμένα! Όταν συμφώνησε να αναλάβει και σκάναρε μέσω βίντεο όλο το (περσινό) έμψυχο υλικό, του καρφώθηκε η ιδέα πως ο Λιβάι Γκαρσία θα μπορούσε να είναι ένας από τους δυο σέντερ φορ του, στο ποδόσφαιρο που ήθελε να παίζει/να παρουσιάζει η Ένωση.

>>> Ήταν μια αρχική έμπνευση Μαϊου - Ιουνίου απο τον Αλμέιδα, να βάλει τον Λιβάι Γκαρσία φουνταριστό, την οποία μετά δοκίμασε / δούλεψε σε προπονήσεις/αγώνες. Κι από την στιγμή που ο κόουτς Ματίας άφησε την 3άδα στην άμυνα και φόρεσε/καθιέρωσε το 4-1-3-2  ο Λιβάι δεν ξανά - έπαιξε στα "κιτρινόμαυρα" φτερά αλλά μόνο στην κορυφή της επίθεσης, δίδυμο με τον Αραοούχο (για την ακρίβεια μπροστά από τον Αργεντινό).

>>> Η σκέψη του Αλμέϊδα να καθιερώσει σέντερ φορ τον Λιβάι Γκαρσία στην αρχή αντιμετωπίστηκε τουλάχιστον επιφυλακτικά στον Οργανισμό ΑΕΚ! Δεν ήταν τόσο απλό και εύκολο...Υπήρξαν ενστάσεις - που είχαν να κάνουν και με το ρόλο του Σέρχιο Αραούχο, που είναι κάτι σαν φετίχ για όλους και φοβόντουσαν να μην πειραχτεί. Ο Αργεντινός κόουτς όχι μόνο επέμεινε για την νέα θέση του Λιβάι αλλά δοκίμασε και το "πείραμα".

>>> Σε αντίθεση όμως, με τους προκατόχους του στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο, ο Αλμέιδα αποδεικνύεται σταθερός στις αρχές και τα πιστεύω του, δεν αφήνει...δεύτερες σκέψεις/γνώμες να τον επηρεάσουν ή να μπουν στο τιμ του και περνάει το δικό του στα θέματα της ομάδας. Το είδαμε και στα μεταγραφικά να συμβαίνει το ίδιο...

>>> Μάλιστα ο Αλμέϊδα φρόντισε να μιλήσει και στον Αραούχο, για την αλλαγή και του δικού του ρόλου, προκειμένου να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες στην ομάδα αλλά και να δημιουργηθεί η καλύτερη δυνατή χημεία.

>>>  Και η αλήθεια είναι πως "Τσίνο" - Λιβάι έδεσαν γρήγορα, με τον Αργεντινό να παίζει πλέον περισσότερο μακρυά απο την περιοχή, για να κάνει την λεγόμενη βρώμικη δουλειά (τραβάει αντιπάλους, "τρώει" ξύλο, τρέχει περισσότερο, κινείται σε μεγαλύτερους χώρους) για χάρη του Γκαρσία. Λογικό είναι έτσι να μειωθεί και η...παραγωγικότητα  (σε γκολ) του Αραούχο

>>> Ο Λιβάι Γκαρσία είναι ο παίκτης για τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην δική του προεδρική θητεία έχει πληρώσει το μεγαλύτερο transfer fee προκειμένου να τον πάρει στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2020 έσκασε 2.200.000 ευρώ για το 60% και κάτι (και όχι το 100%) των δικαιωμάτων του. Παρεμπιπτόντως δεύτερη πιο ακριβή αγορά του Μελισσανίδη είναι ο Ελίασον των 2.000.000

>>> Ο Μελισσανίδης είχε πειστεί πως ο Λιβάι Γκαρσία εκτός από σπουδαίος εξτρέμ θα μπορούσε μελλοντικά να αποτελέσει μια υπερήφανη πώληση για το κλαμπ. "Καημός" του Μελισσανίδη στα μεταγραφικά, είναι η ΑΕΚ στα δικά του χρόνια να κανει και μια πώληση με 8ψηφιο ποσό. Κάτι που έχει συνηθίσει ο Ολυμπιακός εδώ και πολλά χρόνια ενώ το έχει καταφέρει δυο φορές και ο ΠΑΟΚ...

>>> Σύμφωνα , λοιπόν, με την ελληνική πιάτσα agents ο Αλμέιδα έπεισε και τον Μελισσανίδη πως ο Λιβάι Γκαρσία σαν σέντερ φορ θα ήταν σχετικά πιο εφικτό να φέρει ή να προσεγγίσει το 10 plus εκατομμύρια ως πώληση.

>>> Για αυτό άλλωστε στο θερινό παζάρι ο Μελισσανίδης αρνήθηκε τόσο την πρόταση της Βόλφσμπουργκ ύψους 7.000.000 ευρώ όσο και της Τράμπζονσπορ ύψους 6.000.000 ευρώ!! Και οι δυο πάντως τον ήθελαν για ακραίο επιθετικό, εξτρεμ...

>>> Πόσο κοστολογεί πλέον ο Μελισσανίδης τον Λιβάι Γκαρσία; Αν πιστέψουμε αυτά που λέει στο στέκι του στο Κολωνάκι ή όσα έχει πει σε ατζέντηδες για να "δουλέψουν" τον άσο από τον Τρίνταντ ..." δεν φτάνουν ούτε τα δέκα εκατομμύρια. Δεν τον έδωσα με επτά..."!

>>> Σε τι ποσό μεταφράζεται το παραπάνω; Απο 12 ως 14.000.000 ευρώ!! Υπερβολικά φιλόδοξο σίγουρα και πολύ, πολύ δύσκολο να πιάσεις τέτοια ποσά. Είναι όμως και θέμα ...σεζόν, agents, συγκυριών. Απο την άλλη μην ξεχνάμε πως σε ενδεχόμενη πώληση του Λιβάι η πρώην του (Μπειτάρ) έχει να παίρνει περίπου 35% του transfer fee.

>>> Θυμίζω βέβαια πως πριν από 1,5 χρόνο με 12.000.000 ευρώ πουλήθηκε - με μια μόλις σούπερ σεζόν στον ΠΑΟΚ - ο Τζόλης, παίκτης ίδιων θέσεων με τον Λιβάι Γκαρσία. Με τον τελευταίο όμως, να έχει και το συν πως είναι ...Ολλανδό - αναθρεμμένος και "ομόσταβλός" του Βαινάλντουμ.

>>> Από την Γερμανία δεν είναι μόνο η Λειψία, που γράφτηκε σήμερα, πως έρχεται στο ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ για να "σκανάρει" και τον Λιβάι Γκαρσία. Είναι όμως, τουλάχιστον άλλες τρεις ομάδες που σταθερά τον παρακολουθούν. Βόλφσμπουργκ/Χοφενχάιμ/ Γκλάντμπαχ!!

>>> Ο Λιβάι Γκαρσία στα 24 του χρόνια είναι στο limit up της χρηματιστηριακής του αξίας, με 4.000.000 ευρώ...

>>> Μπρέντφορντ, Νόργουιτς, Μπράιτον και Γουότφορντ είναι οι αγγλικές ομάδες που τον "σκανάρουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To απόλυτο colpo grosso Μελισσανίδη - Κλείνει deal 20 εκατομμυρίων - Γράφει ιστορία στην ΑΕΚ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags